Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

x4rhew5r3

Ha az a jelenség, amire gondolok, akkor ne a ChargePump körül keresd a megoldást.
A jelenség, amit én is megfigyeltem a következő:
LPT porta rádugva a vezérlő, nem fut semmi, és a motor időnként mégis lép néhányat. Ez valószínűleg a Windowsnak egy háttérben futó karbantartó (maintenance) szála, ami megpiszkálja az LPT portot. Ez a Machtól független, nem is kell elindítani a Machot, ez a zavar akkor is megvan.
A ChargePump-pal persze ki lehetne szűrni ezt a zavart, ha nem fut a Mach, de ha dolgozik a gép, akkor ezek a zavarok pályahibát fognak okozni.
Ha nálad is ez a jelenség, akkor hátha tudja valaki, hogy mit kell leállítani a Windows szolgáltatások közül, hogy ez a zavar megszűnjön.
Én nem mentem utána, mert nem Windowst használok cnc-hez.

000000000

szia!
Még nincs ilyen szerencsém sajnos hogy saját gépel dolgozak mivel most épitem a vezérlést még hozzá és bele fejlesztek ilyet is!
a microszoftnak ere a célra van ilyesmi programja http://download.sysinternals.com/Files/ProcessMonitor.zip" TARGET=_fnew>ProcessMonitor ez minden valos szoftver futást monitoroz a windovba igy le lehetne szürni vele ezt a problémát!

x4rhew5r3

Ha Machot fogsz használni, akkor valóban jó gondolat beépíteni ezt a funkciót...

000000000

FÖ A BIZTONSÁG!!! [#hehe]
EMC2 használsz gondolom linuxos vagy!?
nekem örök rejtéj marad a linux! [#violent][#violent][#violent][#violent]

x4rhew5r3

egyszer kell beállítani, és az nem felejt, nem száll el...

000000000

Szerbusz. Küldtem egy mailt, nem tudom láttad-e.

x4rhew5r3

Sajnos nem jött meg, küldök én is, hátha arra válaszként megkapom.

me3ua0a6

Tervezek vásárolni a TME.eu-ról. Ha valakinek van esetleg kedve csatlakozni, akkor tördelhető lenne a szállítási költség. :)

svejk

Hmm... Most talán 1200 Ft a futárköltség náluk.
Ha ketten összejöttök akkor 600-600, de mivel nagy valószínűséggel a párod vidéki lesz a nyereséget oda adod a Magyar Postának :)

svejk

Viszont ha a US.Digital-tól rendelsz feltétlen szólj!

s7manbs8

Hacsak fel nem megyünk Pestre. :)

me3ua0a6

A társam lehet BP-i is.
Illetve 1500ft a futáruk, ha 500 a magyar posta, akkor 1500ft helyett 1000ft-t kell fizetnem. Ez kb annyi spórolás, amennyibe az alkatrész kerül :D

43pbwjg8s

Köszönöm a nmultkori segítséget és biztatást az LCD-vel kapcoslatban:
http://cnctar.hobbycnc.hu/KisKZ/elektronika/LCD/LCD_MUK_1.JPG" border=0>

sanyi84

Gratulálok Peti! Azt montad nekem nem értesz az elektronikához. Úgy látom ezt megcáfoltad :)

6x509vxe

Weller páka szerviz!

Lehet hogy mindenki ismeri,csak nekem volt uj?
van 2db 50W-os Wellerem,a régi öreg mechanikus hökapcsolós
az utobbi idöben elkezdtek rosszalkodni,néha nem kapcsoltak ki,és már kékült a csúcsa.
akartam venni hozzá hökapcsolót,de amikor megtudtam az árát,inkább lemondtam róla
de ma gondoltam egyet,szétszedtem,és a hökapcsolóján néhányszor áthuztam egy jó erös neodimium mágnest.
összerakás után örömmel hallottam az erös,határozott kattanást...
egész nap dolgoztam vele,és nagyszerüen müködött
ajánlom mindenkinek,aki hasonló problémákkal küzd...