Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

me3ua0a6

Mi nem világos? Nem értelek. Nézz meg egy vaterás leírás, minden igaz ami benne van, csakhogy két érték van megadva: 1.5A-3A lejjebb meg: 25-50-75-100%. Hol 25%-a a 1.5A a 3A-nak? Na épp emiatt kínai az a vezérlő!
Ha a motor árama nagyobb, mint a vezérlő legkisebb árama (avagy vetekszik vele), akkor ráköthető.

me3ua0a6

Ne az áramot mérd, amit felvesz, hanem a beállítást. Referencia feszültséget, avagy %-ot szokás állítani. Nem találomra állítgatod.

000000000

Azt nem értettem,hogy miről is vitatkozunk,így már tudom.Nem lehet,hogy a microstepre vagy valami másra vonatkoznak a % értékek?Google decay-ra valami lecsengést(szó szerint hanyatlást) dobott ki,sajnos a nagy szótáram a koleszban maradt.Székesfehérvári tali az mikor lesz,azon ott leszel,mert ha nem tudom eladni a gépet akkor elviszem neked a vezérlőt meg egy multimétert,+tápot+egy motort,hogy állítsd be jól.Az építési leírásban tudom,hogy minden benne van,de mivel csak egy kicsit értek az elektronikához,ezért nem tudom,hogy mit és hol kellene mérnem a "referencia feszültség" meg kínai nekem,mint a vezérlő amiről vitatkozunk:-).

000000000

Emlékszem arra,hogy valahol láttam 0.5A-1.5A-es változatban is ezt a vezérlőt.

000000000

Itt egy angol leírás is róla,ebben is azt írja,hogy csak 1,5A-3A-ig állítható,az nem lehet,hogy ez a kettő közötti 1,5A-es terület van felosztva százalékokba?Pl 1,5A+1,5A vagy 3A-nak a 25,50,75%-a?http://www.goodluckbuy.com/cnc-kit-3-axis-nema-23-stepper-motor-3-tb6560-driver-controller.html" TARGET=_fnew>Itt a link

000000000

Rendben akkor a közeljövőben megkereslek majd egy ilyen vezérlő+táp ügyében. Mindenkinek köszönöm a válaszokat.

me3ua0a6

A vezérlő IC adatlapját érdemes megolvasni, és hogy mit is állítasz rajta.

A kínai vezérlőnél az áramról beszéltünk eddig.

000000000

Sziasztok,

A szóban forgó vezérlőm van nekem is.
X és Y kivezetésre voltak motorok kötve, és egyszer csak váratlanul egy hangos pukkanás következtében elfüstölt a z hez tartozóó IC
Érdekesség hogy az x,y IC-k ár korában cserélve voltak.A vezérlőről könnyen lehet hogy kapott a z is jelet de én nem gondolnám hogy ez gondot jelentene....
Mi lehetett ennek az oka?
Ja és lenne esetleg valakinek pót IC-je?
Előre is köszi
Üdv: Gábor

000000000

Sziasztok,

Van egy toroid trofo,
Annyit tudok róla, hogy a primer oldal 230V
és 200W a teljesítménye,
Világítástechnikában használtál valamire..
Lehet ebből következtetni hogy mekkora áramot képes leadni?

35kpazcgr

xfg6v697j

csak a szekunderfeszültség ismeretében

000000000

Ha ismerem a szekunderfeszultséget, akkor milyen képlettel lehet számolni, gondolom itt nem a P=U*I érvényes....
Mondjuk sajnos nem ismerem....
Mennyire lehet kb?

35kpazcgr

De igen. A leírt képlet érvényes.
Pl. 20 V szekunder esetén 10 A-re számíthatsz.

000000000

Hát sajnos fogalmam sincs nekem kb 4A kéne....

000000000

Fogj egy digitális multimétert, ha neked nincs otthon, lehet szomszédnak van.
Mérd meg a szekunder feszültséget, és ahogy tomahawk irta 20V az 10A, a te 200W-odat oszd el a mért értékkel (V). I=P/U