Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

ki005gz70

A bekötés nem titok. De egy kicsit bonyolultabb a dolog. Ugyanis a c64 magnóelektronika gerjed legalábbis nálam. Néha ,ha jelet kap, akkor 1-en marad a ttl jelszint, hiába szünik meg a rezgés. Úgyhogy ennek a tápját is külön tranzisztor kapcsol. A programban láthatjátok, hogy van egy szubrutin, ami addig kapcsolgatja ki-be az áramkört, amíg az nem mutat 0-át. Innen tudja a program, hogy mostmár biztonságosan engedheti le a fejet, egészen addig, amig jelet nem kap.  
Tehát ez egy fontos tényező, ha a programot megírod rá !
Ha valóban érdekel, akkor leírom neked részletesen, de most itt nem akarok regényt a fürumba.
Mi az a PLT ?
Milyen progrmnyelven tudsz írni ?

Heyho

ki005gz70

Ja, a progit nem ismerem.
Én adobe photoshop, paint pro, és sokszor a legjobb winkellékes paintet használom.

Szeretném kérdezni, hogy honnan lehet gyémánt gravírtűt szerezni ???????????
Obi, praktiker ,semmi ilyesmi nincs ott, sőt azt mondta az eladó, hogy ilyen nem is volt, nem is szokott lenni.
Azé' nem semmi !
Szal hol lehet ilyet szerezni, és mennyiért, és mit bír ki ?

üdv

000000000

A gravotrade-nél. Nem ócsi, de van! A neten megtudod nézni a gravotrade.hu -n.

2nbj3n5m

Halló
A Várdi kft készit és 5000Ft az ára.
Olyanra késziti amilyenre kéred.
Jankó

000000000

Helló!
Lehetne pontosabb elérhetőséget a Várdi Kft.-ről?
Engem is érdekelne gyémánt gravírtű.

ki005gz70

Köszönöm a tippeket !!!
Mennyi ideig jó egy darab ?
Pontosan mihez jó ? (üveg ?)
Mekkora a legkisebb mart pont átmérője ?
Lehet hogy hülyeséget kérdezek, de ezt is forgómozgással kell működtetni, vagy ez olyan "varóógép" szerű elven műxik ?

000000000

Hali!
Vigyük át a témát a Kódból-Kép topikba.
Hali!

sasi

Szia tramp!
Itt az alternatív kapcsoló bekötése. Régebben a kapcsolókban is benne volt a rajz.
http://www.sasovits.hu/cnc/motor/alternativ.jpg" border=0>
sasi

000000000

hello.eléggé kezdő vagyok gépkészitésben és olyan gondom lenne h a pwm égetés után van egy teszt,amivel a motorokat lehet mozgatni.de ugyanez a gondom a kcam4nél is.az egyik motorom csak az egyik irányba forog,a másikba csak egy-két lépést tesz.ha forditva kötöm be akkor megy a másik irányba,de ellenkezöleg ismételten nem.a motor jó szerintem.segitenétek ebben?

000000000

Szerintem rossz sorrendben vannak bekötve a motorod vezetékei. Apró kis nüanszokon múlik, nekem olyan is volt, hogy a 4 léptetésből 3 jó irányba ment, és a 4. rossz irányba, vagy egyáltalán semmi sem csinált. El kell még játszani a bekötéssel egy kicsit, de a végén biztos, hogy összejön. Kitartás! Üdv: Giorgio

000000000

még egy kérdésem lenne.a pwm tesztben a marómotor relé kapcsol,de a motor nem reagál.a motor müködik más hálózatról.szakadás nincs a vezetékben a portkiosztásnál(kcam4)beállitottam a 14es lábat ott sem megy.mi lehet a gond?

000000000

a relé csak egy kapcsolószál lehet és rendes 230 as hálózat egyik szálát szakitja meg és kapcsolja be?

ki005gz70

István !

Én triakkal oldottam meg. Ne kérdezd a tipusát. 4 lába van, és galvanikusan el van választva a két áramkör. Az egyik 2 lábra alig pár voltot kell adni (áramfelvétel szinte 0), és a másik pedig ettől függően nyit vagy zár egy 220v-s váltakozó áramot 1kW -ig.

És nem kell semmi tranzisztor, meg különböző trükkös dolgok...
Ha Szolnok közelbe lax, adok szívesen, van még pár.

000000000

Szia MasterGy!
Szerintem az a triak szilárdtestrelé és kb. 5-35 ig igényel kapcsoló  egyen feszt.
Dani.

ki005gz70

Mechanikus relé van benee ????????????
Nem nagyon értek hozzá, csak méregettem.
Ha az lpt-ből kijövő 5v-ot 2kohmig terhelem ,akkor is kapcsol. Sztem az jóval kisebb mint 5v.
Ez nem úgy műxik mint egy térvezérlésű tranzisztor ?