Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

keri

Ha vízszintesen van akkor mindegy.
Ha függőlegesen akkor úgy érdemes ahogy írsz.
Azt szokták elrontani, hogy túl sokat fújnak rá egyszerre. Mondjuk ez a spray megoldás hibája is, de elég nagy távolságból kell fújni és úgy hogy ne adjon egyből teljes fedést. A spray ott hibás ebben, hogy megfelelő távolságból az egész asztal le lesz fújva ami gazdaságtalan egy tenyérnyi NYÁK esetén. Sokkal kissebb mennyiséget kellene egyszerre kiengednie és szűkebb sugárba, akkor lehetne szépen fújni.
Persze így is lehet ha valaki ügyes, csak sokkal gyorsabban kell mozogni, amihez tényleg rutin kell.

keri

Annyi hogy ha megfolyik a túl sok lakk akkor a következő sorral továbbviszed a megfolyást és az alján gyűlik össze, ha alúlról felfelé csinálod akkor minden sorban ottmarad a megfolyás. Na ezért szerintem praktikusabb fentről lefele, de ha megfelelően fújod akkor tökmindegy.

keri

:))) ez durva, mindenki abból csinálja ami kéznél van :)
Én régebben egy rossz winyóval pörgettem a nyákot, most nagyobbakat kell forgatni arra meg felsőmarót használok.

4um5b65d

Én sosem melegítettem a cuccost.
Szobahőmérsékleten sima vas kloriddal ment a dolog.
Sosem zsírtalanítottam, csak egy sima csiszolópapírral mentem rajta végig, majd papírzsepivel vagy tiszta ronggyal letöröltem.  
Akkor lettek jobbak a rajzolatok, ha nem volt túl finom a csiszoló papír.  
Ja és érdemes inkább lassabban húzni a vonalat kisebb nyomással a panelre nyomva, hogy csak egyszer kelljen végigmenni a felületen, apróbb vonalkákat húzgálni kisebb megszakításokkal. A megszakítások közt pedig aprókat forgatni a tengelye körül a filcet, persze mindezt nem tök függőlegesen álló tollal.

s5f8tmfv3

Úr vagy, otthonról majd írok.

s5f8tmfv3

Ezért nem értem én sem, és már kezdem szégyelleni hogy nem sikerül. 600-as papírral fémtisztára csiszolom, nitróval mosom. Klorid szobahőmérsékletű, nem melegítem. Utoljára még nem is lötyköltem, igaz így kb. 15 perc volt a maratás. Máskor is így csináltam régen, akkor nem volt gond. Pedig emlékszem hogy alkoholos filccel is rajzoltam nem csak tussal. Eszembejutott: Hollótus volt az a régi márka ami működött.

000000000

[#nemtudom]
 Akkor csak az edisoni módszert tudom ajánlani.:D

yuagaci9g

Segitsegeteket szeretnem kerni!

Adott egy Eagle nyakterv, minden cicomaval,
 ezt kellene Protel formatumba atalakitani.
Meg tuna valaki csinalni? Protelem nincs.
[#conf][#confused][#conf][#confused][#help]

4um5b65d

Hú, hát én ennél sokkal durvábbal csináltam. 200-as körülivel, de szerintem volt még ennél durvább is. A nitrót hagyd ki, anélkül is mennie kell. Lehet, hogy még az is probléma ha "vizes" papírral csinálod. Ki a frász tudja mit visz fel a rézre. Egyébként nekem nem volt ennyi gondom a tintával, bementem a boltba aztán leakasztottam egy vörös alkoholos cuccot és kész. Próbáltam én ezt csőtollba is rakni, meg kifejezetten panel filc tollat is vettem, de mindkettő elfogadható volt. Amim régről még van itthon tinta annak TS600 a típusszáma. Ezt viszont kifejezetten panelrajzoláshoz szánják. Ez a TS jelölés nagyon ismerős, azt hiszem van egy rakás panelos vegyi anyag ami ugyanilyen TS névvel fut. Vagy futott 20 éve, mert ez kb akkori tinta. De mintha mostanság is találkoztam volna vele.

Egyújabbgépépítő

Melyik PROTEL verziót szeretnéd?

yuagaci9g

Mar reg nem hasznaltam, mittuomen...kuldok egy emilt...

Egyújabbgépépítő

Átküldtem nézzétek meg.

juh0557j0

Valóban, erre én is rájöttem, hogy messziről fújva  
 jobb lesz a felület, csak akkor sokkal több megy kárba.

Szalai György

A fújástól egyenletesebb rétegvastagságot ad és gazdaságosabb a csöpögtetős, centrifugálós módszer.
De én is fújom mer az meg egyszerűbb.

000000000

üdv!
Kérdésem lene hogy msd50 vezérlönél hogy oldhato meg a maro motor véletlen szerü elindulása mach3 nál?
H2 vezérlöhöz találta milyesmi megoldást de számomra rejtély mi is lehet az H2 vezérlön a S1 és az S2 csatlakozón milyen konfugiráciora is mehet az lpt pin lábaira!
http://www.hobbycnc.hu/CNC/H2/E1/E1.htm" TARGET=_fnew>h2 Charge Pump
msd 50 re érdekelne Charge Pump megoldása![#rolleyes]