Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Ilyenkor bennem mindig felmerül a kérdés, hogy vajon az orvosok közt is lapulnak ugyanilyen szakértők?
Nem merek beteg lenni...

000000000

hyuekyh7a

Neeem hiszem.
Fi relére gondoltam, hogy tegyél.

keri

És a motor tengelye mozog ilyenkor? Úgy értem hogy rendben hogy áll, de rezeg, vagy mit csinál?

Furcsa amit mondasz, őszintén ötletem sincs így látatlanban. A külső zavarok másként jelentkeznek, a PWM frekvencia magasabb.

Ha nem melegszik a vezérlő és működik szerintem használd nyugodtan. Esetleg az áram beállításokkal.
Húzd le a kábelt, ha a számítógép, vagy a kábel a hibás, el fog hallgatni.

000000000

Hu köszi keri, képzeld, hogy amikor zúg a motor akkor folyamatosan égett az Increse piros led is a H2-ön. Javaslatodra a nyomtató kábelt lehúztam a H2 csatiról és láss csodát a magas zúgás elhallgatott és csak egy csendes búgás hallatszott, de már nem ég az Increase folyamatosan. :) Tök jó.
Akkor ez azt jelenti, hogy a kábel rossz? Vagy valami más?

keri

Természetesen.
Apám infartusára azt mondta a háziorvos hogy reflux. Ha nem fut össze az üzemorvossal a munkahelyén aki ránézésre felismerte a tüneteket, már nem élne.

Hugom tüdőgyulladására kanalas orvosságot írtak fel, de mivel nem ért semmit, anyám szerzett fonendoszkópot és zéró tapasztalattal, a könyv leírása alapján megállapította, hogy ez tüdőgyuszi, kiverte a balhét, erre nagy epés megjegyzések közepette elküldte röntgenre hogy a "kedves szülő megnyugodjon"  a röngenes pedig lehülyézte az orvost, mert kapásból meghallotta, röntgen nélkül is hogy ez az.

Sógoromnak egy olyan gyógyszert írt fel szintén háziorvos, amit egyrészt régen nem használnak, csak speciális esetekben, másrészt, csak folyamatos kórházi megfigyelés mellet lehetne beadni, olyan durva görcsök és természetesen májkárosodás lehet a mellékhatása. Sógorom a görcsöket kapta, annyira, hogy a fogzománca is megrepedt.

Szerencsémre, a feleségem kórházi orvos, benne azért megbízok :) Dr. Housban, már az elején szokta mondani a tünetek alapján hogy mi lesz a baja, a Housnak meg legalább 40perc kell mire rájön ugyan arra :D

keri

Lehetséges, hogy a számítógépen futó szoftver beállítása, vagy a nyomtató port beállítása nincs rendben, ezért kiadja a zúgást okozó jelet. Alapból csak akkor ad ki jelet ha mozgás van, lehet hogy szoftveres tartóáram van beállítva, és interferál a vezérlővel, bár erre nem tudom hogy képes e egyáltalán a program.

A kábelre nekem nem annyira érzékeny, de minél hosszabb a kábel, annál zavarérzékenyebb. Eredetileg úgy tudom 2méternél hosszabb kábelt nem javasoltak a nyomtatókhoz. Az alap 1,5méteres kábelekkel nem szokott gond lenni, de szedd szét az egyik felén a csatlakozót, és a külső burkolatra csatlakozó árnyékolást kösd le ha más ötleted nincs már.

000000000

Hát egyre rejtélyesebb a dolog, mert bekapcsolt állapotban visszadugtam rá a nyomtató kábelt és utána egy pillanatra zúgott és utána abbahagyta és normálisan búgott egy kicsit. Egy próba G-Code-ot futtatva szépen pörögtek a motorok.
Nem értem mi lelte. :)
Kb. 2 méteres a kábel.
Ha továbbra is fennáll, akkor az lesz.
Nagyon szépen köszönöm az eddigi segítséget is. Erre nem gondoltam egyedül, hogy lehúzzam a kábelt. :)

000000000

De nem nekem van bajom!

Jozs

Vagy esetleg próbálj ebben a topicban érdeklődni:
Kérdések az M&V Elektronikához
http://sgforum.hu/listazas.php3?azonosito=hobbycnc&id=1261404623" TARGET=_fnew>Kérdések az M&V Elektronikához

s7manbs8

Az a baj, hogy nem mindig a leglogikusabb megoldás jön be és emiatt van aki nagyon nem jól jár és az már szerencse kérdése.

besirkyjh

Szia  

A pihentetés van engedélyezve a mach3 configban ( 16-os láb ) ? Anélkül produkál ilyesmit a vezérlö .
Részletes leirást találsz a hobbycn.hu oldalon ( baloldali menü H2 ) .

mxjj54gxi

Ha Fi relét raksz fel, akkor -ha lehet anyagilag - olyan helyre, ahol egyfázisú terhelések vannak, ne tegyél háromfázisút a közösbe, hanem a -sajnos jóval drágább - három egyfázisúval oldd meg a dolgot.
Sajnos ehhez hozzájön az is, hogy ugyanekkor meg ha van háromfázisú fogyasztód is, akkor oda meg egy háromfázisút kéne külön betenni.
A fi relé is megszakítja a nullát, és ha háromfázisúval oldják meg az egyfázisú berendezéseknél a védelmet, előfordult már olyan a praxisomban, hogy a relé a nullát előbb nyitotta, vagy visszakapcsoláskor jóval később, vagy egyáltalán nem zárta.
Ez azt eredményezi, hogy nullponteltolódás lesz a hálózaton, és az egyfázisú készülékek java része nemes egyszerűséggel tönkremegy. A barátomnak egyhetes ujszülöttel, szombat este, karácsony előtt két nappal durrantotta így ki a HOVAL kazánját, a mikrót, a tévét, hifit, telefonadaptert, meg még pár apróbb cuccot a nullaszakadás.
Tévé hifi nélkül elvannak, de a fűtés és a mikró az nagy gáz volt, a téli hidegben.

000000000

A nullaszakadás az egyik legrosszabb dolog!
Ennél csak a villámcsapás rosszabb!

xkbv3nx0d

Lehet hogy hülye kérdés...

de pl egy cnc gépnél a védőföldet össze lehet kötni a dc-s tápok GND-vel?

Mit akarok?

Van egy fém vázam, amit le akarok földeni a védőföldön keresztül... van egy funkcióm, amihez meg az kellene, hogy legyen a szerszámon a GND...

még nem probáltam csak elméleti kérdés...