Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

me3ua0a6

Látszik hogy mindketten fáradtak vagyunk :D
Újrafogalmazva:
Nem is jutott eszembe az, hogy a P-csatornást is meg kéne vezérelni. H-hidat is szeretnék használni, de ha nagyon bonyolult, akkor marad a sima N-csatornás.
Köszönöm!

s7manbs8

Egyáltalán mit akarsz csinálni ?

me3ua0a6

DC PWM motorvezérlő elkészült, működik, tökéletes.
H-híd, így forgásirányt is lehet váltani vele. KisKZ-nak is csináltam egyet, és felvetette az ötletet, hogy nagyobb fesz-ű motorokra is lehetne használni. Emiatt jött elő a kérdés.

s7manbs8

Én is csináltam, most ültetem be nemsoká. De az csak egy irányba forog.

s7manbs8

Hogy néz ki ? Én is mutattam egy elvi képet nemrég, kicsit visszább.

jv7pu3a5p

Szóval amit írtam azt az N csatornás hídra írtam kizárólag. Ebben az esetben könnyen megoldható ahogy írtam.

jv7pu3a5p

Én most pont gondban vagyok amúgy mert a következő vezérlővel a 100V működési feszt akarom megcélozni. De ott már problémás 15V körüli feszt csinálni. Úgyhogy azon gondolkodom hogy két tápfeszt fog kapni a cucc, egyszer a nagy feszültésget a FETek, egyszer meg 12VAC egyenirányítva szűrve ~16V. ÉS így legalább a vezérlő rész is külön van választva. Nem túl elegáns megoldás de stabilabb.

000000000

Üdv Mindenkinek! Tudja Valaki, hogy hol lehet beszerezni LS7183 QUADRATURE CLOCK CONVERTER IC-t?
Vagy ennek megfelelő más típust?
Lehetőleg Budapesten.

s7manbs8

Mintha Varsa fórumtárs szokna ilyet eladni, ha van még neki.

000000000

Esetleg el lehet érni direktbe is a Varsa fórumtársat ?
Egy 24bitBináris/8-DigitBCD LED-es számláncot csináltam a sógoromnak, egy iMS-12 olvasófejhez és már csak egy LS7183 kellene hogy kész legyen.

s7manbs8

Az email címére a nick nevére kattintva lehet írni.

me3ua0a6

PWM-es forgásirányváltós DC motor fordulatszám vezérlés fetekkel. Max 18V akár 50-60A. http://cnctar.hobbycnc.hu/Sir-Nyeteg/egyeb/PICT0003.JPG" TARGET=_fnew>Így néz ki.

s7manbs8

Szépen megcsináltad. 50A-el próbáltad már ? Hűtőborda mekkora kell neki ? Encodert fogad ?

me3ua0a6

He?[#idiota]
10-15A-ral tesztelve nem ment 32fok fölé a hőmérséklete a feteknek. Használt hűtőborda: 40*60*4mm-es alu darab.
50A-ral nem tudtam kipróbálni még. Nincs akkora terhelésem, ami bírná. Ennyi autósizzóm sincs itthon, de izzóval még a fet driver nélküli sem melegedett.
Ki van vezetve nyákon mindegyik lába az AVR-nek, kijelző részére, de még nem foglalkoztam ezzel, örülök, hogy két hónap alatt ez is összejött :D

43pbwjg8s

Szia elektron!
Tudni kell, hogy Sirnyeteg pont olyan motorral próbáltam ami nekem is van.

Te hogyan állsz?
Szívesen kipróbálnám már a Te általad készítettet is!