Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

geforg

sajnos úgytünik hogy a vezérlőt is vitte sőt lehet hogy a memóriát is úyhogy nemtom milessz már elkezdtem gondolkodni hogyan lehet átalakítani "hobby cnc" vezérlőre lehet hogy olcsóbb lenne.

000000000

üdv
Érdeklödnék ilyen vezérlöt MSD-50-4.2 bontot már szét valaki?
http://www.aruhaz.klavio.hu/media/prodpics/0832851001231770054/prodpic_280_0_L.jpg" border=0>

svejk

Kíváncsivá tettél.
Miért kell egy ilyet szétbontani?
Kíváncsiságból?
Nem inkább megjavítani szeretnéd?

sasi

Én már régen rájöttem, hogy ami jól működik, azt nem érdemes megjavítani, de azért néha előfordul, hogy nem tudok a kísértésnek ellenállni…

besirkyjh

Szia  

Hibás darabbal még nemtalálkoztam de már néztem bele ilyenbe .Televan smd cuccokkal mint bármelyik hasonlokoru elektronika .
Benne van a gyárto neve is akit megkerestem ( emailben) biztos olcsobb lessz mint az itteni árak.
Egy hétre rá kaptam egy emailt a Gyuriéktol hogy "rendeljek bátran tölük ugy mint eddig " .
Vannak cégek ( még Kinában is ) akik komolyan veszik a viszont eladokat .Ez igy korrekt .

Egyébbként kis logikával kikövetkeztehetö a belsö felépitése , nem nagy kunszt , csak normálisan megvan épitve.
[#nemtudom]

000000000

üdv
hát gondolhatod miért kérdezném hogy másolható e?
bár amit el olvastam a manuálban micro controleres eletronika lapulhat benne!

s7manbs8

Milyen végfok IC van benne, ha már belenéztél ?

000000000

Szerintem nem éri meg másolni. Nem biztos, hogy kijön ennyi pénzből.

000000000

üdv
szerintem töredékéböl meg van és kapásbol 4 db kelene belöle!
érdemes elgondolkodni rajta ha nincs bene persze microcontroler akor másolhato mert anak a szoftverét ugysem nyerhetö ki anékül meg mitsem ér!

s7manbs8

H-bridge félhíd IC-ket hány A-ig lehet kapni értelmes áron, ami DC motor hajtásához jó lenne nem tudja valaki ?

43pbwjg8s

Bocs de nem Te mondtad, hogy azok a hidak amik itt vanak nekem bordán, az valami félhíd?

s7manbs8

Az lehet hogy az, csak én ilyen összetett IC-kre gondoltam a kérdésben, mint L6203 meg ilyesmi IC-k, ami nem 2-3 A, hanem nagyobb esetleg, az diszkrét nekem ami abban van.Csak ahhoz még kell valami  kis logika is, áramkorlát, miegymás.

svejk

Természetesen nem másolható...

000000000

üdv

Miböl gondolog?
talán te már csavarhuzó alá vettél már ilyen vezérlöt!
foto jobban érdekelne aki van lehetösége csinálni a belsö panelrol mi is van benne!

svejk

Volt rá eset hogy az tulaj figyelmetlensége/bénasága miatt javítani kellett.
Tudod hány féle variációban be lehet kötni a csokikat? :(