Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

RogerCo

Sajnos nem igazán tudtam visszaolvasni ki is kereste a megoldást:( De igen, ez igényel egy folyamatos PC működést. De nekem az adott volt :) És a kazánom elmenő/visszatérő, két szint padlófűtés elmen/visszatérő körein keresztül a kútból jövő vizem hőfokán át a szobák hőmérsékletét mindent figyelek. És nem utolsó sorban visszakereshetőek, és kiértékelhetőek az adatok.
Akkor ennyit erről. Nektek nem ez kellett.
Roger

000000000

bocsi(ssd) sd kártya akartam irni!

svejk

De még kellhet! :)
Mesélhetsz róla, főleg ha vannak szabadon felhasználható részegységei.

RogerCo

Az egész szabadon felhasználható :)
Én is abból késztettem el. Lehet most közútálat tárgya leszek, de nekem ha egy gépnek dolgoznia kell, az legyen linux (Debian) szóval van itthon egy (pár) ilyen gépem. és mindegyiknek üresen állt a soros portja. Igy indult az adat gyűjtésem, tavaly karácsony körül. Először csak két szenzorral külső hőmérsékletet mért mind a kettő. Az egyik egy szélárnyékos helyen kb 2m magasan, a másik pedig a tető gerincén, hogy a szél hűtötte hőmérsékletem is meglegyen. Azóta csak a kazánomon lóg 12db szenzor a lakás összes helységében később ezzel szeretném megoldani a padlófűtéseim körönkénti vezérlését. Nyáron még a medence vizét is néztem :)
Szóval nálam mindehhez kelett egy Pc soros porttal egy linux, egy adatbázis és egy kis PHP programozás, meg egy grafikon. De mindez megoldható Windows alatt is.
Én innen indultam el: http://www.digitemp.com/" TARGET=_fnew>http://www.digitemp.com/ Azóta már LCD kijelzőim is vannak hozzá a lakás két pontján, amik persze azt irnak ki a 4x20 soros kijelzőre amit és ahogyan én látni szeretnék.
Röviden ennyit, ha kérdés van szívesen válaszolok:
Roger

svejk

Szupi, majd jól megskubizom!

bicme92us

Nationál Databook, amelyikben az LM35 van, egyébként a könyvespolcomon. Azt dedikáltad nekem!

svejk

Bocsánat, hát persze...[#oooo]

Kicsa

Sziasztok! Optó-csatolóval szeretném leválsztani a Step és Dir jeleket.  
A http://homepages.which.net/~paul.hills/SpeedControl/Optos.html" TARGET=_fnew>linken szereplő első kép alapján kötöttem be őket. Jól csináltam így? Vagy inkább a 2. kép lenne a helyes? Kicsit elbizonytalanodtam...

Kicsa

Szia!
Köszönöm szépen,így már azthiszem hogy világos a bekötés. (Annyit nem értek csak hogy az N.C.-vel jelölt láb miért van bekötve... :) )

rbbhbyvfs

Hehe, én is rákaptam az ízére, pont mint te :)
Én mérem a ház villany és gáz fogyasztását is, marha jó hatásfok elemzéseket lehetne csinálni, az adatok megvannak hozzá nekem is majd 1 évre visszamenőleg.

000000000

N.C.mert nincs értelme... nincs mi bekötve az icn belül sem!
azt a bizonyos 100n ki ne hagyd optoként minél közelebb ha lehet leg egyszerübb smd kerámia!
olyan hidegitésnek valok ami erösen befolyásolja az opto meg bihatoságos müködését !
engem már meg szivatot egyszer ez a 100n hiánya...6n137 nél[#oooo][#wilting]

Alex

Szia RogerCo!
Engem érdekel ez a dolog. Én is szeretnék egy hasonló megoldást összehozni. Már régóta foglalkoztat a téma, de még nem álltam neki. Esetleg privátban is folytathatjuk.

s7manbs8

Ja, mert ha messziről jön a tápja az odamenő tápvezeték  induktivitása miatt nem érkezik le vagy felszaladni a ajel, mire már vissza is megy a vezérlőjel az alapszintjére, így kihagy pl. :)

000000000

probanyákon és folia nyákon is ugyan az a jelenség ha nincs hidegutve a 6n :)