Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

xfg6v697j

köszönöm a segítőkészségedet.
akönyvet át fogom tanulmányozni.
megnéztem amit linkeltél néhány találatot néztem még csak meg, de sehol nem csatolnak vissza jeladóval.

PSoft

Icipici kis autotrafó van benne.

Volt régen egy ilyenem,USA-ból hozott elektromos habverőnek a 230-as adaptere.

Talán 30-40W-os lehetett a habverőmotor,de még így is melegedett az adapter.

Később aztán le is égett.:((
A habverő még megvan.:))

svejk

Akkor nem csoda, hogy:
"Not for continuous use"  :))

Kicsa

Csak átfutottam rajta,megörültem neki,ezekszerint feleslegesen.
Viszont félek kicsit,elkezdtem kutakodni Vaterán meg erre arra 110 Vos leválasztótrafó iránt,nem nagyon van.
Esetleg egy 230/230-as biztonsági trafó secunder menetszámát megfelelzni,ez járható út? Vagy ezek a biztosnági trafók kiöntöttek,szétszedésbiztosak?

svejk

Egyébként milyen motorhoz kellene pontosan?

svejk

Kérdezd meg Egyújabbgépépítőt, szerintem nagyon jó lenne neked oda a 380/220 vos leválasztó trafó is, természetesen 230V-ról járatva.
Így lenne 133V szekundered.
Ilyen trafót meg biztos találsz.

svejk

279nwbpsa

Nekem is ilyen 380/220-as trafóm van(Csaby fórumtársunk jóvoltából)
A szekunderből le kell majd óvatosan szedni annyit,hogy meglegyen a 110V és akkor jó is a Rava-hoz,Tuba úr szabályozójával.Így ki tudom végre váltani a "böhöm" frekiváltót.

svejk

Esetleg erről tekersz le egy keveset, szétszedés nélkül megoldható pár perc alatt.

279nwbpsa

Na,pont ilyen a nálam lévő,csak 400W-os.

Egyújabbgépépítő

A DC feszültség ne menjen 160V fölé mivel IRFP260-ak vannak a frekiváltóban.

Kicsa

Rendben van,köszönöm szépen a tanácsot!

svejk! Neked is köszönöm a linket illetve az ötletet,szerintem itt már el tudok indulni. Ezzel az a problémám hogy a motor 280 W-os,ez meg 250-es. Amúgy is szeretném min. 10-15 %-kal túlméretezni a trafót,ne melegedjen nagyon...

wcshdt8v7

Köszönöm a felajánlást, ez a két kábel nekem is megvan. A keresett kábelhez találtam csatlakozót, így készítünk saját kábelt.

svejk

A csatlakozó beszerzési forrása publikus??

Kicsa

A trafó gondom megoldódott,viszont valamit nem értek. Azt hallom hogy az E-Stop gombot úgy kell bekötni,hogy 'hardveresen' álljon le minden,ne szoftveresen,a Machon keresztül. Viszont a H1 vezérlő leírásánál a végálásokhoz van bekötve,ami PC-n keresztül állít le mindent. Hogy van ez? Illetve ha a gombot benyomom és mondjuk a főtápot megszakítom vele,akkor a Mach honnan fogja tudni hogy Stop van? (Egy záró és egy bontó érintkező van a gombon)