Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

Miki2

Ez már meghaladja az én ismereteimet.
Azt még értem, miről beszélsz, de a megvalósítása nekem már túl nagy falat.
Köszönöm, hogy válaszoltál.

kisinas

Az EPE magazin (Everyday Practical Electronic) 2009. évi decemberi számában van egy 24 V 40 Amper-os seb szabályozó egy Pic16f88 -as PIC-cel, és 4 db fettel. Szerintem mindent tud amit mambablack "feltételül szabott".
csak hát ez 24 Volt...

besirkyjh

Szia Miki

Legyél kicsit türelemmel nekem is ilyen kel söt még nagyobb feszre .2-3 hét mire hozzá kezdek .

Jo igy ?

Miki2

Nagyon jó, köszönöm.

Nem ég a ház.

000000000

besirkyjh

Szegény Miki :)

Ha jol látom PIC-es és nincs hozzá nyákterv , modositás is körülméyes kicsit és a motor fesz is kicsike .

Olyan 100V körüli kb 1Kw-os lenne jo ami gyakorlati kapcsolás és komplet .
Probáltam sima egyszerü 555-el de 70% alatt semmit nem ér .
Valami szervo vezérlö féle lenne a jo de encoder nélkül ( maromotornak hajtásnak szeretném és is ).Még matatok kicsit és elkezdek valamit .
Jöhetnek  még rajzok nyugodtan .

000000000

Pedig voltak már olyan elvetemültek, akik szervo vezérlővel hajtottak főorsót, meg is kapták a magukét.:)

000000000

nem lene rossz  lényege megvan  a fetes részt kel nagyobb álatkákra méretezni...

xfg6v697j

én egy nagyon egyszerűt készítettem magamnak, de kell hozzá valamilyen jeladó(lyuktárcsa vagy enkóder egyik csatornája) , hogy ha esik a fordulat akkor nyojon rá kakaót 10-100% között lehet szabályozni

Miki2

Köszönöm, hogy időt szántál  gondom megoldásának keresésére.
Mint Zoli írta, nekem valami olyan kell, amit alapfokú gyengeáramú ismeretekkel meg lehetne építeni.
Lehet, hogy előbb-utóbb én is megkapom a mgamét?

besirkyjh

A #8683 ban elöször be irtam egy sort de " megfontoltam a dolgot " és ki töröltem .
gy kezdötött hogy : MI lenne ha egy en.......

A többit tudod :))

besirkyjh

Igen a vissza csatolás lényeges itt ahol viszonylag kis fordulaton ( 2-3000 ) is legyen ereje a motornak .

Valamiért még mindig a szervohajtás jár az eszemben ( persze a feladathoz alakitva ).

000000000

amit edig látam eletromos biziklihez vezérlöt valami olyan eletronikárol kel elindulni  
http://www.tech-mobile.hu/termekek-motorvezerlo.htm" TARGET=_fnew>motorvezerlo
48v 1kW vezérlö van 24E ért........
lehet egyiböl ki sem hozod!:)

000000000

persze mert az is lesz belöle dc szervo még hozzá.......[#whatever]

xfg6v697j

http://kepfeltoltes.hu/110629/PWM_be_ltet_si_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

az általa tervezett és készített a clock bemenetre kell a visszacsatolás az enkóde/jüktárcsárol