Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

neduddgi

Kis segítség kéne!
12 V-os ventilátoromat nem szeretném kicserélni 24 V-ra, hogyan tudnám mégis 24 V-ról használni?

PSoft

Ha beleférsz egy "stabilkocka"(7812,7912) áramába,akkor az a legegyszerűbb.

xfg6v697j

mégegyszerűbb sorbakötsz vele egy 12V-os zénert

neduddgi

köszönöm, köszönöm

ra8nsmk6w

Azért a legegyszerübb az ha a 24V-al sorbakötsz egy 24V ventit. Tudom, hogy a kérdés nem ez volt, de igy csak a venti fog fgyasztani

2dbfy8y

Hali Skacok!
olyan kérdésem lenne, hogy ha egy 3.1Nm-es léptetőmotorom nem pörögne túl sokat nem e melegedne nagyon? Kb gyorsjáratnál olyan 53 fordulat lenne percenként. Vagy azért ideálisabb lenne, ha minimum 500 at pörögne? egy fogasléces meghajtásról lenne szó.

Kicsa

Nagyon szépen köszönöm a jótanácsokat,oda fogok figyelni ezekre!
Illetve ez a Logic Level Fet...mivel ilyen jó tulajdonságai vannak,esetleg megnézem,régi alaplapról a proci körüli táprészben hátha leledzenek...mert akkor recycling start! [#worship]

Kicsa

Még egy apró értetlenség : @8404.
Itt a vezérlőjel az jön a PC felöl,5 V. Viszont azt megtehetem hogy a föld és a 12 V egy dugasztából jön? Tehát képes úgy kapcsolni a dugasztáp feszültségét a FET,hogy a bemenetére csak a PC 5 V Van kötve?
Máshogy : A PC földet és a dugasztáp földet kell közösíteni? Szabad egyáltalán?

http://www.alldatasheet.com/datasheet-pdf/pdf/146867/A-POWER/AP60N03S.html" TARGET=_fnew>Ilyen  fetet találtam,ezt használhatom ide?

xfg6v697j

a földet mindenképpen közösíteni kell.
abbol semmi probléma nem lehet, viszont ha nem teszed, akkor a tranyó gate és source között nem jön létre feszültségkülömbbség és így nem is nyit ki.

megnéztem egy másik pdf-ben is az adatait, és ott volt egy ábra amin 10V-os kapcsolójellel tesztelték, így meg van az esély rá ,hogy 5V-ról nem fog kinyitni, de a puding próbája az evés. beforrasztod és kipróbálod az a három forrasztás nem nagy munka.

svejk

A Vgs(th) 1-3 V, tehát működni fog.
a fig. 3-ból kiolvashatod, hogy 4V Gate feszültségnél és 28A Drain áramnál a D-S ellenállás mindössze 18 mOhm.
A Te kis relé meghajtásodhoz több mit elég.

Kicsa

Köszönöm szépen mindkettőtöknek a segítséget!
A föld közösítéssel attól féltem hogy valahol nehogy zárlatoto okozzak,nehogy az LPt port bánja. Itt nincs leválasztva a jel.

Köszönöm![#worship]

designr

53 fordulat percenként a léptetőnek nem vészesen lassú.::)legalább meg lessz a nyomatéka..kérdés munka közben mennyival fog pörögni..?500 nál viszont már sokat veszít a nyomatékból(nézd meg a nyomaték görbét)Melegedni ettől jóval lassabb sebességen szokott.

xfg6v697j

sajnos én sem tudtam melyik infó jelenti a nyitófeszt. kösz az infót, mindíg tínul valamit az ember.

x0bnhi5ag

Jó reggelt Uraim!
Szeretnék segítséget kérni:
Eagle 5.1 nyáktervet milyen módszerrel tudom bevinni Arcam-ba, hogy a nyák rajzolatát gravírozni tudjam. Előre is köszönöm. ha segít valaki!

000000000