Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

x5izpkum

DC erősítő (direct coupled) kapcsolást keresek, vagy valakit aki meg tud egy ilyet tervezni.
Főleg 4szög és fűrészjel erősítése lenne a lényeg, jó minőségben, magas kimeneti feszültséggel (40-60V) és gyors jelszint emelkedéssel, levágással. Egy 2 Ohm-os trafó lenne a végfokra kötve. (a primer oldala 2ohm, a szekunder 5-6ohm)

ernototh@freemail.hu

kua93zk4w

Hozzáértők segítségét kérném: az x tengelyem egyik pillanatról a másikra megállt a motor kapott tartó áramot, amikor a billentyűzeten megnyomtam a gombot akkor változott a hangja de nem mozdult.
Feltételeztük hogy az IC ment tönkre ki is lett cserélve.Amikor összeraktuk a motor működött de nincs ereje megmozdítani a hidat,ha átkötöttük az y tengely vezérlésére szépen ment.Nálunk itt megált a tudomány:( Két motor van a x tengelyen 1,3A-os mind a kettő, edig szépen működöt
Vezérlő ic :http://www.hestore.hu/prod_10028794.html  
Mivel lehetne még próbálkozni? hogy ismét működjön a motor.

ra8nsmk6w

Nem irtad a max frekit.Nekem talán van egy (elő kell keresnem) Ha jól emlékszem csak 30-35v és 20-30khz működik, viszont benne van a generátor rész is + táp

Miki2

Nálam ugyanezt csinálta.
A merevlemez ment tönkre kb. 3 éves használat után.
Ha még egyszer be jön a Windows azonnal mentsd le az adataidat.
Én így úsztam meg nagyobb adatvesztés nélkül.

000000000

Másik motor megy azzal a vezérléssel?

kua93zk4w

Nem, másik sem működik gyenge vagy csak nyöszörög. A vezérléssel van valami olyan mintha nem kapna elég áramot, elindul de nagyon gyenge, lassú és akadozva megy.

bicme92us

Gondolj vissza. Telepítettél valamit, esetleg fríssitettél SP3-ra mert ott a bibi. Ha igen szedd vísaza SP2-re

wzc80zbf7

Sziasztok! Tudom hogy nem kapcsolódik a CNC-hez de lenne egy elektronikai problémám.

Van egy 203V-os 100W-os izzó amin Wheatstone híddal megmérjük az ellenállást. A Wheatstone híd 4,5V-os tápfeszültségről megy.

A mért eredmény: R=48,5 Ohm
Az üzemi adatokból számolt: Rü=U^2/P=230^2/100=529 Ohm

Ebből képzett hányados: R/Rü=0.09083

Ezt mivel lehet indokolni? Hogy miért ennyi ez a hányados? Ez egy Egytemi feladat de nem találtam semmi megoldást róla :(.

000000000

Sajnos a windows elakadt valami hiba folytán és nem töltődött be csak próbálkozott egyfolytában. Az adataim nagy része ugrott mert lusta voltam a merevlemez osztott másik részére áttenni.Újra lett telepítve aztán ezentúl jobban ügyelek az adatok időbeni mentésére.

wzc80zbf7

Már megvan a megoldás. Köszönöm :) Ha valakit érdekel a hőmérséklet változás miatt nő meg az ellenállás mértéke.

sasi

A képen lévő vízmérőt távolról szeretném felügyelni, pontosabban csak azt kellene érzékelni, hogy folyik víz rajta, ha igen egy LED világít.
 A baloldali öntvény házban a járókerék tengelyén (középen a mélyedés alatt) mágnes gyűrű van elhelyezve, ez képez a kijelző tengelyével mágnes kuplungot.  

Néhány ötletem van, de ezek bonyolultak, sok munkát igényelnek.

Valami egyszerű-nagyszerű ötletet várok a probléma megoldására.
http://sasovits.hu/cnc/vegyes/vizmero.jpg" border=0>
[#integet2]

4um5b65d

Felület reflexiós optót a középső kis kerékre irányítani. Befested a kereket feketére, a világos háttér és a fekete kerék megteszi a dolgát.

000000000

Ezeknek az óráknak a bevizsgálásakor kétféle dolgot szoktak alkalmazni, vagyis hármat amiről én tudok. A harmadik a leolvasás, de az első 2-nél az egyik esetben egy hall szenzort helyeznek a az alsó rész közepére, a másik amikor összeszerelt órát mérnek, a számlap közepén van az a furcsa fogaskerék az sok típusnál fényes, az megvilágítják egy lézerfénnyel....
Szerintem a te esetedben egy hall szenzor impulzusa kellene egy monostabilt ujrainditson.

t334wehtf

Ha már van benne mágnes, akkor REED cső meleg ragasztóval a házra, és egy led rá. Ha villog, akkor folyik a víz....

Szalai György

Én nem javaslom sem a hall sem a reed érzékelőt, mert az maga is mágnesezhető, ezért kicsi áramlási sebesség esetén durván befolyásolja a vízóra mérőrendszerét. A mérés hitelessége árán nem érdemes felügyelni szerintem, tehát nem avatkoznék a mérő belsejébe.
Csak optikai érzékelést választanék, és csak kívülről az ablakra tapaszthatóan. A számlap közepén lévő indikátor korong épp erre szolgál, az fölé tehetnél reflexiós optikai érzékelőt, például háromágú rugós drótklipszel pozícióban tartva. Itt nyered egy liter folyadékra vetítve a legtöbb impulzust, amiket figyelhet egy monostabil áramkör.