Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Léptetőmotor

Indította gaben, 2025 február 03, 18:30

Előző téma - Következő téma

35kpazcgr

A dxf-et konvertálhatod bmp-vé.
Azt pedig egy képszerkesztővel tetszőlegesen alakíthatod.

Miki2

A dxf-et is úgy alakítom, ahogy akarom.
Az autoCad-et már vagy 25 éve használom.
A kínlódást, a sok sziszi-fuszi munát szerettem volna elkerülmi.

ptt99m53

Miklós,

BMP-t alakitottam dxf-re, és az autocad bár megjeleníti, nem tudom szerkeszteni. Tudsz erre a problémára megoldást?

Köszi, Iswtván

Arany János

Mivel ebben a topikban kezdődött, itt szeretném megköszönni Kulcsár Zolinak a rengeteg türelmet és óriási segítőkészséget aminek eredményeképpen  
ma délután elindult első saját építésű vezérlőm.
Nagyon köszönöm Zoli!!!

Varga Ferenc

Szerintem sokan mondhatnak köszönetet az ügyeletes tanácsadónak.
Köztük én is.

besirkyjh

Szia  

Nagyon örülök neki hogy sikerült és ilyen egyszerüen és gyorsan.

Csak hogy más is tanuljon belöle : csak a nyáktervet és az instrukciokat kapta tölem és a vezérlöje TB6560AHQ-val van épitve és nagyon minimális elektronikai gyakorlattal rendelkezett .

Ügyes vagy és használd egészséggel [#eljen]

besirkyjh

Szia Feco

Ezekszerint tegnap megoldodott az áramszabályzásod ?

Varga Ferenc

Igen szenyezett volt a nyák.

besirkyjh

Most nézem , csak sikerült elirnom mert 297-298-bol van a vezérlöje .

000000000

Kedves fórumtársak!
Hozzájutottam, néhány "Step-Syn" 103G770-2261 motorhoz. Ezek 8 kivezetéses bipoláris motorok, de nem ismerem a bekötést. Ha valakinek megvan a bekötése, nagyon megköszönném, ha közölné, akár a fórumon, akár közvetlenül. Fáradozását előre is köszönöm. Mihelyt tudom viszonozom.

Rinaldo

000000000

Köszönöm a katalógust!

Evodiron

Sziasztok!
Ha a TurboCNC progiban a léptetési freki pl. 420Hz, és a léptetőmotor 42 step/ford. akkor ez 10ford/sec = 600 1/min, igaz? (kis floppymeghajtó fejpozícionálója)
Ezt a kis nyavajást egy L297-L298-as párossal hajtottam meg 10ohm-os "sense" ellenállással. (ez az a gyári 4 meghajtó részt tartalmazó áramkör, amit a vaterán is lehetett látni 3500Ft-ért)  
Lehet tippelni, hogy mennyi volt a max freki amin még elpörgött üresjáratban. [#hehe]

Evodiron

Jah és a táp egy HP nyomtatóból van, 41V körüli fesz-szel.

s7manbs8

2kHz-el megy egy olyan kb. ?