Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

nyiszi

Nem ért valaki a KUHNKE KUAX 680i Plc hez?
Bármilyen infó nagyon érdekelne.
Előre is köszönöm.

Arany János

Ha jól értem, akkor 0.5/1.6=0.3125 ohm.http://cnctar.hobbycnc.hu/Arany/H.E.-s%20Ny%e1k-kicsi.bmp" border=0>  Erre a helyre forrasztva?

besirkyjh

Nem , az még az eleje .Menj a másik végehez :)

Ahol a 8db shotky dioda van ott van összesen 4db 2W-os ellenállásnak helye és oda kell .

Egy tanaács . Az 1.6A a léptetö áram igéye?
Ha igen akkor ezt az áramot vedd a 75%-nak mert a tengelyenkénti pihentetés miatt egy kicsi plussz áramot a léptetök simán elviselnek és akkor lehet majd a 100%-ra jumperolni .

x5izpkum

Aki tud konkrét megoldást, szóljon!
nekem a Mach3 totál ismeretlen, a CasMate-ben be tudom állítani a legfontosabb paramétereket: X,Y, Z sebesség, mélység, fej kiemelési magasság, amikor átmegy másik pozícióba, több lépcsőben akarom-e a marást végrehajtani, stb. és persze minden az adott géphez igazítva, tehát nem tudok megadni olyan adatot, amit a gép nem bírna végrahajtani. (driverek adott gépre vannak) A szerszámpályát is úgy tudja megoldani, hogy a lehető legkevesebb mozgás , fejkiemelés legyen benne, és nem hagy ki részeket, átfedés mértéke beállítható, stb..
A szerkesztésben viszont a Corel jobb, meg ha be kell írni több 100 db táblának a szövegét, abban is. Így mindkettőt kell használnom.
A MACH3 a gépet vezérelné? (mert gondolom abban nem ésszerű pl. 500db különböző szövegű táblát beszerkeszteni? Egyszer-kétszer láttam, de annyi paraméter állítható benne, hogy nem mentem vele semmire. (azt sem tudom mit hova érdemes állítani)
A gépet viszont továbbra sem tudom összekötni a PC Lpt-porttal, mert gyári kábellel nem lehet. Ha csinálni kell kábelt, abban meg nem árt, ha van leválasztás. (eredetileg a VX gép kábele a VX számítógép Motorola vezérlőkártyájára megy rá, abban meg van valami optocsatolós védelem, ha jól láttam.
Bármilyen megoldás érdekel, de ha lehet nem kábelezném at a működő gépeket, inkább gyártott kábel meg valami szoftveres megoldás kellene.

ernototh@freemail

besirkyjh

Használd a 0.47 és 0,56 ohm párost és ezzel az eredöd 0,255ohmm lessz ami 1,961A-hez elég 100%-os gerjesztéssel .

Itt a képlet két párhuzamosan kapcsolt ellenállás számitására : Rp ( eredö ) = R1xR2/R1+R2 .
Kereskedelmi értékek amivel számolhatsz : 0.15 - 0,22 -0,27 -0,33 - 0,39 -0,47 - 0,56 -0,68 ohm 2W-os .

Arany János

Vagyis így kellene értenem?
http://cnctar.hobbycnc.hu/Arany/H.E.-s%20Ny%e1k_1kicsi.bmp" border=0>

[#falbav]
De akkor az 1.3K mi lenne?

besirkyjh

Ha átolvasod a Mach3 leirását ( Magyar ) és elolvasod itt a saját topickját akkor rájössz hogy többet tud mint amit itt Te leirtál .Beállitani csak egyszerkell de van lehetöség arra is hogy különbözö profilokat ments el és akkor azokat töltöd be .
Azért mert valahol van otikai leválasztás az még nem azt jelenti hogy galvanikusan is le van választva ( de ezt hagyjuk mert másodlagos ) .

Itt nehéz lessz igy segiteni mert föleg G kodokkal foglalkozunk amit csak CNC gépek tudnak végre hajtani ( mi elöre elkészitünk egy szerszám pályát és utánna azt töltjük a pl :Mach3-ba ).
Ha az eredeti állapotában szeretnéd használni akkor olyan hellyen kellene érdeklödni ahol a plotterek napi témában vannak .

besirkyjh

Az az ellenállás egy felhuzo ellenállás ami ha a jumperek valamelyike a hellyén van akkor a fet a 10Kohmos ellenálláson keresztül nem tugyja lehuzni testre a TQ1 vagy a TQ2 lábakat igy az áramot lehet szabályozni 100% és 25% között 4 lépésben .
A fet 25% ra szabályozza vissza a max áramot ( ez elég ahoz hogy a mechanikát helyben tartsa ) .

Látok egy hibát a linkelt foton , remélem a nyákon nincs a TQ1 és a TQ2 rövidzárban , annak külön vezetékei vannak ( a jumper lábaközt megy a TQ2 ) .

besirkyjh

A lényeget nem irtam .

Igen a 4db 1 ohmos helyére kerülnek az uj értékek .

x5izpkum

Hol van ilyen hely?
(a plotter az 2D-s, de ezek a programok tudnak domborművet is készíteni, az meg már 2.5D vagy 3D, ha jól értem)

Nekem elég lenne elektronika segítség, hogy illeszteni tudjam a PC-t a VX géphez. Szoftver van.

ernototh@freemail.hu

nyiszi

Nem ért valaki a KUHNKE KUAX 680i Plc hez?  
Bármilyen infó nagyon érdekelne.  
Előre is köszönöm.

000000000

Sziasztok!
Igaz nem cnc,de valaki közületek nem ért egy delphi gyártmányú motorvezérlő-elektronikához véletlen?Ez egy 2000-es diesel asszem merci gyártmányú motort hajtott,de meg van halva,külsérelmi nyom nincs rajta,jó lenne ha csak valami kis ellenállás vagy hasonló ment volna csak benne tönkre mert 100-150ezer az új.
Segítségeteket előre is megköszönném.

000000000

Anak javításához nem értek, de volt hasonló problémám pár éve. Én is sokaltam az árát.  
Adig kerestem bontóba, mig találtam kb. 20% -os áron. Kikötve, ha nem jó visszaveszi.  
És jó volt.  
Ezt ajánlom neked is.

000000000

Megfogadom a tanácsod,köszi.Am nem nekem kell.Ennyi pénzért én már inkább autót vennék.

Arany János

Nagyon köszönöm a segítséget!!!