Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

43pbwjg8s

De elektron!
Ott van minden a linkelt képen. Éppen ezért tettem be (most én is mert más is betette már sokszor).
De ha nem elég, mond meg milyen képet szeretnél! Merről és milyen méretet!

43pbwjg8s

Ahogy írtam Bodinak is: A táp már megvan!
Ha kell adat megadom! Most szépen szól vele egy fordulaton.

PSoft

Köszi!

Ugye.... tudod,hogy minden apró infó érdekel.:))

s7manbs8

Ennek hány A-kb. az igénye ? Vagy valami adatot tudsz mondani, érdekelne, hogy ha összehozom, mi jön ki belőle össze tudjam hasonlítani. Te amúgy is jó dolgokat csinálsz, mást nem tudok mondani, tetszik.

s7manbs8

Valami analóg műszerrel egy A-felvételt prezentálhatnál. Hogy lássam, mit kell tudnia.

s7manbs8

Egy pár szögből, a szénkefébe ha belelátsz, az milyen, csak vagy 3 képet, a fő méreteket írd mellé, hiszem , ha látom, ha nem nagy kérés.

s7manbs8

Na közben, csak egy ventillátor motor szabályzást kellet csinálnom, és amiatt néztem bele a PC táp tuningolásba részben, közben ez a DC motor szabályzás is bekerült a képbe, és a TL494-es lelkivilágát tegnap vagy 5-6 órán keresztül kiveséztem elméletben és úgy néz ki felfogtam, hogy ki kivel van, meg a táp felépítését és módosítási lehetőségeit is egyúttal.

svejk

26V 18A-t bírtam belőle folyamatosan kivenni.
Az áramkorlát a szívás ezeknél mert ugye az eredeti primer áram visszacsatolást is buzerálni kellett.  
Nem emlékszem hogy pontosan mit, a lényeg hogy nem lineáris az alkatrészek értkeire a változás.
Egyébként igen nagy találmány az eredeti áramérzékelés, még akkor is ha 100%-ig nem is értem :(

svejk

A 3. és egyben utolsó Leányfalui HobbyCNC találkozón. Azóta terelgetem a népet a servo irányába :)))

s7manbs8

Én tegnap addig bámultam, amíg fel nem fogtam, hogy van, utána már olyan egyszerűnek tűnt. Csak ránézek és látom, mi micsoda. Legalábbis jobban, mint előtte.

Az szép mennyiségű áram, néztem nagyobb tápot is, tegnap egy fickó hozott egy 400W-osat, én hülye, meg nem hagyattam itt vele, de majd ha jön, lenyúlom.

svejk

A fojtóval ne spórolj....kritikus pont melegedés szempontjából is.
Én két magot fogtam össze és úgy tekertem meg talán 4 párhuzamos szálból.
Az gondolom tiszta hogy Greatz kell hozzá...

s7manbs8

Az eredeti fojtóba érdemes vastagabb meneteket tenni, már összességében, a trafókban is egymás mellé sodort szálakból vannak, a vastagabb vezetékek.

s7manbs8

Végül is a legnagyobb, amit ki lehet venni, maga a trafó által kiadott csúcsfesz, az se baj, ha terhelésre kicsit esik, csak teljesítményt nem szabad túllépni persze, hogy bírák a kapcsoló tranzisztorok is, lehet vele játszadozni az biztos.

s7manbs8

KisKZ !

A hét termése, alakul a DC motor vezérlő panel, most így állok éppen maratni készülöm. Valahogy így fog kinézni.

http://belaworld.extra.hu/for_sale/dc_motor_control/k1.png" border=0>

Működés után bemutató videóval is fogok szolgálni, elvileg hétvége fele, talán vasárnap mondjuk.

sanka74

A hangolása szoftveres lesz?