Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Hát ezzel pont úgy voltam , mint mikor ránézel a pi.ára. Látod, hogy nagy munka lesz, de ha szereted csinálni akkor szórakozás az egész.
A befejezés is ugyanaz: hátradőlsz és rágyújtasz egy cigire....[#nyes][#nyes][#vigyor2]

43pbwjg8s

A fordulatszámszabályzó milyen tápú motorokhoz lesz jó? (csak mert már megint bele lettél rángatva másba látom. :) )

s7manbs8

Ahogy most van olyan 24V-ig jó biztos. Megérkezett éppen az ónozó is, az sokáig jó, az van ráírva, hogy légmentesen zárni, mert elillan belőle az anyag hosszú idő után, az vajon mennyi idő, a hosszú ?

me3ua0a6

Valaki megkeresett, hogy varázsoljak egy állítható feszültségű PC-tápot neki.[#szomoru1]
Valaki nemrég itt alakított egy ilyen tápot, de nem találom, lehet hogy nem ebben a topic-ban volt ez. Az illető tudna nekem segíteni ebben, esetleg leírás, magyarázat, netán elkészítés?
Köszönöm!

s7manbs8

Nem én írtam erről pont ? Most fúrkálom a paneleket. Majd mutatok képeket, talán holnap kb.

A hobbelektronika oldalon PC táp tuning találsz leírásokat, egyébként.

43pbwjg8s

me3ua0a6

De! És itt alant a #5807-nél... azt hittem, régebben volt ez.

s7manbs8

Ennyi, ez a ventillátor szabályzás, 2 bemenet a hőfok különbséget érzékeli, meg a PC tápot leszabályozza. Most rakom össze fele holnapra talán meglesz. Már le lett tesztelve egy próbapanelon. Ez az eredeti tápfeszt lefele szabályozza csak, minden egyéb áramvédelem, stb, marad, ahhoz nem nyúl.

http://belaworld.extra.hu/pc_supply_tuning/szabalyzo.jpg" border=0>

Karácsony Sándor

A chirio.com  -on szépen le van írva az átalakítás.Áram 0,1-10A 1-30v feszültségre.Nekem nem működött de a táp eltért az ott vázolttól.

s7manbs8

EKKORA sz.pást, csak egy LM358 SMD változatban hiányzik,hogy működjön, sajna kifogyott a készlet, emiatt most éppen maratom a DIP-es verziót, mert ennek holnapra menni kell:

http://belaworld.extra.hu/pc_supply_tuning
/szabalyzo_placed.jpg

s7manbs8

A szerencsesorozatom folytatódott, a megvilágított panelt nem lehet előhívni, a foto lakk döglött rajta, most kezdem egy másikkal. Majd, csak kész lesz éjfélre.[#rinya]

s7manbs8

Mint mondottam, baj-baj hátán, most már az új panelt is hiába világítottam meg, a lakk marató se dolgozik, kicsit töményítettem rajta, rajtam nem fog ki, most már sikerül lemarni, már a peroxidban van, utána még gyorsa kifúrkálom, most már nem hagyom annyiban. [#boxer][#falbav]

me3ua0a6

Aggyá neki!!![#idiota]

s7manbs8

Még vagy 5 perc, aztán a maratás legalább megvan, utána ónozok, megjött, még nem is mondtam, azzal megy faszául, ezt már csak ki mondom magyarul. Na, megfejtetted a táp tuningot ?

me3ua0a6

Igen, megvan, stimm!
Nem hiszem, hogy most belevetném magamat az átépítésbe, inkább megkérek valakit, hogy álljon rá a témára. Egyébként annyira nem tűnik vészesnek, de most végre szeretnék foglalkozni a gépépítéssel is, illetve van még pár futó projektem, azt is szeretném befejezni. Erősáram amúgy sem az én hatásköröm :)