Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

xfg6v697j

nekem 2mm osztású kellene csak a nyák egyik oldalán vannak érintkezők 30 darab.
Rá is forrasztanék, ha volna olyan csati apa anya ami passzolna.

xfg6v697j

kösz ebből a második éppen jó lenne.

xfg6v697j

tudnátok olyan memória IC-t mondani ami ha lekapcsolom a feszt akkor is megtartja ami benne van azonkívül elég ha 4 de legfeljebb nyoc bitet tárol és úgy lehetne beleírni, hogy amit rákapcsolok a bemenetére az mondjuk egy imoulzissal a beirólábra megjelenne a kimenetén.
TTL-hez kellene.

keri

Mit építesz? Lehet hogy PIC-el vagy Atmellel egyszerűbb megoldani, csak azért mert ilyen kicsi EEPROMRÓL nem tudok.
32Kbyte a legkissebb, amit találtam.

svejk

Mennyi ideig kell tárolni?
Standard CMOS logika + kis akku?

xfg6v697j

a machoz csinálok egy választónyomógombot ahhoz szeretnék ledkijelzést, és mivel a mach megjegyzi kikapcsolás után hogy mit választottam
ezért a visszajelző ledek közül is jó lenne ha az világítana amit az áramtalanítás előtt utolsónak választottam.

s7manbs8

Procival meg lehet ilyet csinálni, csak egy kis programot is írni kel hozzá, de sokba nem kerül a hozzávaló anyag az biztos.

4um5b65d

Eccer régen csináltam a ZX Spectrumhoz egy tanítható Joystick illesztőt.
Abban valamilyen "pár byte-os" MEM IC-t használtam.
Mi lehetett az ?

88nwcf22d

Szerintem úgy kellene megcsinálnod a cuccot hogy a gombokkal kiadod az utasítást amit akarsz hogy végrehajtson a mach, és a mach pedig visszajelez és azt meg látod a ledeken. Így nem kell memória és nincs az sem hogy te megnyomod a gombot nálad kigyullad vagy kialszik a led a mach meg nem csinál semmit, mert épp elfelejtetted összedugni vagy valami más hiba történt.

svejk

Léteznek parallel EEPROM-ok de azok mindig drágák voltak, ma meg talán már nem is gyártják őket.
Talán a legkisebb a 28C16 2kx8bit szervezésben

svejk

Ezzel a memóriával így nem sokra mégy, gyorsan el fogja veszteni a szinkront a MACH és hardver mentett állapota.

svejk

talán MDA2062  abban az időben talán csak az volt elérhető, igaz az is soros, az európai TV technikában egyeduralkodó volt évtizedeken át.

xfg6v697j

kösz az ötletet átviszem a machtopikba a étmát