Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

xfg6v697j

ha meglenne mind a két tápom, akkor már ki is próbáltam volna, de addig nem akartam beruházni amíg valaki aki jobban ért hozzá nem mond véleményt.

a motor 24V 12A-es

svejk

A 400W-os tápok tudnak elvileg 14A körül 12V-ot.
Én nem hegyezném ki ennyire, jobban járnál egy hagyományos trafóval, vagy egy ipari 24V 400W-os táppal melyet 10 ezer körül be tudsz szerezni használtban.
A választás attól is függ hogy lesznek-e túlterhelési csúcsok.

xfg6v697j

elvileg 30A csúcsáramot tud a motor.
de arra gondoltam, hogy a pc táp leaszabályoz tulterhelés esetén, így védve van a motor és a táő is.
a hagyományos trafós megoldást drágának gondolom, az ipari táprol pedig még nem hallottam.

mxjj54gxi

Ha szeretnéd, tudok neked adni 24 volt 400 wattos hagyományos trafót. Használt, de jó.Életvédelmi leválasztós.

neduddgi

10A nem elég? olyan tápom van egy fölös, óccsó!
[#nyes]

sanyi84

Trafós táppal jobban jársz, az 5 V ot figyeli a pc tápok elektronikája. Minden bajával a kapcsoló üzemű táp soha sem lesz képes kiváltani az amatőrök összes igényét.

mxjj54gxi

Ja, és combos, nagyáramú pufferkondikat is, ha jól emlékszem a készleteimre.

sanyi84

Ám hülyeség mert ebben is van trafó, azaz hagyományos 50/60 hz es trafós táppal jobban jársz.

xfg6v697j

rferi megkereslek magánban.

mindenkinek köszönöm a segítséget.

kisinas

van egy "fölösleges" ACE900F tápom ami 24V-on 17,35 Ampert tud és még emellett 34V /12,15 Amper is!

xfg6v697j

egyenlőre megbeszélés folyik magánban rferive.
de még nem fixáltuk le a dolgot.
kérlek kűldj magánban több infót képet árat fizikai méreteket.

xfg6v697j

http://kepfeltoltes.hu/view/110407/836824256n_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>
a képen látható BE jelalakból, szeretném létrehozni a KI jelalakot.ehhez kérnépm a segítségeteket.  

valami cmos áramkörre gondoltam, ami fel/le-futó élet detektél  és létrehozza az impulzusokat.
régen mintha láttam volna valahol digitális frekikétszerező leirást a könyvaimben, de nem sikerült rábukkannom.

Csuhás

Egy xor kapu kell, az egyik lábára direktben a jel, míg a másikra egy RC taggal késleltetve.

xfg6v697j

kösz ez nagy ötlet!!!