Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

sanyi84

Nálam úgy kezdődött kaptam egy régi hordozható magnót és jó lett volna hozzá egy hálózati táp. Műanyag ételes dobozba, egy régi diavetítő trafójával és 5 A es orosz diódákkal. Szólt, szólt meg brummos is volt rendesen de megcsináltuk az öreg barátommal. Így kezdődött... Aztán jött a rádióamatőrködés, majd a bulikra építsünk erősítőket és minden egyebet és most pedig jött a cnc...

s7manbs8

Cseréltetek benne, pufferkondit ? :)

000000000

Igazad van barátom! A tett halála az okoskodás.

svejk

No ja..de ott is ott van az IC kimenetén a két-két tranyós meghajtóáramkör.

Miki2

Szia !
Mi kell ahhoz, hogy ezzel a szabályozóval egy 48V 180W-os motort lehessen működtetni?
A motor max áramfelvétele 20A.
Úgy sejtem, a feteket kell cserélni, és a tápellátást külön kell biztosítani a motornak, és a vezérlő résznek.
Ha nagy hülyeséget írtam, bocsi.
Ha lehet, kérlek küldj egy módosított rajzot.
Köszönöm.

keri

Nem írtál hülyeséget, ennyi a teendő, illetve az áramkorlátozó résznél kell módosítani a nagyobb áramnak megfelelően.

kua93zk4w

Érdeklődni szeretnék !
Valaki vállal komplett vezérlő építést?
Esetleg dobozolás nélkül is megfelel az elektronika a lényeg.
3db 1,9V 6,3A léptetőhöz kellene a negyedik tengely még nem biztos de gondolkodom rajta.

s7manbs8

Milyen motor ez uni vagy bipoláris ?

kua93zk4w

s7manbs8

Azért kérdeztem, mert most építek saját tervezésű unipoláris mikrolépéses léptetővezérlőt, ami max. 50V, 6-8A-es unipoláris motor hajtására lesz alkalmas elvileg.

kua93zk4w

Esetleg belefér az idődbe  egy bipoláris is?
Igaz annyira nem sürgős.
Esetleg kérnék majd egy árat rá magánan.

s7manbs8

Ha nem olyan sürgős, ennek a vezérlő részével, egy bipolár végfok csere-módosítással az is megoldható, csak azt még előtte meg kell csinálnom, egyelőre még ez csak terv.

000000000

visszacsatolt vezérlö kell hogy hatásfok is legyen egy ekora motornál
fordulatszám.....áram figyelés és szabályzás a kivánt éréken belüli beálitás figyelése alat!
teljesen mind egy szervonál!:)

kua93zk4w

Mikor lehet belőle valami?

s7manbs8

Ha valami megcsinálható kész terv lenne, ami tuti működik és nem füstöl, akkor hamar meg tudnám csinálni, de annak híján nem tudnék mondani időt egyelőre.