Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Léptetőmotor

Indította gaben, 2025 február 03, 18:30

Előző téma - Következő téma

69sevc9a5

Bocs,csak a képet néztem!!!!! A zárófedél holnap jön le

69sevc9a5

Megnéztem,leszedtem a zárófedelet.Az első ábrára hasonlít,körívben vannak a csatlakozók,kábelek bekötve(10db)+1 külön.

Szalai György

Akkor már nagyon biztosnak látszik, hogy 5 fázisú léptető motorok.
A kicsi (0,72fok) lépésszögük miatt nagyon alkalmasak lassú fordulatú, nagy nyomaték igényű, pontosan pozícionáló, mégis nyílt hurkú hajtásba. Mert két egyforma van belőle, nagyon jók lennének egy nagy, iker golyósorsókkal hajtott mozgóhidas gép X irányának hajtására.

Szalai György

Vagy X-Y asztal mozgatására.

69sevc9a5

Köszönöm a felvilágosítást.A "nyílt hurkú"azt jelenti,hogy nincs encoder???
Szeretnék készíteni én is egy cnc-t,de nem akarok 2-3-mat barkácsolni.Egyet szeretnék,de az szuper legyen.Ma jutottam hozzá vagy 5 méter lineáris sinhez+kocsik.25-ös,INA gyártmányú.Igazából szervó halytásúra gondoltam,de ha ezek a motorok is jók,akkor nem adom el,csak vezérlőt kell szereznem hozzá.Igazából azt sem tudom mennyit érnek ezek a motorok.

43pbwjg8s

Sziasztok!
Nem tudja véletlenül valaki a hatvani talin is árult SKORPIÓ kisebbik léptecsének az adatait véletlenül?

43pbwjg8s

Szalai Gyuri!
Ha már keresgélek. Találtam ilyet. :)

http://www.sonceboz.com/en/latest-news/intelligent6600vs.html" TARGET=_fnew>Stepper encoderrel

43pbwjg8s

Közben megvan az adatlap.
Ha valaki mást is érdekel:
http://www.acpd.co.uk/sei/s/1488/f34.pdf" TARGET=_fnew>6550 R18 adatlap

Egyébként elhűltem milyen ára van:
http://www.acpd.co.uk/cgi-bin/site-editor.pl/8/-ecommerce?eid=1207339;action=item;item=SB6550-23B" TARGET=_fnew>Ennyiért vesztegetik

Szalai György

Igen, azt jelenti. Sem encoder, sem más pozíció visszacsatoló eszköz nincsen.
Ezek a motorok is jók, de a meghajtásuk alkatrész igényes, gyári vezérlő ritkán bukkan fel hozzájuk. Jól járnál, ha találnál ott vezérlőket, ahol a motorokat találtad. A DC servo (kefés motor) egyik előnye ezekkel szemben a Hobbyista körökben, az összehasonlíthatatlanul nagyobb elterjedtség. Helyes mechanikai illesztés esetén a dinamikusabb működés, és a jóval egyszerűbben megvalósítható zárt hurkú működés.
Ezeket a motorokat szerintem akkor tartsd meg, ha a vezérlőjük is megvan, és nagy tömegű erős, lomha gépet szeretnél építeni. Ez főleg nagy átmérőjű szerszámok használatát feltételezi, kemény anyagokban. Amihez bivaly erős (öntöttvas) gépváz is szükséges.

„Minden annyit ér, amennyiért megveszik” (© svejk)

Sajnos ezek a motorok vezérlő nélkül csak szélkerék áramfejlesztőnek jók.
Jó vezérlővel, pláne zárt hurkú szabályzóval, aranyat érnek.

69sevc9a5

Köszönöm a részletes felvilágosítást.Megpróbálok szerezni vezérlőt hozzá(Németország),kevés eséllyel.De a szélkerék áramfelylesztőn elgondolkodom,ha más nem lessz.Vagy eladom.De azért köszönöm.Az egyik fórumtársunk(Farkas Ádám) árul(adok-veszek)AC-servo motorokat vezérlővel...stb 45000Huf-ért.Ezeken gondolkodom,csak nem tudom hogy elég erősek.Vasat is szeretnék marni a géppel(6-8-10-es marókkal)

svejk

http://cnctar.hobbycnc.hu/Svejk/Berger-Lahr/" TARGET=_fnew>Itt láthatsz még egy utolsó darabot, ez 3 db 5 fázisú 10 kivezetéses motort meghajt, igaz úgy emlékszem csak 2,4 A a max áram.  
30 ezerért vihető.

keri

Hmm, lehet hogy én igényt tartanék rá ennyiért. Motoráram állítható? Step/Dir? Meg bipoláris? Komplett és működik?

svejk

Gondolod rosszat hirdetnék?:(
step-dires, egész/féllépés és áram állítható.
gyári Berger-Lahr.
1kW körüli a trafó benne..

nmnrsytc

Sziasztok !
Nekem is vannak Berger-Lahr 5 fázisú léptető motorok újak ,két kicsi és egy nagy ha valakit érdekel tudok pontos típust küldeni

Evodiron

Sziasztok!
Érdekelne, hogy ki milyen leválasztást használ az LPT port védelmére. Valamint, hogy mennyi a max áram amit egy lábról le lehet venni? (én 16mA-t olvastam)
Jelenleg 4N25-ös optocsatoló van nálam 220 ohmos ellenállással. (ez 5V-ra 22mA körül van a dióda árama.)