Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

Béni

A képen mutatott vízóráknál 2 szemben lévő, azonos pólusszámú mágnes végzi a forgó mozgás átvitelét. Emiatt szinte "digitálisnak" tekinthető. Tehát kis és közepes erejű mágnes nem befolyásolja a mérés pontosságát. (Pl. 2 db 40*20*10 anizotróp ferrit még kevés.)
Határesetnél a mérő döcög, mint a szinkronból kieső léptetőmotor. Tehát három eset lehet:
- normál működés
- döcögés
- teljes állás (nem könnyű még szándékosan sem elérni.)

Antal Sándor

000000000

Az áramot beállítottad az új IC-nél?
Ha minden jó, akkor IC csere.

kua93zk4w

Igen legnagyobbra állítva is csak szenved a motor.
Lehetséges az új IC is rossz?

000000000

Hát, ha minden jónak tünik, és másik (tuti jó) motorral is ezt csinálja, és ez a motor megy másik vezérlővel, akkor IC.

kua93zk4w

Meg nézettem az egész elektronikát minden forrasztást, úgy néz ki jó minden.
Ezek szerint 5000-ért kaptam egy gagyi IC-t
rendelek még egyet hátha megoldja a problémát.

mxjj54gxi

Ugyanarról a tápról megy minden tengely?
Mert ha különbözőkről járnak, akárcsak úgy, hogy valami biztosíték, szűrőtag, stb van áganként, akkor lehet esetleg még a gyenge táp baja is! Nem képes leadni a terhelés alatti áramot.

sasi

Köszönöm a vízórával kapcsolatos ötleteket, még gondolkodom, melyik az egyszerűbb megoldás.
 Reed relével nem lehet megoldani, csak úgy, ha pótlólag mágnest építek be, mert a meglévővel nem működtethető. Egy ilyen gyenge mágnes a mérés pontosságát nem befolyásolja, de ez nekem nem is szempont, ugyanis csak a lakás egy részének vízhálózatát akarom ellenőrizni, mert gyakran nyitva maradnak csapok.  
Hall érzékelővel is próbálkoztam, de amit a fiókomban találtam a kuplung mágnes nem tudott megszólaltatni, de ezt a vonalat még nem adom fel, szétnézek flopik és PC ventillátorok hall elemei között is.

ANTAL GÁBOR

szia Sándor ! gépközelben leszek még kb 1/2 órát  Fölhívnálak (vízóra)  ha ne zavarlak de nem találom a számodat . Küldd már el kérlek  a SKYPE üzenőjén ( akkor csak én látom) (nevem nagybetűkkel és 55)

kua93zk4w

Egy tápról megy minden, biztosíték is jó.Műszerrel lett kimérve az egész nem találtunk más hibát, nem gondoltam hogy az új IC lehet rossz de úgy néz ki mégis az a hibás.Nem tudom beforrasztás után van még gari valószínűleg nincs,de előtte hogy nézem meg hogy jó-e az IC ?

mxjj54gxi

Én még gyári hibás IC-vel nem találkoztam, pedig régen űzöm a szakmát, és ebből 13 év volt szerviz.
Valami hazavágja az új IC-t, ha az most valóban rossz. Legalábbis szerintem. Én ezért nézném nagyon körbe a kapcsolást, és ezért kérdeztem rá a tápra is, mint lehetséges, de elfelejthető hibaforrásra. Ez kiesett, de lesz ott valami más - szerintem.

svejk

De hamisítvánnyal igen, mely működött, de közel sem tudta az eredeti paramétereit.
Biztos emlékszel, TDA1170, BU2527 én e kettővel találkoztam, amíg nem tapasztaltam nem hittem.

Egyébként milyen IC-ről is van most szó? :(

mxjj54gxi

TDA1170 hamisítvány?? Nekem ezek szerencsére kimaradtak, bár tényleg, hamis icből akármi lehet.
Sanken SLA 7062 léptecsvezérlőről van szó.
De már a második ami megadja magát, és azonnal.
Mindenképpen fura, az biztos

mxjj54gxi

Bár igazad van, átköszörült Intel proccal találkoztam!
Mikóca hozta mutogatni, hogy átverték vele

svejk

Azt biztos nem hamisítják...