Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Léptetőmotor

Indította gaben, 2025 február 03, 18:30

Előző téma - Következő téma

besirkyjh

Szia Tomi

Ha nemjutsz semmire talán tudok segiteni .
Viszonylag közel laksz hozzám és ha behozod Debrecenbe átkötöm Neked .
Vagy valaki segit aki még közelebb van Sárrétudvarihoz .

[#integet2]

Rabb Ferenc

Ez valóban egy unipoláris motor. A kábelkivezetések alatt lévő kis NYÁK lapon van a négy tekercs egy-egy vége közösítve. Mérd ki, melyik a közös. Ehhez képest a másik négy azonos ellenállást mutat. Itt próbáld megtámadni, és a fóliából kialakított összekötő hidat átvagdosni. Ezután már "csak" az újonnan létrejött kivezetésekre (további három darab) kell huzalt forrasztani. Ezeket aztán a motoron kívül átkötheted bipolárisra. http://www.hobbycnc.hu/CNC/H1/motor2.jpg" TARGET=_fnew>E helyett >>> http://www.hobbycnc.hu/CNC/Profi2/Profi2A/8wires.jpg" TARGET=_fnew>ilyenre! Sok sikert (és türelmet)  
http://www.shinano.com/xampp/docs/Stepper%20Motor%20Driver%20Information.pdf" TARGET=_fnew>Még egy kis adalék

Ftomi

Szervusztok!

Nem hagyott nyugodni a dolog és neki álltam. Levettem a hátlapot. A nyáklapról leforrasztottam a tekercsek kivezetéseit szerencsére a közös pont nem volt túl szűkre hagyva így volt annyi tartalék hogy tudtam helyezgetni a kivezetéseket. Kicsit elgondolkodva, méregetve (és persze nézegetve a linken lévő oldalakt) át forrasztottam a nyáklapon meglévő üres hatodik kivezetés helyére. Össze raktam kézzel megtekerve nem tapasztaltam gyengülést, sem szorulást a  gyári állapothoz képest. Ráraktam a vezérlőre és jött a próba, működik!
Bár egy kicsit fura volt mert azt hittem meg-meg szorul a motor. A Jedicut-ot használtam a teszteléshez szabályos időközönként egy picit megtorpant a motor. De ahogy figyelgettem a monitort mindig akkor következett be mikor a "vágási folyamat" kék csíkja lépett egyet de ez már más tészta(kell egy jobb gép).  

Köszönöm mindenkinek a segítséget!

000000000

A JediCut mindig is meg-meg fog torpanni, ez ilyen...
Használ inkább a Mach3-ast (akár demóban is), sokkal simább a motor járása!

gsbwxanch

Honnan lehet megtudni egy léptetőmotorról, hogy hány A-os?
http://cnctar.hobbycnc.hu/Apati_J/Bont%E1sb%F3l/Kapott%20dolgok/3/Tec.jpg" border=0>
Előre is köszi!

s7manbs8

U/R=I ,  3V/3.5Ohm=0,857

4um5b65d

Elektrontól.... [#taps][#taps][#nyes][#nyes]

000000000

helló elektron sikerült az éjszakai nyák készítés?? 220v-os keringető szivattyúra is alkalmazható?

s7manbs8

Nem, ez arra nem jó, annak valami kicsi frekiváltó lehet talán jó... Még most akarom folytatni a tegnap estit, ma estére betart. [#circling][#circling]

gsbwxanch

Na most beégtem..:)

gsbwxanch

Szalai György

Ahhoz a Tuba István készítette Home made frekiváltó 90fokos változata jó.
Nálam is szolgál egy példánya. Kifogástalan.

000000000

fűtés kerigingetésre is lehet használni?? ha alacsonyabb a tartály és a kazán közti hőkülömbség akkor lassabban megy ha viszont nől a külömbség akkor gyorsabb a szivattyú fordulata Példa: a kazán 45C- fokos, a puffertartály 43C akkor lassabban, ha rendesen ''tüzel'ུC fokos a kazán a tartály 43 akkor gyorsabb a szivattyú ilyet tud??

Szalai György

Ilyet önmagában nem tud.
Egyfázisú 90fokra tekercselt rövidrezárt forgórészű AC motorok fordulatszám szabályozására való. Ilyennek gondolom a 230V-os konnektorba dugható keringető szivattyút is, ha leveszzük róla a segédfázis kondenzátort.
A kis frekiváltónak 10Volt DC szabályozó bemenete van, erre külön készíteni kell egy 10V DC kimenettű hőkülönbség mérő modult. Így tudja majd megfelelően szabályozni a keringető szivattyú fordulatszámát.
Szerintem Őt kérdezd a részletekről. A Home made topic-ban.

s7manbs8

Csak, mert rajta volt az a 2 másik adat, onnan jött az ötlet.