Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Léptetőmotor

Indította gaben, 2025 február 03, 18:30

Előző téma - Következő téma

000000000

Ezeket az IC-ket lehet még boltban kapni?

35kpazcgr

keri

már hogyne lehetne, nagyon népszerűek mert sok mindenre lehet használni. Van SMD kivitel meg olyan amiben több áramkör is van.

neduddgi

Sziasztok!

Meg tudná valaki mondani, hogy ez milyen kötés (uni, vagy bi) és hogy miképp lenne a másik?
pirosfehér-sárga
sárgafehér-piros
narancs-feketefehér
fekete-narancsfehér
Bocs, ha ostoba a kérdés, most ismerkedem a témával (innen)!

279nwbpsa

Szia!Ez nyolc vezeték.Szerintem itt unipoláris és bipoláris kötés is lehetséges.

279nwbpsa

Ja és most az utóbbira van kötve.

neduddgi

Köszi!
Igen mindkettőt tudja, csak bizonytalan voltam benne, de erre jutottam én is a fellelhető rajzok alapján.
Azé' valami ragad rám a sok itteni olvasás közben ( a koszon kívül is)!

279nwbpsa

000000000

Szia Tamás,
sikerült fényképezni ma?
Üdv

279nwbpsa

Szia!Sajnos nem.Holnap reggel-délelőtt pótolom a mulasztásomat.Elnézést kérek!

besirkyjh

Szia  

Most jöttem le a mühelyböl ( éhes vagyok )  
reggel postázok pár LPT panelt és azzal voltam elfoglalva .

Vannak igen ahogy a Keri is irja sokmindenre használják ( kis dc motor vezérlötöl a léptetömotorokig ) .HQ , RET , LOMEX ,TME stb nagyon változnak az árak de a TME a legolcsobb ott 1400ft a kettö és a végfok ( 298 ) az olcsobb .
Ha valaki a Vaterárol még tud venni 4pár a nyákon és 3500ft ( azt hiszem ) akkor  szétbontva van neki shotky diodája és a söntök és persze az IC párban ( L297 L298 ) nem rossz az ár .A " Misu "-t kell keresni , ugy tudom van még nekik .

kisinas

Nekem van még egy az említett panelból, ha valakit érdekel...

Evodiron

Szia Zoli!

Te láttad már ezt a panelt? Ilyet akarok majd átalakítani, mert most 10ohm-os ellenállások vannak rajta, meg az órajel is össze van kötve rajtuk. Szerinted ezek a diódák amik rajta vannak jók lesznek a max 2A-os hajtáshoz?

35kpazcgr

Én is ilyet bontottam szét.
Azok a diódák csak 1A-esek, tehát felejtősek.
Nem kell hozzá shotky dióda.
A lényeg, hogy gyors legyen. Ha jól emlékszem, ~50-75 ns kapcsolási idejű kell.
Az UF5408 már megfelel, a SOS Electronicnáűl 10 db-tól 40 Ft az ára.

Evodiron

Aham, akkor ez is jó lenne?
UF 5404  Ultra Fast dioda 400 V 3 A 50 nS DO201?
Ez netto 33,33Ft az elektrokontha-ban.