Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

besirkyjh

Szia  

A = 0.5 / Re  

A = fázis áram  
0.5 = referencia feszültség
Re = eredö ellenállás ( 5W )  
Ez a max fázis áramra vonatkozik . Ebböl kiszámolhato .Szerintem a 6560 AHQ sosem tudott 3.5A ( legalább is nekem nem sikerült kiszednem belöle ennyit ) .

wzc80zbf7

Nem is akarok annyit kiszedni belőle. Nekem elég a 3A is bőven. Csak a 2.5A az elég kevéske volt amit eddig maximum tudott.

guliver83

Használ valaki olyan helyen led világítás ahol télen hideg és nyáron meleg van? Én csináltam egy mozgásérzékelős lámpát és van benne egy 10 Wattos led, nyáron tökéletesen működött, de mióta hidegebb lett valamikor, csak villog. Bent a melegben tökéletesen működik! Mi lehet a gond?

000000000

Milyen tápegységet használsz hozzá?
Kapcsolóüzemű tápok nagy gyíkfenéje a kondenzátorok öregedése.
Ilyenkor van ez a jelenség hogy hol megy hol nem mint a mesében.    

guliver83

Kapcsolóüzemű tápegységgel használom.

000000000

Akkor az lehet amit már előbb is írtam.
Melegben összeszedi magát valamennyire a kondi a táp végében.
Mérj rá a tápra mikor ezt a jelenséget csinálja.
Áramgenerátornak mit használsz hozzá?  

s73tgf9vg

Léptető motorhoz (6.3V 3A) jó ötlet hálózati kábelből vezetni az áramot? Lehet építek egy kísérleti gépet is, és oda használnám a most készülőm motorját. Így könnyen átrakható lenne.

000000000

Sziasztok!
Elektronikához sokat nem konyítok ezért a szakikat kérdezném,hogy most az adok-kapokban :-) Svejk által hirdetett 50VA-es trafókkal 3db egyenként 3A-es léptecst el tudnék hajtani?
Vagy ha nem akkor 1db-ot?Párhuzamosan nem lehet kötni ezeket a trafókat és utána a kínai vezérlőre?Vagy nagyon nagy hüleséget kérdeztem most?
Segítségeteket előre is megköszönném.

mxjj54gxi

Trafókat nem kötünk párhuzamosan.
Nem lehetetlen, de nem triviális, és rengeteg mindennek kéne passzolnia hozzá, szóval nem.

svejk

Én is azt mmondom hogy nem.  
De mivel ezek sorozat gyártott egyforma termékek. (biztos mindegyiken azonos a menet, robot csinélja) ráadásul a kis teljesítményből adódóan jókora belső ellenállással ezért majdnem büntetlenül lehetne párhuzamosan használni.
De akkor sem nem.
Érted Richi92? NEM jó neked az a trafó!

Szalai György

Miért? (Ha adottak a feltételei.)

cx79vmdj5

Sziasztok!

Épitettem egy léptetőmotor vezérlőt ttl ickből ami működik, és ugyanezt cmosból ami bizonyos frekin rosszul megy, ezt mi okozhatja? Ugy tudom a cmos kevésbé zavarérzékeny mint a ttl. Lehet a cmos zavar jelét csökkenteni? Az ick táplábaira tettem 100ns kondikat. Előre is köszi a segitséget.

000000000

Unipolárisat vagy bipolárisat építettél?
Vannak már cél IC-k, de még azokkal is nagyon kell ügyelni a nyák topológiára.

cx79vmdj5

Unipolárisat!

Tulajdonképpen az l297 féllépéses szekvenciát valósitottam meg, egy sla7026-tal összekötve, illetve azt épitettem meg ami az sla7026ban benne van.

4um5b65d

Nem is tudom ide tegyem e a kérdésemet....

Kazánhőmérsékletet szeretnék mérni egy maximum 6mm átmérőjű szondával, de a digitális kijelző kb 10m-re van a mérés helyétől.

Mit ajánlanátok az ellenállás alapú mérőszondákon kívül? Vagy lehet hogy még az is jó lenne?
Nem tudom mekkora ellenállás van az ilyenekben, a mérést befolyásolhatja e a távvezeték ellenállása.

Nézem a szondákat, de nem írja, hogy milyen elvű a mérése....

http://www.arwill.hu/portal/Budapest_/Elektro_alkatresz/Muhely_felszerelesek/Muszerek/Tartozekok/Homero_szonda_1_837259_724410.html" TARGET=_fnew>Például ITT