Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

frob

va nékem egy regisztri buhera printer port  win birizgálás letiltás, meg is keresem , no meg is van

lényeg úgy kezdődik hogy pl texteditorral csinálsz egy fájlt aminek pl az a neve hogy prn birizga.reg

ebbe belemásolod a kövit

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Services\Parport\Parameters]
"DisableWarmPoll"=dword:00000001

majd mented
aztán kétt katt és rákérdez hogy biztos be akarod e rakni a registribe ezt a kulcsot, te meg ráböksz hogy ja, no utána abbahagyja a portbirizgát, egyébként a csodálatos plug and pray miatt van hogy mindíg ránéz van e ott valaki

43pbwjg8s

Sanyi!!!
Egy ilyet összetenni leírás alapján,és egy kész összetett ARDUIO panelt programozni... Ehhez nem kell tudás.
De egy sima feszosztót nem tudok kiszámolni magamtól. Mindig ide jövök megkérdezni a többieket.  
A leveled a tápról... Hát biza van sok olyan kifejezés ami ismeretlen a számomra.
De érdekel a dolog mindenképpen.
Ha haladsz vele szólj és a rendelés előtt is.
Infó:
Ez az amit én csinálgattam magamnak, pesze mindig van vele valami gond.
http://cnctar.hobbycnc.hu/KisKZ/elektronika/labortap/TAP_1.JPG" border=0>

http://cnctar.hobbycnc.hu/KisKZ/elektronika/labortap/TAP_2.JPG" border=0>

http://cnctar.hobbycnc.hu/KisKZ/elektronika/labortap/tap_rajz.jpg" border=0>

De ez a kis panel kitként lett lerendelve. Igy én csak a forrasztást tudtam elrontani. :)

A trafó egy Legrand prim. 230/400V  sec /24V, 100VA/260VA-es cucc.

A mérőegység:
... MOst nem találom a pontos típust, és az elsót sem. :(
De jellegében ehhez hasonló:
http://www.vatera.hu/feszultsegmero_ampermero_homero_termosztat_kit_166932016.html" TARGET=_fnew>fesz, Amp mérő.

s7manbs8

Nem lett volna egyszerűbb megvenni készen egy ilyesmit ?

43pbwjg8s

Ez benne volt össz vissz 7E-be a trafóval.
Te már vettél egyébként? És milyet? :)

43pbwjg8s

Hogy Te mindig kötökszözöl!!!

s7manbs8

Ilyen vagyok tudod. [#circling][#circling] De csak szóban. Amúgy kenyérre lehet kenni.

s7manbs8

Nem volt sok annyiért, meg add hozzá az 5000Ft-os óradíjadat. [#circling][#circling]

s7manbs8

De türelem kell hozzá, az neked meg igencsak jutott!

43pbwjg8s

Tévedés!
A mérnöki óradíjjam 100 Euró környékén van!!
Bocs!
A gond hogy ezt nem felém számolják így a fene enné meg! :( Pedig de szép lenne!

43pbwjg8s

Tényleg jó volt csinálni.
De szét kell egy picit szedegetnem és ujra összetennem, most már a tapasztalatokkal felvrtezve jobb lesz.
Olyan kis kontaktos problémáim voltak vele amik abból adódtak, hgy rendesen még forrasztani sem tudtam amikor csináltam. Persze most sem tudok, de jobb már valamivel. :)
Irigyellek a szép munkáidért! Neked azért már rendesen ott vana tapsztalat és a szaktudás!

43pbwjg8s

Tudom, de direkt nem tettem Smileyt, hogy érts ahogy éppen gondolod. :)

s7manbs8

Elhiszem, de én az otthoni maszek, fusi, túlóra, ünnepnapi pótlék, különben most is éppen tojást kéne tojni, mint a nyusziknak, stb-re gondoltam.

s7manbs8

Nagyon régebben én is csináltam ilyen tápot, nem volt olyan szép mint ez, meg tartott az is hetekig, de akkor még eléggé tanuló fázisban is voltam. Még az alkatrészek is drágábbak voltak, mint manapság, most már nem érdemes mindent után építeni, max. valami tanulás kedvéért talán, meg unaloműzésképpen. Meg aztán később ahogy okosodtam kiderült, hogy agy sima alapműszer meg pár védőellenállás, stb. is elég a dolgokhoz, nem kell ezer műszer oszcilloszkóp stb. úgy általában legalább is.

43pbwjg8s

MIndazokért amit mondasz, éppen ezért az otthoni óradíjjam egy milla/óra. Vagy megfizethetetlen.
Mert jó a családal és sokszor nagyon rossz ha nem vagyunk együtt, még ha közben jó is csinálni amit szeret az ember.

Persze ez hülyeség!
Én még nem értek ahhoz, hogy hogyan kell egy-egy munkának a díjját meghatározni. Béna vagyok hozzá. Örülök ha adnak érte valamit.

s7manbs8

Valaminek a hiányát is kell tapasztalni, akkor jobban értékeli az ember. :)