Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Léptetőmotor

Indította gaben, 2025 február 03, 18:30

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

A PC-s programot milyen nyelven írod ?

000000000

üdv mindenkinek!
Akinek probléma lenne a microxpvel hogy nincs benne magyar bilenyüzet és magyar kezelö felület az
letöltheti  
http://djtboy.atw.hu/hunmuipack.ex_" TARGET=_fnew> magyar nyelvi csomagot
letöltés után a kiterjesztést át kell irni exe!
http://img29.imageshack.us/img29/2893/microxphu.jpg" border=0>

jv7pu3a5p

Hát ha teljesen elkékülök vele, lehet gyártatok hozzá rendes nyákot nem olyan kóklert amit én csinálok.

jv7pu3a5p

DELPHI
az AVRre meg C.

000000000

Nagyon jónak látszik a projekted, a végén Te leszel a Vezérlő Király.

jv7pu3a5p

Köszi, eddig szerencsére valóban jónak látszik.  
:))
Íme egy videó a programról ahogy megcsinálja a kalibrációt a motor. Nem túl jól látható csak az látszik rajta ahogy szépen növekszik a grafikon, meg a motor hangja hallható halkan.
http://www.gsmvezerles.hu/CNC/motor_aram_kalibracio.avi" TARGET=_fnew>Kalibráció

A másikon meg kicsit meghajtottam a gépet  
http://www.gsmvezerles.hu/CNC/6000mm_perc_sebesseg_800_gyorsulas.avi" TARGET=_fnew>6000mm/perc, 800 gyorsulás
A videó végén egy pillanatra 6600ra állítottam, azért ott már vannak bajok bőven:))
És mindezt ugye 3mm trapéz orsóval.

000000000

Ez 6000 és 800 nagyon jó érték, klasszul is megy.
Az avi formátumot áttudod konvertálni a "Pro Coder3 Wizard" progival wmw-re,kissebb a méret, nekem nem gond(8 Mega ADSL), de akinek lassabb az internet, számít.

Ftomi

Üdv Mindenkinek!
Új vagyok itt a fórumon és a CNC-vel is nemrég kezdtem foglalkozni.  
Mint új tagnak lenne is egy okos kérdésem.Próbáltam volna magam választ találni rá de jutottam előbbre.  
5 vezetékes motort bipoláris vezérlővel tudok használni?Az összefogott "közöspont" nem okoz gondot?

besirkyjh

Szia  

Megse probáld , ha csajk öt vezetékes .Nem lehet külön szedni ? ( legalább 6 ra )
[#confused]

Ftomi

Szia!

Köszönöm  a gyors választ!
Igazából szét lehetne venni 6 kivezetésesre de akkor szét kellene szednem a motort. Le kellene vennem legalábbis a hátsó pajzsot. Viszont azt olvasgattam hogy nem ajánlatos szétszedni ezeket a motorokat.  

besirkyjh

Azzal még nagy kárt nem teszel ha szét szeded , csak aforgorészt hagyd a hellyén .Ha még nemcsináltál ilyet akkor inkább hagyd unipolárisnak ,( nem olyan egyszerü még a vezetékek szétszedése sem) .

Szunya
[#oooo][#integet2]

s7manbs8

A forgó részt nem szabad kivenni, ilyeneket mondanak a nagyon tapasztaltak.

besirkyjh

Szia  

Igy van , de azt is mondják a tapasztaltabbak hogyha beleteszed a forgorészt egy azonos átméröjü vas ( mágnesezhetö ) csöbe akkor lehet akár tekercselni is az állorészt .Nekem sikerült mind két verziot kiprobálni , mind két verzio müködik csak az elsönél oda lett a nyomatékom fele ( eltünt az a jellegzetes kattogos lépés a motorbol ) .A másik verzionál ez nemlép fel .Ez csak öregebb motorokra igaz amik hamarabb elveszitik a mágnesességüket , vagy azokon könnyebb észre venni .

[#integet2]

Rabb Ferenc

Elsőre azért semmiképpen ne szedd szét! Bár egyszerű dolog, na de összerakni... Inkább írj egy pontos típusszámot, hogy néz ki? Méretek, tengelyátmérő stb. Lehet, hogy egy ismert motor, és akkor könnyebb tanácsot adni

Ftomi

Üdv Mindenkinek!
Erről a motorról lenne szó:
Shinano Kenshi STP-58D200 3.8V, 1.2A, 1.8 fok/lépés.
Sajnos ha nem lehet megoldani akkor nem tudom használni mivel bipoláris vezérlőm van. Akkor be kell szereznem valami hasonló paraméterű 6 vagy 4 vezetékes típust.