Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

mxjj54gxi

Éjjel felébredtem (rosszul alszom mostanában), és pont ez jutott eszembe! (senki sem mondhatja, hogy nincs empátiás készségem, még éjjel is más bajával foglalkozom )  :))

88ww5s6y

Sziasztok!
Kérném egy hozzá értő elmagyarázná nekem, hogy van egy léptető motorom, melyre az van írva 2,8A/ fázis. Unipoláris vezérlést készítettem neki, és nem tudom, hogy az áram felvétel akkor 2,8A-re beállítom, de mekkora legyen a tartó áram? Most 800mA-t állítottam be neki, de melegszik a motor, viszont nem sípol.Kérdésem, mekkora tartó áramot kell beállítani, ami még elfogadható.

wzc80zbf7

Valaki help me! :). Voltam ma bent egy elektro boltba mondom nagy merészen veszek 0.15Ohm 5W-os ellenállásokat a vezérlőmbe. 2 boltba azt se tudták hogy létezik ilyen a harmadikba meg csak 6 db volt. Valaki nem tud venni a közelben 2 db-ot és elpostázni nekem? Megköszönném. Keressen már meg emailben ha lehet. Köszönöm!

besirkyjh

Szia  

Nem a tartoáramtol melegszik hanem a 2.8A üzemitöl .Föleg lassu fordulatnál .
Szerintem ez a tartoáram jo is lesz .
A melegedés olyan 40fokig nem gond , fölötte már érdemes az üzemi áramot visszább venni .

svejk

Ne hülyéskedj már, nyáron van majdnem 40 fok. :)
80 fokig biztos még a kínai is bírja.
Emlékszel még a mátrixnyomtatókra?
Ha érinthető volt a motor, akkor agyonmatricázták hogy "vigyázz forró!", mint a fejet.
Vexta manuáljában ez áll szabatosan fogalmazva: Ha a motor melegszik, több mint 100 C-fok akkor vegyük vissza az áramot.

88ww5s6y

Szia!
Köszönöm a segítségedet!

besirkyjh

Nálam a vizes frotirtörülözös modszer is be vált ( gözölt de ment ) de nem ez a jellemzö :)
Kitudja már hogy milyen mágnesek vannak a mostani léptetökben 40fokon még biztos jo mindegyik .Egyébként az én 40 fokom az 70körüli mert Robi egyszer megmérte :)Nekem még nemvolt vele bajom soha azt meg nemszeretem ha hideg vagy csak langyos :)

x5izpkum

Valaki nem tudja, hogy a jelgenerátorokban hogy van megoldva, hogy a 4szögjel az szép szabályos legyen? (a jel emelkedési sebessége nagy, ehhez kell a gyors FET amikor bekapcsol, de a levágása az hogy történik? Oda is kell valami, ami gyorsan lerántja , különben nagyon torz lesz a jel második fele, különösen magas jelszinteknél)

ernototh@freemail.hu

svejk

Ellenütemű végfok.

wzc80zbf7

Hali. Nah kicseréltük az ellenállásokat a vezérlőbe. Érdekesség képpen: Amikor kivettük az ellenállásokat alá: 0.33 Ohm volt írva a nyákpanelba, a benne lévő ellenállás pedi 0.22Ohm. Most tettünk bele 0.15Ohm ellenállást (2 kivételével).  

Valakinek nincs véletlenül egy TB6560-as vezérlője? Mérje már meg lécives az ellenállás értékét a panelban. Most a 3.5A-es tipusra gondolok mert az enyém 2.5A-es. Félek így beindítani hogy lehet 0.33 kell bele. Üdv

PSoft

A Magi-féle H2-esben 0.15Ohm,5W-osak vannak 3.5 Amperre.

wzc80zbf7

Nekem kínai TB6560-as vezérlőm van 4 tengelyes. De ha jól tudom a Maggié is TB6560-ra épül szóval elvileg ugyanannak kell lennie nem? Azért ha van valakinek ez a tipusa nézze már meg nekem. Köszönöm!

sanyi84

Tb6560 adatlap, elvben 0.22 ohm a 3 A esben, de! az adatlap szerint nem ennyi, Lényeg maximális áramhoz (100%) 0.5 V referencia feszültség tartozik. Nézd meg hogy HQ vagy FG, az fg az 2.5 A es csak, de ez 2 A maximum.

wzc80zbf7

Ezt már megnéztük anno. AHQ van benne ami bírja a 3.5A-t. Végülis nekeme csak 3A kellene de ahoz cserélnem kell a vezérlőben az ellenállásokat. 8-ból 6-ot kicseréltünk 0.22O -ról 0.15O-ra még kettőt cserélni kell csak nem volt több a boltba. Jöv héten kapok.

sanyi84

Ha nem lenne jövő héten sem akkor rakd össze kettőből. Nálam így van mert hétvégi terv volt az ellenállás csere és úgy maradt :).