Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

keri

Aha, PIC.
De mindenképpen szinkronziálni kell a kütyüdet a MACH-el, mert jön egy napkitörés és hülyeségeket fog mutatni...mint az Olasz gyártmányú radarunk ami önmagának ellentmondó visszajelzéseket mutat néha :D

x5izpkum

Valaki tudna egy FEKETE DOBOZT csinálni egy PC Lpt port és egy Gravograph VX közé?

Itt egy kis segítség hozzá, csak sajnos franciául:

http://www.usinages.com/comment-commander-un-gravograph-vx2-avec-un-ordi-moderne-t20860-45.html" TARGET=_fnew>PC Lpt port és Gravograph VX kapcsolat

http://www.usinages.com/gravograph-vx-t3122.html" TARGET=_fnew>Ez a gyári vezérlőkártyája, ami egy NEM szabványos PC-ben van

http://www.usinages.com/interface-sur-ltp1-suite-gravograph-vx-t12090.html?highlight=gravograph" TARGET=_fnew>itt is egy átalakítás leírása

http://www.usinages.com/comment-commander-un-gravograph-vx2-avec-un-ordi-moderne-t20860-30.html" TARGET=_fnew>Itt meg a Mach3-at magyarázzák hozzá, de nem ismerem, főleg franciául.

ernototh@freemail.hu

robokacsa

ide is leirom, ha a kép, amit az egyik link  mutat a géped belseje, nagyonkönnyű dolgod van, még annyit hozzáírok, hogy mach 3 esetében.

000000000

Ha mach3 a vezérlö szoftver legföképen akor egyszerübb azt meg oldani egy usbs gamepad és a mach KeyGrabber részével!
és nem kel semi exra FEKETE DOBOZT sokat költeni...

x5izpkum

Nem ismerem a MACH3-at, lehet azt úgy használni, hogy a szerkesztések azok CorelDraw-ban vagy AutoCad-ben mennek, és csak a gép vezérlése a MACH3? (a Corel és a Gravgép között lenne a Mach3? Hogy tud az hengeres tárgyaknál működni? valahol be lehet adni, hogy mekkora átmérőjű tárgyat tettem bele? Hengerforgató esetében.)
A FEKETE DOBOZ azért kellene, hogy a gépet megvédje a PC-től és fordítva, valami galvanikus leválasztást magyaráznak, nehogy az egyikből áram folyjon a másikba.
Megvan a gépek eredeti működőképes VX számítógépe is, aki tudja, hogy mit és hol kellene mérni rajta, vagy van tippje, az írjon!

ernototh@freemail.hu

000000000

sajnos a mach3 nem ploter alapu vezérlésre alapul hanem din 66025 alapu nc program nyelvre
ami G és M kodokbol ál ehez cad program kel ami az adot modelröl meg csinálod egy posz procezor segitségévek az adot vektor pl a szerszámpálya paramétereket ezt már képes lesz kezelni a mach3!
ami neked is van a gépedhez soros kártya vezérlöd az valoszinü rs274 komunikácioval dolgozik ez olyan mid a mezei nyomtato amit ki küldezs corelböl azt már csinálja is a vezérlöd....corel is mezei nyomtatoként lása vx a vezérlö kártyádat!
üdvözlünk a cnc világába.....[#wave]

x5izpkum

Nem, a Corel semmit sem lát a gépből, (kivéve a Rolandoknál pl, mert azoknak van windows drivere!) a CasMate Pro-ba kell beimportálni a Corelben elkészített szöveget/ábrát, és a CasMate képes kiküldeni a gépnek. (HPGL-ben a Gravograph azt használja, de tud Greber-t meg plt-t is) A sebesség, mélység, stb, beállítható a CasMate-ben, ez egy corelhez hasonló program, csak benne vannak a 2D-3D driverek is a gépekhez. (szerszámpályát is tud, csak be kell neki adni a maró adatait, és egy gombnyomás)

