Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

000000000

http://cnctar.hobbycnc.hu/Mambo/Charge%20Pump_6N137.jpg" border=0>

Charge Pump 6N137 :)

semilyen más opto ne rakj be az 6n137 helyére az az olyan jo ami logikai kapu van bene ami egyböl bilen és gyors!
de a töbi helyre is hasonlo optot alkalmaz sok szivástol mentetd meg magad... 4n25 meg társait el kel felejteni amibe nincs logika!

y32xvkj9j

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tápegység legyártásához. Amit szeretnék vele hajtani az
3db egyenként 6V és fázisonként 10A-os léptető motor. Én az elektronokához nem értek, ezért azt
szeretném kérdezni hogy mik kellenek bele és mekkorák ahoz hogy ezeket a nem kicsi motorokat
biztonsággal kiszolgálják. Ami idáig a rendelkezésemre áll 1db 24V/40A-os toroid 5db 10000 Mf-os kondi és kb 70A-os dióda híd. Ezek
elegendőek lennének-e egy dögösebb tápegységhez?
Illetve mik kellenének még hozzá?
Esetleg ha nem túl nagy kérés egy kapcsolási rajzot kérni?!
Ha lehet kérni privátban mer azt egyszerűbb megnéznem.
Előre is köszönöm!
Helló!

000000000

Nem elírás az a 6V 10A-es léptetőmotor, ez hatalmas "állat" lehet.....Kell ekkora teljesítményű egyáltalán Neked az adott feladothoz? Kiszámoltad már nagyjából? Ugyanis egy kisebbel csomó pénzt, energiát spórolnál...

y32xvkj9j

Valóban nagyok (10kg/db). De a gép is nagy.
Igazából ez így jött össze.

000000000

Srácok,
a 8393-ban levő FET-et hogy kapcsoljátok ki?....mert a gate kapacitást és a vele párhuzamos 100nanos kondit csak az 1 megohmos ellenállás sütheti ki.

De lehet, hogy csak bekapcsolni kell?[#ejnye1]

000000000

van lehuzo elenálás R3 + kisüti a kondit az az C2 őt!

000000000

A kb 9V-ra feltöltött 100N csak kb 85ms alatt sül ki 4V alá.
Ez nem gond ha nem impulzusüzemben megy a FET.

De ebben az esetben meg olcsóbb sima tranyót használni relémeghajtásra.

000000000

nem müxik tranyoval ez a kapcsi legalábis nálam ....
szerintem a fet a lényeg ezel müxik!
nem tudom rá a választ mért is nem vagyok akora eletros!
tesztelt kapcsolás....

000000000

Ez a kapcsi természetesen csak FET-tel mehet, mivel a FET nyitvatartásához csak feszültség kell, a tranyóhoz meg bázisáram.

Csupán elgondolkodtam a feladat és a ráforditás aránytalanságán .

Kicsa

Volna egy egyszerű kérdésem,jobban mondva kettő :
Lehet 'közösíteni' a H1 és Egyújabbgépépítő által tervezett frekvenciaváltó digitális tápját? Feszültségben és áramerősségben lenne hozzájuk egy jó tápom,15 V, 2A.

A második ezzel kapcsolatos gondom : Ez ha minden igaz,kapcsolóüzemű táp. Olyan mint a laptoptápok,csak piciben. Nem okoz zavart a működése?

Kicsa

Sziasztok Ismét!
Előző kérdésem még fennáll,illetve jött hozzá egy újabb a tervezés során : A Charge Pump áramkör az LPt port egyik lábáról kapja az 5 V-ot. Ez egy ?integráló?tag után egy Fet-et nyit,ami kapcoslja a relét. Mivel én H1-hez szeretném illeszteni,ezért a Fet utána VCC táp nekem lehet például 12 V? Tehát a GND-t az LPt portról veszem,illetve az 5 Vos jelet,amivel kinyitom a fetet : amire viszont tápnak 12 V van kötve.
Vagy hogyan lehetne ezt megoldani szépen,füst nélkül? A relé helyett SSR van,aminek 3-30 V közt bármi jó...
Köszönöm szépen!

xfg6v697j

a fet minden gond nélkül kapcsolhat magasabb feszültségethttp://82.131.249.131/buta/kep/akvarium/vezerles/fet.gif" TARGET=_fnew>ilet szeretnél

Kicsa

Nagyon szépen köszönöm!
Így már tovább tudok haladni...
[#worship]

000000000

A #8404 Kapcsolásba rakj be egy 100K a gate és a föld közé mert ha nincs vezérlés a feten az az gaten nem fog a fet ki kapcsolni!
használj logic level szintü fetet az már 5A #8404 Kapcsolásba rakj be egy 100K a gate és a föld közé mert ha nincs vezérlés a feten az az gaten nem fog a fet ki kapcsolni!
használj logic level szintü fetet az már 5@ vezérelhetö!
ja és ara vigyáz hogy a gatera ne juson több 21V nál mert átüt a gate része a fetnek és örök vezetö lesz az az zéner kel ha nagyobb mind 21v akarod kapcsolgatni a fetet ezekere odakel azért figyelni a fet érdekes kis álat.... vezérelhetö!
ja és ara vigyáz hogy a gatera ne juson több 21V nál mert átüt a gate része a fetnek és örök vezetö lesz az az zéner kell ha nagyobb mind 21v akarod kapcsolgatni a fetet gate részt ezekere oda kell azért figyelni a fet érdekes kis álat....

000000000

mégegyszer........
A #8404 Kapcsolásba rakj be egy 100K a gate és a föld közé mert ha nincs vezérlés a feten az az gaten nem fog a fet ki kapcsolni!  
használj logic level szintü fetet az már 5V vezérelhetö!
ja és ara vigyáz hogy a gatera ne juson több 21V nál mert átüt a gate része a fetnek és örök vezetö lesz az az zéner kel ha nagyobb mind 21v  
akarod kapcsolgatni a fetet ezekere odakel azért figyelni a fet érdekes kis álat.... vezérelhetö!