Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

s5f8tmfv3

Lakkstiftem van, csak kb. 4mm vastag vonalat húz. 3 IC volna a panelon, valami finomabb megoldás kellene. Faragjam ki ? :)

000000000

Az én Lakkstiftem 0,8-1,2 mm-es, de ha még ez is vastag akkor az elektonikai boltokban kapható maratásáló filcet használnám, ezekből biztos van vékonyabb is. Megjegyzem egy 3 Ic-s áramkört nem szívesen csinálnák meg rajzolással.

me3ua0a6

Üdv!
Mach3 és frekiváltó közé építgetek egy áramkört, de sajnos nem vagyok tisztában a paraméter követelményekkel.
Az áramkör: PWM-DC átalakító. Frekiváltó bemenete mit igényel? Mach3 kimenete mit produkál? Azaz:
-bemenő feszültség, max hullámosság, áram?
-mach3 által kiadott frekvencia?
Köszönöm!
Próbálkozok :)

s7manbs8

Attól is függ, mi nincs , időd, pénzed, vagy más, ami akadályoz, mind hiányára van pár megoldás.

s7manbs8

A rajzolat már megvan ? Pl. Paint programmal is rajzolhatod, ha másképp nem megy.

s7manbs8

Van erre rajz itt a cnctárban is gondolom, meg  a Magi István weboldalain is.

me3ua0a6

Igen, Magi weboldalán is megtaláltam azt a kapcsolási rajzot, amit egy olasz weboldalon is. Abból indultam el. A kérdésem arra akart irányulni, hogy bemérés után a következőre jutottam:
-szkópon kb 20mV-os hullámosságot tapasztaltam a kimeneten.
-100Hz-es PWM frekvenciával full lináris a kimenet, 500Hz-nél már kezdi elveszteni a linearitást, 5kHz-nél már nincs semmi állítás benne. A kimeneten a táp jelenik meg.  
Tudna valaki segíteni?
Köszönöm!

s7manbs8

A rajz elve elvi hibás lenne, vagy csak nálad van ez a baki ?

s7manbs8

Pedig az még nem nagy freki.

me3ua0a6

Az elve jó. Szerintem is, és mások szerint is.
http://www.hobbycnc.hu/CNC/H2/E1/Elvi.png" TARGET=_fnew>Kapcsolás. Sajnos az olasz linket most nem találom...
A frekvencia-linearitás valószínüleg az optó karakterisztikájából, azaz lassúságából adódik.

s7manbs8

Milyen diódát tettél bele, vagy nincs abba ? Ha lassú, olyantól lehet pl. bár nem emlékszek már a rajzra.

s7manbs8

Nem lassú optót használsz benne ?

s7manbs8

Most látom a 3. mondatodban te is írod.

me3ua0a6

http://www.datasheetcatalog.org/datasheet/taiwanmemorytechnology/LTV847.pdf" TARGET=_fnew>bc817 van benne jelenleg, bár ez is megfelelő lenne elvileg pár kHz-ig. :S
De leginkább a bemeneti igények érdekelnének, meg maga a frekvencia, hogy mit is tudjon az optó :)

me3ua0a6