Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Készülő projectjeim és az hirtelen kitalált panel befogás forgatási lehetőséggel egy asztallap szélére szerelhető kis faesztergával megoldva.

http://belaworld.extra.hu/projects/k1.jpg" border=0>

http://belaworld.extra.hu/projects/k2.jpg" border=0>

http://belaworld.extra.hu/projects/k3.jpg" border=0>

me3ua0a6

Érdekes! Mi lesz ebből?

s7manbs8

Jó, de melyiket kérded, mert ez vagy 5-6 panel.

000000000

Jó megoldás, csak meg ne pörgesd véletlenül. Nem kell ónszívó, egyszerűen kicsapatod. Sok projekted megy egyidőben.

me3ua0a6

Jah, LCD-sre gondoltam, de lényegében tárgytalan, mert nem új, ahogy látom. Mind1, késő van! A megoldás nagyon jó, csak tényleg figyelj arra, hogy nehogy feltekerd a wellert...

s7manbs8

A befejezéshez közeledek, balról jobbra nagyjából sorrendben:

-Willem eprom égető
-PT100 hőérzékelő és erősítőmodul
-mikrolépéses léptetővezérlő
-DC motor vezérlő PID-del KisKZ féle motorokhoz
-DC szervó vezérlőhöz H-bridge
-befogva egy üres USB-re dugható proto board
-kijelzős cucc ARDUINO-ra dugható shield

Ahhoz a Willemhez hiányzik egy 74367 vagy CD4503 IC helyette csináltam egy feltét konvertert 74244-gyel egy kis panelre egyelőre megpróbálom azt rádugni.

s7manbs8

Mi nem új ? Az LCD- vagy 3 napos, a panel meg vagy kettő, amire ráültettem.

s7manbs8

Az LCD panel rajta van egy ARDUINO-n, az hogy faporos lett nem csoda, mert most fúrkáltam és nem sepertem le, meg ez nem gyári verzió.

http://belaworld.extra.hu/projects/k4.jpg" border=0>

me3ua0a6

(Áh, a sok panel láttán mondtam, hogy nem új a dolog, hanem már benne vagy, de ezek szerint megint csak mentegetőzni tudok... :S)
Mókás a lista, mert nekem is most készül a PID-es DC-fordulatszám szabályozás XD.

s7manbs8

Amúgy megforgattam a panelt, lehet alakra is kellene esztergálni valami excentrikus befogással, pl. csuka alakúra mondjuk. És ez lenne a digitális csali a halaknak.

s7manbs8

Tudom a múltkor írtad is. De hát Jimmy Hendrix is már mindent eljátszott amit lehet és még most is vannak zenészek...

43pbwjg8s

Elektron!
Vállalnál egy 4 soros LCD panelre ültetést?
Olyan panel kellene amivel későbbkönnyen csatlakoztathatom.
Én nem merek hozzákezdeni már egy éve, mert azt mondják, nagyon érzékeny dolog.

Még tüskék sincsenek most benne csak a helyük.

Jössz valamelyik találkozóra?

keri

Olyan LCD-d van mint elektronnak?
Mert ott nyugodtan beforraszthatod a DIP tüskesort, amit könnyedén beledughatsz a saját paneleden a DIP aljzatba.
A konkrét LCD-t pedig nem tudjuk beforrasztani mert az üvegből van :) Elektron kijelzőjén is létszik hogy grafitos gumi átvezetőkkel csatlakozik az LCD a meghajtó panelra.

keri

Bocs, most nézem az enyimén a DIP aljzat van az LCD-n. Talán praktikusabb így mert az kevésbé sérülékeny, mint a tüske.

43pbwjg8s

Jogos:
Teljes panellel ellátott LCD-ről van szó, amin megvannak a tüskék helyei. De csak furatok most.
Engem az elején nagyon elrettentettek ettől a cucctól, hogy mennyire fiopman kell vele bánni, mert nagyon könnyen törnkretehető.
Ezért a kérdés.

Hogy aljzat, vagy tüske, ezen még nem gondolkodtam el, de amit mondasz az is egy érdekes szempont.
Érdekes módon én eddig csak a tüskés kivitelt láttam.