Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

besirkyjh

Nekem 24V 50A-s van pár darab és hozzá 250 és 350W-os 4 kefés motorok 4000-es fordulattal de pont ezeket kellene 50 - 60V-al hajtani és ugy áttételt használni .
Egyébként szenzácios az elektronika nekem a kis Dávidot hajtotta 1 évig ( 15-ös furoval 15mm vastag aluba folyoforgács volt vele ) .

besirkyjh

Ezt is kiprobálom , ezt könnyü átalakitani .

Jel adonak egy résopto vagy egy tükör reflexes opto is jo .Körönként egy rés ?

000000000

elég sok pwmes fejlesztés van ezekböl el lehet indulni......
http://www.ermicro.com/blog/?p=1461" TARGET=_fnew>>>>>>ermicro<<<<

besirkyjh

Szia  

Nekem is van rengeteg kapcsolás ennek fele elvi rajz a másik fele meg vagy PIC-es vagy iszonyu mennyiségü anyag kel hozzá .

Pusztán lustaságbol lenne jo egy kész projekt nyákterv-el stb .

000000000

egy szervo vezérlösem egyszerü pedig egy ilyen szabályzo hasonlo paraméterekel fog ugyis birni ha hatásfokis kel az adot motorbol kinyerni!
-áramfigyelés...fordulat...folymatos nyomaték tartás....hömérséglet figyelés!
szimpla multi vibratoros megoldásoknál töb kell nem?

robokacsa

van valakinek tapasztalata WAP 690-31 típusú ipari porszívó javításában? rövid története.... elromlott nekemadták, két dióda el volt szállva a graetz hídjában, azt cseréltem, akkor még mást mérve nem mutatott hibát(igbt), próba után igbtk ből 2 elszállt. a motorja olyasmi mint egy dc motor , mintha léptetőmoci lenne, csak 6 fokozata fázisa van. érdekessége még, hogy egyik irányba könnyebb hajtani kézzel, másikba nehezebb. ???????méé?????
ötlet, honnan álljak neki, mit ellenőrizzek???

svejk

Egyfázisú BLDC motor...
Azért hogy tudja melyik irányba kell elindulni...

robokacsa

arra nincs vmi ötleted, hogy miért döglött meg 2 igbt benne?????
olyat mondott valaki, hogy lehet már rossz volt akkor is mikor először mértem, csak még nem ment át teljes zárlatba, csak miután rákapcsoltam ismét a feszejt. hmmmm?

svejk

Igen hihető...
Nálam két IR meghajtót megevett, mert hittem a műszernek és mégis szakadt volt az egyik Source, és átütött a Drain a Gate-re.

robokacsa

és arra mi az esély ,hogy az igbt meghajtása is meghibásodott? van bent pár tranyó és dióda, beforrasztva mérve jónak tűnnek., vegyek bele 4 igbt-t, és próbáljam újra???

svejk

90 %
milyen meghajtó van benne?

svejk

Dobj egy képet a panel minkét oldaláról.

robokacsa

csak holnap tudok.
de az icktől jön pár tranyó, az trafót hajt, az megin tranyót, és jön az igbt.

000000000

akor aban vonal ilesztés van a fetek gate részén!
ép ez miat hogy a vezérlö ict védje a fetek meg hibásodása elen!

robokacsa

a meghajtó pókok meg a 40 es sorozatú ickből van építve, de a műhelybe van, innen nemtom hogy milyen.(pici smd kis vacak :) )