ernototh@freemail.hu

000000000

az általad emlitet ScanVec CASmate Pro  
egy régebi néven futo ploter alapu vezérlö és designer szoftver a mostani tesoja  
http://www.wideformat.kodak.com/support/Tech-Bulletins/files/Scanvec-Amiable%20FlexiSIGN-PhotoPRINT%20RIP%20-%20Quick%20Start%20Guide_01302006.pdf" TARGET=_fnew>Scanvec-Amiable FlexiSIGN néven ismert!
Scanvec-Amiable FlexiSIGN hatalmas proler szintü  hadwer adatbázisal rendelkezik de egy az egybe corel!
http://www.saintl.biz/Flexi8482;_FAMILY28.asp" TARGET=_fnew>flexi[#vigyor2]

besirkyjh

Szia  

Egy ideje olvasom az irásaidat és arra jutottam hogy ennyi idöalatt már régen mehetne a géped az LPT portos Mach3-al .A Mach egy olyan profi kis "hobbi" szoftver ami azt csinálja amit beküldessz neki .A szerszám pályát nem ö csinálja de ép ennél fogva nincs is lekorlátozva pl a HPGL -re .Mi ezeket a szerszám pályákat egy ( vagy több , ki mit használ ) külön Cad-Cam programmal generáljuk ( pl : ArtCam , Cut2D , Cut3D ,Aspire stb ) és azt a Mach simán emgeszi .Ott is van mindenféle variácio a sebességre meg a gyorsitásra meg különbözö korrigálásra is és sokkal többféleképpen feltudod használni a gépedet .

Akkor ha ezzel a géppel pénzt kellene keresni ( termelni-e kellene ) akkor is az eredeti felállást eröltednéd ?
Ezekkel a csoda ( fekete ) dobozokkal csak az elado jár jol mert azzal hogy van egy galvanikus leválsztásod azzal még nincs megoldva a dolog és lehet nem is ennyire fontos az e fajta leválasztás .
Tudod ugy vagyok ezzel mint a biztositási ügynök aki a " mivan ha jön a hurrikán" sorral agyja el a kötvényeit .Sokan használnak ilyen kártyát ( egy részük nem is tugyja miért ) de nagyobb részük inkább a PC-re és a helyes elektronikai megoldásokra öszpontosit .Persze vannak emberek akik nagyon favorizálják az ilyen fajta kártyákat de hogy használják is vagy sem azt csak Ök tugyják .

Van segitség , abban nincs hiány de Neked kell dönteni .

besirkyjh

Ja igen a Corelt ki hagytam .
Ha lehet kizárolag Corelben rajzolok ( ezt ismerem valamennyire ) és abbol csinálok szerszámpályát a Mach részére .

Arany János

Szia Zoli!
Hétvégén elkezdtem összerakni a TB6560-as kártyát,de a szükséges ellenállás kiszámolásába már belegabalyodtam! Megpróbálnád megértetni velem?

besirkyjh

Szia  

Hát én sem értem .

A nyákterv amit küldtem az alján ott a képlet ami alapján tényleg könnyü kiszámitani ( 6560 adatlaprol másolva )de mivel a nyákon ez két darab párhuzamosan kötött  ellemállásbol van ezért könnyebb kereskedelmi értékekböl beszerezni ( Pl : 0,33 ohm és 0,47ohm párhuzamosam pontosan 2,1A 100% gerjesztésnek felel meg és ennek van 75%-50%-25% a jumperek állitásával ) .
Hány A kellene ?

Arany János

1.6 A.
De a NYÁK.-ot a H.E.-ről töltöttem le. Azon csak egy ellenállás helyét találtam.

besirkyjh

Meg kerestem a képletet ( hátha mégsem küldtem el : ))

I out (A)=0,5 (V)/RNF (ohm)
Egyszerübben : a 0,5-et osztod a kivánt árammal ( ez lessz az eredö ellenállás és ezt rakod össze két párhuzamosan kötöttböl ) .

besirkyjh

Koor az csak egy rajz volt mert nyákot én csak 2 ellenállásura terveztem .Mindegy a képlet ahoz van