Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

keri

Hallottam ilyen történetet. Gépész apuka frankó fűtésrendszert és vezérlést csinált. TÉnyleg jó volt, aztán kórházba került, és a családnak át kellet menni a rokonokhoz, mert egyszerűen nem tudták bekapcsolni a fűtést. Hívtak egy fűtésszerelőt, de ő sem vállalta :D

RogerCo

De addig míg itt vagyok nekem legyen jó:)
És én sem irígyelném azt aki nem látja át és a "nyakába" szakad. De ez is olyan mint sok más minden, ha mindezeket kikötöd, szeleptesteket leszeded, minden úgy működik mint régen.

svejk

Persze ezzel nem azt akartam mondani, hogy nem jó.
A családot meg be lehet tanítani.

svejk

A haveromnál úgy kellett bekapcsolni az asztali lámpát a műhelyben, hogy egy 10-es csillag-villás kulcsot lógó helyzetéből oldalra kellett fordítani, és egy mágnes megfogta.
A 10-es kulcs a mágneskört egy reed-reléhez vezette és kapcsolta egy tranyón keresztül a világítást. [#vigyor2]

wcsxp0uxa

A enyém nem tudta megszokni , a papi szisztemet .

000000000

na az jo hogy az az usb ami kivül van az hozá fér a belsö filwarehez is!
mert a wr sorozatnál pl az 1043 is van külsö usb de csak a belsö com lehet openwrt felhuzni vagyis vezetékelni kel adatkábelt ere a célra...
régeben 1043 szériával biztonsági mntésre valo háteret akartam csinálni mert kezel külsö adatárolzot az usb résznél de gyenge még a meghajto kezelés is rajta igy nem let belöle semi....
széles lehetöségeket nyujt az openwrt kompakt és kicsi jelnsége:)

svejk

Mi az a papi system?

wcsxp0uxa

Az apukám fűtés - meleg víz készítő rendszere.(épületgépész) A gyengébb nem 20-év alatt sem szokta meg ,én meg lázadoztam (szakmailag). Most napkollektort akar[#szomoru2]

svejk

[#vigyor2] leesett.

s69skz0ve

Sziasztok! Szervusz Svejk kolega! :) Volna egy nagy kérésem feléd! Nem tudnál e nélkülözni egy számodra felesleges videókártyát keddik nekem?? Enyém tegnap este felmondta a szolgálatot! :( Nagyon köszönöm előre is!

svejk

1-1 16 vagy 32 megás PCI-os és AGP-st tudok adni.

s69skz0ve

Köszi Svejk akkor a 32 megással élnénk ha lehet! :) Mikor mehetünk érte? Azért hívni fog fater!

svejk

Itthon vagyok ma.

rbbhbyvfs

Pedig nevetségesen egyszerű:
a gázóra legkisebb kerekén van egy tükröződő felület a nulla közepén, ezt kell figyelni egy reflex optoval és számolni egy Dallas chippel.
Ha érdekel megnézem az opto pontos tipusát, mindössze egy CMOS schmidt trigger kell rá és már meg is van a TTL jeled, amit lehet számolni.

rbbhbyvfs

Keri: nem, hanem 15-20 érzékelő jelét 1 PC-hez, mindezt drótgubancok nélkül egy lakásban...