Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Hát az egy rejtvény lehet, van róla közeli képed, milyen vezérlő IC van benne, meg a többi, csak úgy kíváncsiságból. PC táphoz most csinálok éppen egy kis 2x3 cm -es panelt ami, azt szabályozza 0-12V-ig úgy hogy az eredeti paneljéhez nem kell nyúlni sem, csak ezzel kell becsatlakozni 3 ponton a GND, VREF, és az IC-je egyik pontjára.

4um5b65d

Írt a srác ?

Szalai György

A szívéig hatoltam, hogy oszoljon a homály.
Nagyon nagy vonalakban.
Egyenirányítás és elő feldolgozás után 400V 2200uF AEROVOX kondenzátorral szűr, azután váltóirányít két SOT-227 (ISOTOP) tokos FET-el, amiket egy SG2525A szabályozott PWM modulátor IC hajt meg erről a kétoldalt huzalozott, egy oldalt beültetett panelről.
http://cnctar.hobbycnc.hu/Szalai_Gyorgy/Cserealap/T%E1p/DSC02299.JPG" TARGET=_fnew>Panel.
Azután a szokásos. Nagyfrekvenciás trafó, folytó, egyenirányítás, utószűrés. Közben védelmek.

s7manbs8

Köszönöm a képet, megnézem mit lehet kezdeni vele.

s7manbs8

000000000

Vonás behuzva:))))

v2vhwz32z

elektron: Most már látom, min dolgozol, illetve dolgoznál, ha nem zargatnálak mailjeimmel, hülyeségeimmel..nem küldtél el a sunyiba, hogy hagyjalak békén. Hajrá!! Meg kell állapítanom, hogy ez a fórum intelligens, segítőkész emberek gyűjtőhelye.Ez most offtopic volt? :-)

geforg

Tisztelt uraim van egy hatalmas problémám vettem egy spinner tipusu cnc szálautómatát mejen simens sinumerik 810t -tipusu vezérlővan csak sajnos a gép két éve nemvolt áram alá helyezve és valószinüleg megsérült a gép plc program része mert álandóan hiba üzeneteket küldözget na most az lenne a kérdés ,hogy van valaki köztetek aki tudja ennek a vezérlőnek a plc jét programozni?Pár szakembert fel hívtam de még senki sem tudottsegíteni természetesen nem ingyen kérném megfizetem de viszont elég sűrgős lenne a dolog mert a gépnek már dolgoznia kéne sürget a határidő előre is köszönöm tisztelettel:Bozsoki Zsolt Ui:Kedves Danibá kifőzettem a pálinkát ha esetleg még érdekel!!!

000000000

Szia!Milyen hibaüzeneteket küld?Egy esztergán dolgoztam régebben, annak is ilyen jellegű problémája volt de kiderült ,hogy van benne egy elem ami arra kell ,hogy "ne felejtse el" a paramétereket.Ez az elem lemerült (mert nem volt bekapcsolva a gép).A gépedbe nincs ilyen elem?Ez az eszterga amin dolgoztam nem sinumerik vezérlésű volt!csak egy 5let

s7manbs8

A nap végére, hogy lássunk is valamit, a PC táp tuningolásra előkészítettem egy próba összeállítást, holnap meglátjuk, mi sül ki belőle.

A videó pár perc múlva fent lesz.

000000000

s7manbs8

Egyelőre csak bekapcsoltam , a táp úgy néz ki működik, ugyanis azt is csak előszedtem a bazárból, nem tudtam megy e. A feszültsége lesz szabályozva egy napkollektoros levegő keringetéshez, ventillátor motort fog hajtani, a bemenő és kimenő nyílás hőmérsékletét érzékelve és annak megfelelően gyorsabb, vagy lassabb keringetést végezve. Egy kis panel lett csinálva, amivel becsatlakozok a vezérlésbe.

http://belaworld.extra.hu/pc_supply_tuning/test_assembly.wmv" TARGET=_fnew>PC táp tuning próbapad

000000000

Basszus! 2 hónapja agyalok a sörkolektoron, hogy megcsinálom, és ez merült fel probléma ként, a befújás intenzitásának szabályozása.
És, lássanak csodát, meg lesz oldva!!!
Így megy ez mifelénk:)))

s7manbs8

Nem tudja valaki véletlenül, hogy Debrecenben kémiai ónozót lehet e valahol kapni, vagy rendeltetni, mert azt postán nem igen lehet pl. a lomextől rendelni vagy a RET-nél,ha egyáltalán van e.

me3ua0a6

Küldjek? [#vigyor5]