Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Léptetőmotor

Indította gaben, 2025 február 03, 18:30

Előző téma - Következő téma

besirkyjh

Kapugörgök :)?

Ezzel vérig sértenél bármilyen forgalamzot .
Precizios nagy sebességü lineár technika .

Pozicionálásra ritkán használják( kivéve én ) inkább konvejorokat épitenek belöle mert az iveket is gond nélkül tugyja .
Nem tudom hogy milyen lehet az a 800ft-os csapágy de nem is azzal van a gond hanem a többivel ami ugyan ez a méret és 9000ft felett van az ára .

bvntiff0w

Az szép. Iko márkából nekem 5700ft-ot mondtak.  
Nem tudsz véletlenül egy pc turit?  
Szereznem kéne egy motort.

besirkyjh

Milyen motort ?

Árban a HI-WIN vagy a Vatera a jo .

bvntiff0w

Egy ezekhez illőt Step-Syn 3.9V/1.35A, Robotron SPA 52/60

besirkyjh

Szia

Szerintem lessz nálam ilyesmi .
Hány vezetékesek ezek ?
Dobj egy mailt és megbeszéljük hogy mikor tudsz feljönni .

000000000

A motorok  Step-Syn 3.9V/1.35A. 1.2A és 24V-ot kap. Nekem egy 4 tengelyes TB6560-as vezérlőm van (gyári). Nem tudom hogy lehet a tartóáramot korlátozni :(. Lehet vissza kellene venni olyan 16V környékére a feszültségeket és akkor nem melegedne ennyire.

bvntiff0w

Az nem unipoláris motor?

besirkyjh

Szia  

A tartoáramnak nincs köze a feszültséghez .
Hagy ott a 24V-on .
Jumperrel lehet állitani a tartoáramot a 6560-nál .Milyen verziod van ( kékszinü vagy H2)
Ha tényleg 1.2A-t és 24V-ot kap az a léptetö amit irtál és jol is van bekötve akkor defektes a höméröd .
Annyit nézz már meg a vezérlön hogy a sönt ellenálások milyen értéküek ( mi van rá irva? ).
A léptetök hány vezetékesek ?

besirkyjh

Szia  

Ha nem öt vezetékes akkor jo lessz .

designr

Bizony ha az 1.2A-es motorra,tartóáram nélküli vezérlővel pl 1,75A-t adsz,az álló helyzetben megfőzi magát.Mekkora áramot állítottál be rajta.H2-n tudod állítani,kék.piros vateráson nem a tartóáramot..Jó a magyar..

besirkyjh

Szia  

Ugy értelemztem hogy 1.35A-es a léptetö és 1.2A van állitva és 24V-rol megy.

Hogy hogy nem lehet állitani a Vateráson ? ( még nem láttam ilyet közelröl ).

designr

Igen,lehet így érti,viszont ezeken csak a hajtóáramot tudja állítani a teljes áram 25-50-75-100% ra.Tehát vagy 0.7A vagy 1.75-öt adsz neki..A tartó(vagy más néven pihentető)áramot nem tudod állítani,tehát ha az egyik motorod keveset dolgozik mert nem diagonálba marsz reliffet,akkor az melegszik..De várjuk meg milyen a vezérlő..

besirkyjh

Iegen ezt észre vettem a H2-nél is , volt olyan léptetöm aminek az eggyik állás kevés volt a másik meg sok .

Ezért kérdeztem a sönt ellenálás értékét ( nem valoszinü hogy 0.15ohm van benne ).

designr

Munkahelyen vagyok nem tudom megnézni..de hallottam már hogy  sönt cserével akarták adott motorhoz illeszteni..legjobb lenne persze valami potméteres állíthatóság..vagy a motorral párhuzamosan valami terhelést?

besirkyjh

Lehet fixen is a sönt( I=0,5V/Rs )a 0,5Volt az a limit feszültség amit az IC figyel .Ezek szerint az 1,35A-es léptetöhöz 0,37Ohm kellene de a 0,33Ohm a kereskedelmi méret és ezzel 1,51A lessz a tartoáram .Bár az meg van most is ha lehet jumperelni .
Kilehet számolni hogy pont oda essen ami jo a motornak .
Potmétert probáltam ( nem sikerült ) de a pihentetés megoldhato .