Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

000000000

Köszönöm a fáradozást.
Nem egy bonyolult cucc, de ha megépítem az átalakítóval együtt, közel ennyiből találok gyári megoldást is. [#szomoru1]
Ezért mondtam hogy egyszerű ( kicsi olcsó ) megoldás kellene.  
Az optotriakos végét egy az egyben ki lehet váltani SSR-el.
Viszont találtam olyan SSR-t ami alapból tudja a 4-20mA-es bemenetet.

VViktor

Sziasztok Emberek. Valaki tudna nekem adni egy Transmig500-as kapcsolási rajzát? Azaz az előtoló kapcsolása kellene.

besirkyjh

Sziasztok  

Lenne egy kérdésem , vagy több is .

A lényeg hogy meghalt a szkópom ( EMG1568/2 ) , tegnap még dolgozott és ma már nincs rajta kép .
Egy éve van nálam és kapott még akkor egy kondi garnitura cserét és ment is szépen máig .

Esetleges hiba : a szkóp em lett kikapcsolva ( potméteres kapcsolo ) hanem a fökapsolot huztam le és ma mikor felhuztam a fökapcsolot már nem jööt rá a kép ( potméter kb közép állásban van ilyenkor , fényerö szabályzo ).
A csö füt és a fesz is jo rajta ( 6.3V ~ ) minden táp fesz meg van és melegszik is ahol kell a boztosizékok jok nem volt bajuk( van rajzom és leirás is hozzá ) de a nagyfeszhez nemértek .A nagyfeszrészben van 5db dioda ( BV476 , 18Kv 2.5mA ) ezeket a diodákat probáltam mérni de mindegyik szakadást mutat .Létezik ez ?  

Nagyon fontos lenne hogy müködjön ( mukodj ) a masina mert napi használatban van és most állok e miatt .Az is jo lenne ha valaki megtudná javitani vagy lenne egy kétsugaras ( alap ) szkópja valakinek eladó .

besirkyjh

A dioda tipusa BY476 nem BV476 bocsi

mxjj54gxi

Most nem tudom ellenőrizni, de szerintem ha azok nagyfesz diódák, kilovolt feletti fesz határértékkel, akkor valszeg nem szakadtak, csak a normál diódamérő kb 3 voltos max tápfeszével nem tudja kinyitni. A nagyfeszdiódák akár tizen-huszonvoltos nyitófesszel is bírhatnak, mivel sokszor több sorbakötött diódából állnak.

besirkyjh

Szia  

Valami ilyesmire gondoltam én is de 110V felett én béna vagyok ehez .

Igen itt is 3db van sorbakötve és 8,5Kv a végén , na ehez nem nyulok én hozzá .Lehet nem is itt a baj.Nehéz elképzelni hogy ez a 3 és még kettö máshol , egyszerre menne tönkre ( igy logikáztam ):)
[#nemtudom]

000000000

Nézd meg az Urbánnál! 40rugóért már kapsz 20-megás kétsugarast.

besirkyjh

Szia Bodi  

Attol sürgösebb a dolog de nem is akarok ennyit költeni rá most :(  

Kaptam ajánlatokat és inkább ismeröstöl szeretném venni , meg még az is lehet hogy ez is talpra áll csak most tényleg nincs idöm foglalkozi vele .

Köszi  

svejk

Sokáig kedvenc szkópom volt...de ma már nem kellene sok a kontakthiba benne.
Én szívesen megnézném Neked, igen nagy valószínűséggel meg is tudnám javítani, több átment már a kezem közt, de egyrészt a távolság másrészt az idő nagyon problémás.
Így is már van itt fórumtársaktól két szkóp, egy halom frekiváltó, tápegység, melyet már több találkozóra visszamenőleg nem vagyok képes megcsinálni :((
De egyszerűen nem tudok nemet mondani senkinek :(
Én is valami modernebb, pl. Hameg-et ajánlanék.

Az EMG szkópokban kissé csalódtam mikor egy-két, pár évvel öregebb Philipsben visszaköszöntek az EMG áramköri megoldásai. Pedig állítólag magyar tervezés volt az EMG.

s5f8tmfv3

Szia Zoli!
A napokban előkerült a rég nem használt H313 szkópom, ha gondolod beszélhetünk róla, már úgysem használom.

svejk

Ilyenem is volt :)
De azért az EMG után ez nem kis visszalépés lenne még szükségből is:(
Ha jól emlékszem elég idétlen volt a szinkronja.

000000000

Szia!

Nagyon mellé! Tektronix az ötletadó! A Philips az egy vicc!!

Leiszt Jani

000000000

hy Zoli!
egy haveromnak ilyen van bár csak 20mhz mér de nagyon preciz cuc és érzékeny...
http://elektronika.vatera.hu/muszerek_alkatreszek/egyeb/hitachi_v_212_oszcilloszkop_20mhz_2_sugar_1455764413.html" TARGET=_fnew>hitachi_v_212

besirkyjh

A kontaktokkal már meg küzdöttem mikor átvettem a gépet meg egy jonagy marék 105-fokos kondit is kapot a javábol , tökéletes volt .Hogy mi a turo baja lett azt nemtudom , csak erre a fökapcsolos dologra gyanakszom .

Most vennem kell valamit de szerintem nálad köt ki a szerkezet ( ha nem csinálod meg akkor levásárolom az árát :)) ).

besirkyjh

Szia  

Az van Neki ami a Vaterán van ? agy ez csak tipus azonos ? Érdekel de elöbb mástol is várok képeket és ajánlatot .Szerintem ma eldöl a sorsa . A többit magánban . Köszönöm szépen .