Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

e3h0cv4ph

Sziasztok.
Egy kis segítség kéne! Egy DC/DC átalakítót szeretnék csinálni viszonylag kevés alkatrészből (valami kompakt IC-re gondoltam néhány külső alkatrésszel). Egy mikrovezérlő működtetéséhez kell ami 5V -ról megy (200...300 mA-re) de a tápellátása 2 db ceruzaelem vagy akkumulátor lenne. Ehhez kéne egy olyan átalakító ami 3V-ról 5V-ra átalakít úgy, hogy ha merül az elem 2,5V ... 2V ... 1,8V ... stb még akkor is 5V-ot ad a kimenetén.
Van ebben tapasztalatotok, tudtok segíteni, ti milyen IC-t használtok ilyen feladatra?  

Köszönettel: Tatai Tamás

000000000

e3h0cv4ph

Köszi.
Mondjuk itt jó nagy a választék. :) Van mindenféle.

Én olyanra gondoltam inkább amit már valamelyikőtök alkalmazott és bevált neki, és kifejezetten teles táplálásra van kitalálva.

svejk

A Maxim vagy az LinearTechnology oldalán keresgélj, Ők otthon vannak ez ügyben!

jv7pu3a5p

http://focus.ti.com/lit/ds/symlink/tps61220.pdf" TARGET=_fnew>TPS61222
Én használom, eddig bevált. És kell hozzá 3-4 alkatrész plusszban. FDH-nál beszerezhető...

keri

Ha lett volna türelmetek kivárni míg eljutok a postára én is tudtam volna adni, mert apámnál halomban állnak az elavult antenna erősítők amik teli vannak beforrasztható F csatlakozóval hozzá való anyákkal. :))

De lehet hogy jobban jártatok így mert néha hetekig képtelen vagyok elmenni a postáig.

keri

Megjegyzem a legtöbb megy 3V-ról.
Vagy ha az nem is, lehet kapni olyat a fajtájából ami megy, mivel a 3V a LiIon akku miatt elég gyakori feszültség.

000000000

ezek csak STEP-UP amit kerestél az az feszültség  convertet felfelé....

000000000

átanumányozva a chipek adat lapját egyszerü a válaszás szerintem ami a legalacsonyabb feszültségtöl müködik azt választod az áram meg joval tudja mindegyik amire szükséged van.....
többi rész meg sültgalamb...

s7manbs8

A célfüggvényt kell felírni és arra optimalizálni, ami neki kell, a többi blabla...:)

000000000

jo kapssolások ugy is M zarortak.. ez legyen akármilyen eletronikai területen szerintem én legalábiz ez az észrevételem ha ép megoldás után kutatva semi használhatot nem találhato az ép adot eletronikai megoldásba csak seletes cucokal van tele a net jo az ritka!

s7manbs8

A világrengető kapcsolásokat nem is adják közszemlére. :)

e3h0cv4ph

Egyébként nem ilyen egyszerű a dolog, mert számít az ár is (mert 100 Ft-tól az 1500 Ft-ig van minden) meg természetesen a beszerezhetőség, illetve a többi csak jó lenne kategória, (pl.: DIP tokos legyen, ne SMD, védelmek, stb...)

De azért köszi az infókat, már majdndem megtaláltam az igazit.

000000000

nekem 1..1.5év nyi kutatás volt amire meg találtam egy jo ict led drivernek de meg érte mert most virágzik a profit belöle ....

000000000

A #8441 jo felé tapogat....:)