Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Léptetőmotor

Indította gaben, 2025 február 03, 18:30

Előző téma - Következő téma

besirkyjh

Szia  

Az emlitett vezérlök közül csak az SLA7062 az unipoláris , ez a legjobb vállasztás a léptecseidhez .

Nem érhet meglepetés ha a Bodi által javasolt modszert követed ( elsö a mechanika ) .

Tudunk találkozni nálam ( kis bolt 50m-re , sör mindig van ) :)

bvntiff0w

Remek[#smile]  
Akkor elkezdem a lineáris csapágyak beszerzését. Találtam olcsó kínait egy csapágyboltban, kezdésnek jó lesz. Ehhez az ic-hez van esetleg egy tuti rajz amit megépíthetek? találtam többet is, de nem tudom hogy melyik a tuti.

may47wb

Most csináltatok sla7062-es vezérlőhöz nyákokat.  
Ha érdekel jelezd.
A vezérlőmet megnézheted az épül a gépem..Nemes János témába.

besirkyjh

Itt a jo lehetöség .

Feltétlen keresd a Jánost .

Milyen lineárokat szerzel ?

bvntiff0w

LME20UU nevezetű poliamid kosaras.
Paulus a bolt neve.

besirkyjh

Nincs valami linked rola ?

Használd a " Válsz " gombot .
Majd megszokod :)

bvntiff0w

Keresd a cikkneveknél lineáris csapágy.http://www.onlinecsapagy.hu/" TARGET=_fnew>Itt

besirkyjh

Szia  

Hétfön elmegyek bemutatkozni , itt van tölem 300m-re .
Azért még nézz körül a Bearings-nél is a Galamb utcán ( HI-WIN )jo áron tudnak adni ( szintén távol keleti ) lineket .Persze van profi cucc náluk is .

bvntiff0w

Hali
Én is elnézek, kíváncsi vagyok nem csak elírás e az a 800ft-os csapágy:D
Ebben a megoldásban is gondolkodtam, de nem tudom honnan lehetne beszerezni.  
http://www.servo.com.sg/News/HEP226.jpg" border=0>

besirkyjh

Szia  

Keresd a NET-en a "HEPCO " termékeket , amugy Pesten a TAMKER forgalmazza Öket , de csak kökemény anyagiakkal rendelkezöknek .

bvntiff0w

Ezek a "kapugörgők" olyan drágák lennének?
Pedig tetszik a megoldás ha axiálisan jól bírja.
A te géped is nagyon tetszik. 20mm-es alátámasztott vezetékre gondoltam mint legolcsóbb megoldás,bár nem tudom hogy a hasított csapágy drágább e.

000000000

Halihó.

Érdeklődnék hogy meddig képesek elviselni a léptető motorok a melegedést? Jelenleg van 3 db StepSyn léptetőmotorom ami 24V-ot kap. Ma próbáltam álló helyzetben mérni a hőmérsékletét (Lézeres mérővel) és a következőt kaptam:
5  perc - 26,5C
10 perc - 30 C
15 perc - 38,7C
20 perc - 47,6C
25 perc - 52,5C
30 perc - 56,2C

Volt olyan motor ami elérte a 61 C-t is. Tudtok valami jó megoldást hogyan lehetne őket hűteni? A feszültséget nem szeretném visszavenni. Gondolkodtam rajta hogy teszek mindegyikre egy 5-5 cm-es ventillátort de lövésem sincs hogy mire öszpontosítsam a levegőt vagy hogy konkrétan hogy fogassam fel. Ha valaki tud ötletileg szolgálni képpel azt megköszönném!

s5f8tmfv3

Nekem anno itt a fórumon segítettek ezügyben, egy http://cnctar.hobbycnc.hu/Amator/huto.jpg" TARGET=_fnew>ilyen hűtő képében. Ezt már akár lehetne ventillátorral is hűteni, de nálam eddig nem kellett.  
Pontos határhőfokot nehéz mondani, ahogy Magi úr mondta: "hideg motor csak a polcon van..."

9pk59nuy

A vezérlődön van "féláram" ?
Ha nem hajtod a motort, akkor le kell venni az áramerősséget. Úgy kell beállítani, hogy automatikus legyen. Az EMCO gépeken G kód van erre.

besirkyjh

Szia  

Nem kell megijedni ez már majdnem az üzemi höfok :)

Saját példa : saját készitésü unipoláris vezérlö 50V-rol üzemeltetve és annyira lefoglalt a mechanika hogy elfeledkeztem a léptecsröl .Szaga lett ( nem éget szag csak szag ) s megfogni már nemlehetett ilyedtemmben vizes törülközöt tettem rá ami gözölt ( nem vicc ) a léptecset azota is használom minden hiba nélkül .

Ha a tarto áram jol be van állitva akkor nem megy 40-50fok fölé , ezért nem kell hüteni .Ha magasabb a höfok a mágnesek is vesztenek az erejükböl tehát nincs értelme a nagyobb tarto áram állitásnak mert üzemközben melegszik ( ilyenkor semmit nem ér a pihentetés ) és ha tul melegszik akkor blokkolni fogja a mechanikát .

Ugy szoktam hogy kézzel még éppen megfoghato .
Biztos van "tudományos " leirás is de ezek az én tapasztalataim a tulzott melegedés semminek nem használ ( csapágyak , tengelykapcsolok stb)