Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

43pbwjg8s

lehet csupán elvi dolog, és csak a programozásba szól bele nem a bekötésbe, de az enyém picikét több.
4X20-as.
16 lábon csatlakozhat,(kétszer ugye mert a panel alatt és felett is megtehetem)
Na de bogarászom a doksit.
http://www.displaytech.com.hk/upload/product/attachment/991-204b%20series-v20.pdf" TARGET=_fnew>204b doksi

43pbwjg8s

Jelenleg próbapanelomn fexik a kicsike.
Eszembe sem jut még bármilyen valódi panel.
Csak szeretnék látni majd rajta szép betűket. :)
De tényleg ez nem fontos, csak most egy kis kikapcsolódás nap közben.

s7manbs8

Most a nyákfúrást is sikerült úgy kitalálni, hogy gyorsan menjen, régebben féltem belekezdeni is, sok fúrást szükségeltető nyákot csinálni, mert mire beállítottam, hogy jó helyen kezdje, sok idő elment vele. Most úgy csinálom, hogy a rajzba két átlósan szélső furat helyére teszek egy plusz furatot olyan átmérővel, ami nincs a panelen, utána az Excellon file-t kinyomva ezt a kettőt kiveszem, és ezt külön kis G kódba teszem úgy, hogy oda vissza menjen a két pont közt, és a gépet fúrásra úgy állítom be, hogy a beállító  G kódot elindítva megáll a két furat felett és alá tolom a panelt, hogy pont jó legyen. Ezután nyugodt szívvel elindítható a fúrás, annyira jól sikerült, most is pár napja két panelt,, amin 500 furat van, első osztályú lett, és ezt mindig meg tudom ismételni könnyedén, meg görcsölés nélkül.

s7manbs8

Csak szépen huzalozd össze a megfelelő lábbal, a rajz szerint, aztán ha feltöltöd a programot az menni fog. Egy összekötés, 3 perc, akkor van ott vagy 12 bekötendő vezeték, az jó félóra.

000000000

Az SMD technológiát feladtad?

s7manbs8

Nem, dehogy, csak még egy kis tengelyt kéne kicserélni rajta, mert nem volt megfelelő szíj és megakadt, meg a persely kotyogós rajta és kicsit pontatlan lenne, jó hogy kérdezed, ez az egyik legelső dolog, amit meg kell oldanom.Meg mostanában befejezés állapotba hoztam néhány húzódó áramkört.

sanyi84

Ezzel a http://www.piclist.com/techref/io/stepper/linistep/index.htm" TARGET=_fnew>Vezérlő-vel szemezek már vagy két napja. Szerintetek érdemes megépíteni? Fölös pic van itthon bár csak 16F84 és ha jól sejtem akkor a 4 megás típus.

s7manbs8

Ilyeneknek fúrni is kell, de igaz SMD pad-ot is csinálhatok neki, a többi alkatrész úgyis smd lesz.  
http://belaworld.extra.hu/projects/k5.jpg" border=0>

000000000

Egyébbként melyiknek (SMD;furatos)könnyebb nyákot tervezni szerinted? És melyik átláthatóbb javítás szempontjából?

s7manbs8

Na ezt nem tudom, SMD javítani nem szoktam, csk csinálni. Ha nincs rajta sorkimenő meg ilyn vackok csak smd, az nem nehéz csereberélni, ha baja van.

Teaway

A legrosszabb a vegyes szerelés; sok esetben bontani kell a furatszereltet, hogy hozzáférj az smd-hez.

me3ua0a6

Tervezés: vegyes! Nincs megkötés, rugalmas a dolog, így bármelyik oldalon elhelyezhető az alkatrész. Pl egy 7805 hagyományosban, de alatta a 100nF-ok a lábai között is elférnek :)
Javítás: számomra az smd, mert van felszerelés hozzá melóhelyen. Furatszereltnél meg még ki is kell tépni a likbül.

keri

:)) nem bírsz magaddal ha valami érdekesről van szó.

keri

Meg a másik amiért mindig saját tervet készítek, mert a neten található áramkörök rondák és nagyok és nem biztos hogy passzol az igényeimhez.
Általában csak a kapcsolási megoldásokat szoktam leszedni és mindig megtervezem magamnak.

s7manbs8

Lehet találni ilyet is olyat is.