Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

bicme92us

Nem reménytelen.
Keresel valamilyen nyákpanelt amiről lenyúzható a fólia. Lehúzol róla egy kis darabot, ezzel hozzájutsz egy nagyon vékony rézlemezhez (fóliához). Ebből levágsz ollóval kb. egy akkora darabot mint ami tönkrement, a Te esetedben lehet valamivel nagyobb is, elfér. Lényege érjen rá a az érintkező bekötő vezetékeire is. A régi érintkezővel ne foglalkozzál, egyszerűen ragaszd rá a a fóliát. Nagyon pici IS, a régi érintkező közepére, és rápréseled ( ne kézzel)a fóliadarabot. Kaparással alakítsd ki a fésűszerű elrendezést, ezzel kétfelé választod.
Nem kell olyannak lenni mint a régi, lényeg ne érjen össze. A 4 sarkát pedig forraszd le a bekötő fóliákhoz.

4um5b65d

Hát azt nem tudom, hogy mi van benne manapság, de ha zacskóba nyomod és hosszasan és nagy levegővételekkel beleszagolsz a zacsiba akkor nem lehet semmi különösebb eltérést érzékelni. Gyorsan meg is próbálom....
....
.....
......
Á, sömmi kül...önös.. , normááális....an tőőők úúúúgyanaz anyag az vanna benne.
ZZZzzzzzzzz
MeMISÉRtem mijér tilt...tilt...tiltották be ??

4um5b65d

Ma elkezdtem keresni a 8 éve vásárolt kis minikamerámhoz a saját csatlakozóját meg a drótjait, de nem találtam. Helyette előkerültek a 15-17 éves vagy még régebbi alkotmányaim.
Nézzétek meg az akkori technikai fejlettségemet.
Még 386-oson készültek a panel tervek.
Az Eprom égető gyári rajz alapján, saját paneltervvel, míg a frekimérő saját tervezés is volt. Akkoriban minden kütyümet PC floppy "vakdugó" előlapból és PVC lapokból összeragasztott/csavarozott dobozolással csináltam. Tapsot nem kérek csak bólogatást...  

http://kepfeltoltes.hu/100128/000_1495_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

http://kepfeltoltes.hu/100128/000_1496_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

http://kepfeltoltes.hu/100128/000_1497_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

http://kepfeltoltes.hu/100128/000_1498_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

SquirrelTech

Jól veszem ki akkor, hogy Te se nagyon használod manapság már az EPROM égetőt? :)

besirkyjh

Mondom hogy nosztalgia lessz a dologbol .

Holnap lefotozom az én müszertornyomat amit tiz éve nem használok de legalább 8-10évig használtam

A ferekiméröröl ugrott be .
[#taps][#eljen]

4um5b65d

Ezt azért elég jól kivetted... :))

SquirrelTech

Én a héten szedegettem össze úgy 50db EPROM-ot, amik kallódtak itt nálam mindenfelé. Kidobálni sajnálom őket, mert anno mikor összeszedegettem ezeket, baromi drágák voltak. De felhasználva se lesznek. Teljhatalomra tett szert a flash... :)

4um5b65d

Küldd át őket nekem. Hozzáteszem az én 20db-omhoz és majd vigyázok rá a továbbiakban.

Nem fogok beégni velük..... [#nyes][#nyes][#taps]

s7manbs8

Neked már akkor ilyen volt, nekem még most sincs, vagy már nem, pedig egy panelt kimarattam már, de nem ültettem be, egy Willem nevű programozót. De valamelyik este csak rászánom majd magam a hideg téli estéken. [#circling]

s7manbs8

Már csak azért is, mert 8031 es procit találtam párat gondoltam kipróbálom őket, meg 8051-es külső memóriával játszok egyet.

4um5b65d

Már melyikre gondolsz?  
Lehet hogy még megvannak a pauszra nyomott paneltervek valahol, ha érdekel valamelyik.

s7manbs8

Köszi, egyelőre más dolgaim vannak, nem ez az első. Miattam ne töltsd az időt. [#circling]

SquirrelTech

Látod, én ilyenkor At89C** procikat találok... :)

s7manbs8

Tudom, hogy már olyanok is vannak, de van nekem is jó pár régi EEPROM meg ilyesmik, miért ne csinálnék valamit belőle. Valami CNC-t hagy vezéreljenek, ha már témánál vagyunk.

000000000

Hát hallod volt türelmed, az a frekimérő nem kis munka.