Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

Szalai György

A járás hulladék energiájából áramot termelni és az árammal melegíteni a cipőt? Nagy ötlet!!!
Csak hát a járás hulladék energiája eleve hő. Hőőőő….. Akkor most mi van? Megforgatjuk az energiát?
De az energia áttöltögetése átalakítgatása az veszteséggel jár, ami szintén hő. Na, nem baj, majd azt is visszanyerjük valahogy, hogy azután hővé alakítsuk.
Az a lényeg, hogy valaki fizessen már érte, mert unok szegény lenni. [#nevetes1]

hostya

Rabb Ferenc

Csak ne becsüld le! Lábanként 2W. A százlábúak már erősen érdeklődnek utána...

ANTAL GÁBOR

Kristálytiszta , mellébeszélés mentes okfejtés.  Gratulálok.Nekem már van cipőmelegítőm, mert a 41 es lábamra 42 ( időnként 43as)  cipőt húzok , amitől télen is tud mozogni a lábam és a termelt hőt lokálisan hasznosítom  (lehet nálam 3 watt is termelődik )

4um5b65d

Hoppá, most jut eszembe, hisz én vettem anno Svejk papától valamilyen hőszenzorokat.
Csak az a baj, hogy nem tudom milyen volt, meg azt sem tudom, hogy hová kevertem el őket.

svejk

Vettél tőlem 3 vagy 5? db LM35-öt. Ez mellé csak egy piacos 800Ft-os multiméter kell, és -50 - 150 C fokig nagyon pontosan kijelzi neked a hőfokot, mindössze a tizedespontot kell újrarajzolnod.
A 6 m nem okoz gondot, a TO92-es tokot én PAX tollbetétbe raktam, tehát be kell hogy férjen a 6 mm-es csőbe.

nem kell mindjárt a digitális technikához szaladni. Ha nem kell akkor pontosság lehet jobban jársz egy szintén piacos kis deprez műszerrel, rátekintésre gyorsan leolvasható.
Az http://www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=lm35&source=web&cd=4&ved=0CEgQFjAD&url=http%3A%2F%2Fwww.finger.de-web.cc%2Fpoel%2Flm35.pdf&ei=P2HBTpPIGcStsgakwJ3PAw&usg=AFQjCNEe1BbwC16wexCs_Wca4V4BhAJD4A" TARGET=_fnew>adatlapon találsz mindenféle kapcsolást az IC-hez.

svejk

Így jár aki az elejéről olvas és rögtön válaszol :(

svejk

Van még, holnap küldök ha rákapsz az ízére.

s7manbs8

Egy épületben, ami nincs fűtve ott mennyire tud lemenni a hőfok télen ? Mérnem kellene nekem is, elektromos dolgaim vannak ott és nem lenne jó, ha lefagyna mert elromlik PC is, meg egyéb ... vagy valami hungarocell dobozba rakni ? vagy pincébe pl. igaz ott nincs fagyás talán.

s7manbs8

No, már ilyen LM35 nekem is van igencsak valami procis ethernetes cuccal tudnám másik épületből pl.

wcsxp0uxa

Parazita módon próbáltad már ?
Változik valamely tulajdonsága ?

4um5b65d

Mekkora nagy királyság ez.....
Hát már akkor is erre a kazános célra vettem tőled, csak jól kiment a fejemből.
De hülye tudok lenni időnként.... :)

svejk

Alapvetően a 7. ábrán levő roppant bonyolultságú kapcsolást építsd meg, ez mér minuszt is.
de van ott akár 4-20mA es áramhurkos is.
Egyébként a National az egyik kedvenc gyártóm, mindig nagyon sok, érthető applikáció van az adatlapján.
Két ilyen - többek közt az LM35 is benn volt - 600-800-oldalas könyvem is volt a fehérvári találkozón a becsületkasszában, senkinek nem kellett :(  
(én javarészt ezekből tanultam azt a keveset amit tudok)

s7manbs8

Nem a National olvadt be a Texasba nemrég, mint Magyarország az Eu-ba ?