Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

svejk

Felesleges a fotózással időt tölteni, mikrovezérlős, smd-furat vegyes szerelésű.

000000000

Köszönöm a válaszod sejtetem hogy reménytelen akor a másolás!
MSD-50-4.2 vezérlö menyire érzékeny a motor bekötés eltévesztésre?
van abol is pár verzio ha nem stimelnek a tekercs párok vagy szinek be azonositása!
ugytom rövidzár védelem van benne!

s7manbs8

Vigyázzatok, én is rájöttem, hogy az elektromos dolgokat a füst hajtja, most nekem is kijött az áramkörömből, véletlenül 2 SMD ellenállást nem függőlegesen, hanem merőlegesen ültettem be , a padok úgy vannak rajta, hogy így is lehet meg úgy is, csak a füst után tűnt fel, hogy az egyik pad nem vezet sehova, ahogy van, akkor jöttem rá, hogy rosszul van beültetve. [#rinya]

besirkyjh

Szia  

SMD fettek a végén és valoszinü többrétegü a nyák is a 25600lépést valoszinü micro controller csinálja .

Két napja egy csatlakozonak sikerült elnéznem a lábát (ATT) és rosszul kötötem a hellyére a motort két lépés között oda vissza 6000mm/min-el elég takaros hangot adott de semmi gond pedig többször is probáltam .
Miért kellene lemásolni mi az ami annyira más mint egy normális vezérlö?
Nálam még 1mm sosemvolt 320 stepnél jobban bontva ( már ott is vannak korlátozások a sebességben ).

[#confused]

s7manbs8

Még azt hozzáteszem, hogy a füst nem a panelről jött, hanem a teszt védőellenálláson eső teljesítmény mutatta meg magát, a teszt prototípusnak ennek köszönhetően semmi baja sem lett, gyönyörűen működik, ahogy azt az elején elterveztem.[#circling][#circling]

000000000

udv!
Tárgytalan a megépitése hisz a programja egyedi a vezérlönek!
Azért érdekel a vezérlö nagyon mert elöfeszitet áramnál 60% visza veszi az áramot a motoroktol és ez  nem egy hátrány a motoroknak és diszipácio tényezök figyelembe vételénél sem!
Ha jol tudo ilyet a H2 vezérlö ilyesmit nem tud!
A MSD-50-4.2 A meghajtó és motor melegedésének csökkentéséhez ajánlott az automatikus üresjárati üzemmód választása, azaz az áram automatikus csökkentése 60%-kal a motor megállásakor.
Az áram automatikusan a dinamikus árambeállítás 60%-ára csökken 0,4másodperccel az utolsó impulzus után.
persze az árát leszámitva a tudását nyujtja is!

000000000

üdv
És ez milyen vezérlö csinálta hogy füst jelekel komunikált feléd? :(

s7manbs8

Csak egy sima félhíd áramkör. Az egyik tranzisztorának a bázisa egy forrasztási hiba miatt a GND pontra került, így az áram közvetlenül a bázis emitter ágon, minden más részt megkímélve leszaladt a táp becsatlakozástól as GND-re.

000000000

üdv mindenkinek!
Kérdésem lenne hogy aki MSD-50-4.2 használ az a párhuzamos port és a vezérlö bemenetei közé ki hogy oldotta meg ezt a jel erösitési ilesztést?

http://img690.imageshack.us/img690/5365/msdh.jpg" border=0>

Egyújabbgépépítő

000000000

Nem kell semmi, az LPT GND a vezérlő GND-re, a megfelelő Step, Dir pin az LPT-ről a vezérlőre és már megy is. Így használom én is. Nagyon egyszerű, sosem volt még vele gond.

43pbwjg8s

Alapból ez a kiajánlás, és én nem hallottam rá panaszt:

http://cnctar.hobbycnc.hu/KisKZ/bekotes/vezerlo.pdf" TARGET=_fnew>bekötés

000000000

köszönöm KisKZ a kapcsolást igy át láthatobb!

43pbwjg8s

svejk

Van valakinek gyakorlati tapasztalata az un. MultiFuse öngyógyuló biztosítékokról?
Mennyi lehet ezek élettartama, ha használjuk is a képességeit?
Szereztem egy csomó 0,3A-est (0,6A trip-el), érdemes velük foglalkozni?