Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Vegyél egy kis körömlakkot, a 100-as boltba, az nem ázik le.

keri

Az a cím már nem él.
a kukac után szocimotoros pont hu van, a többi változatlan.

A sima tus nem jó az vízbázisu. Permanent vagy Water resist feliratu filc kell.
A lakkfilcek, és az alkoholos filcek mindegyike megfelel, de csak egyszer húzd át. Esetleg ne keverj acetont a vaskloridba [#crazya]

000000000

Hú, akkor te nagyon tuti anyagot használsz. ;-)

s5f8tmfv3

Azzal még úgysem próbálkoztam :)

s5f8tmfv3

Az a baj hogy a címed elejét sem látom, tehát nem tudom hova írjak. Légyszíves írj egy mailt ide: zoltan.h1i  (kukac)  gmail.com

s5f8tmfv3

Nagyon tuti massza! A padlásról hoztam le, van már kb. 6~7 éves klorid :)

besirkyjh

Szia  
Csak borbol jo az öreg .

Választhatsz : Nyák tus ( zöld szinü)
               Égöfesték ( piros szinü )
               Eding400  ( fekete szinü )
Esetleg mind három?

Mehet?

juh0557j0

Erről a centrifuga megoldásról esetleg tudsz egy képet mutatni? Már jó ideje gondolkozom a nyák motortengelyre való felfogatásának módjáról. Én is csináltam 7db nyákot tegnap. Az egyetlen problémám az volt, hogy néhány helyen nem terült el a lakk rendesen, hanem pici pontszerű kráterek maradtak helyenként. Ez a gond szerintem pörgetéssel orvosolható lett volna.

4um5b65d

Bár már nagyon rég csináltam, de ha jól emlékszem akkor a fújás iránya sem mindegy.
A legtöbben a bal felső saroktól kezdik lefújni és haladnak az alja irányában kígyóvonalban. De ezt fordítva kell.  
Legalább is remélem... :))

Talán az alapos felrázás is sokat javít a dolgon.

s7manbs8

Én is balról felülről lefele fújom, lehet ezzel volt a baj mindig ?

s7manbs8

A centrifuga forgatást, hogy a témába is vágjon, én léptetőmotorra tett kis tartóval azt megforgatva oldottam meg, G kódos programocskával, ide ugye elég egy tengely. Mondjuk és szépen felgyorsítva adok neki egy G01 X10000 F120 -at pl.

4um5b65d

Valami ilyesmi rémlik...  
Olyan rég csináltam panelt, hogy nem emlékszem...

000000000

Akkor rejtély. Nem szabadna ilyen könnyen leválnia. A panel fémtiszta zsírtalanított? Csiszolópapír, alkoholos lemosás volt? Nem lehet hogy nagyon meleg a lötty? Ez a módszer nem bírja a marásgyorsító segéderőt(rázogatás, melegítés, tuti segédanyag, ilyesmi).

keri

Semmi extra, egy felsőmarót hanyatfordítottam egy polctartó profilból csináltam nyák befogót ami a sarkainál fogja meg, és kb 3000-es fordulattal megpörgetem  

Ha túl alacsony a fordulat akkor nem lesz elég egyenletes a felület, de úgy is használható fotózásra. Gyorsabban lehet pörgetni csak én félek hogy szétrepül. Egyszer így is elszállt a nyák amikor nem húztam le a szorítókat és beleállt a doboz oldalába. Szerencsére úgy alakítottam ki hogy ez ne okozzon nagy gondot.

A centrifugás megoldásnak viszont van egy hátránya. Nagyon vékony lesz a lakk réteg ezért sérülékenyebb. Azt lehet csinálni hogy hagyod egy 10-20 másodpercig száradni, akkor kicsit vastagabb réteg marad rajta, de akkor a porosodást kockáztatod. Én megtanultam ezzel a vékony réteggel dolgozni.

Főiskolán használtunk olyan fotolakkot ami jóval sűrűbb volt és nem spray volt hanem simán üvegből öntöttük, az való centrifugálásra, de a pozitiv20 az egyettlen amit boltban kapni lehet.

keri

Ja, persze majd fotózok neked egyett. Illetve valahol van is róla kép, de aztán nem raktam ki, mert annyira nem érdekes a megoldás.
Az épül a Keri gépe topikban az utolsó NYÁK ezzel a módszerrel készült.