Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

keri

Nem rossz, van benne minden védelem, de csak a 6205 kerül 2000HUF-ba. Még mindig olcsóbb FETekből összerakni. A 6207 amiben van áram szabályzó is az pedig nem kapható a lomexnél, pedig az lenne érdekes.

43pbwjg8s

Nincs kedve valakinek elindulni azon az úton?
Csak elviekben. Alkatrész szinten én állnám a végén, ha meggyőző dolgot lehetne kihozni belőle.

Persze ehhez este csinálok egy blokk diagrammot az elképzelésemről.

Rabb Ferenc

SquirrelTech

Nem tudom, nem mértem még semmilyen szempontból ezeket, de elég változóak. Némelyik csak fele-negyed akkora, mint a tieid, némelyikben pedig kb., mint egy telcsi vibramotorja. De mindenképp kisebbek. Ez persze semmilyen lényegen nem változtat.

43pbwjg8s

Az a gond hogy kinn van a régi kis RC szervós robotkar a garászban.
A hétvégén behozom és meg tudok mérni egy TOWERPRO 5010-est.
Azt én anno 5V-ról kentem.

SquirrelTech

Hát általánosságban néhány (esetleg n*10) mA a nyugalmi áramfelvételük ezeknek, mozgás közben pedig max. pár száz mA, de ez tényleg erősen méretfüggő, és elég eltérőek. A Towerpro5010 Standard méret, úgyhogy annak valószínűleg nagyobb az áramfelvétele is. De nálam egyaránt lesz mikro-mini-standard méret is. Az "ujjak" felé csökkenő sorban.

43pbwjg8s

lehet van nekem hackelt még belőle külön otthon.
Ha igen és igényt tartasz rá, akkor felküldöm a gyerekkel.

besirkyjh

Szia Peti  

Lehet hogy hülyeség de a CD játszok fiok mozgato IC-je nem jo Neked? DC és kétirányu és pár száz forint/db . LA xxxx tipusra gondolok .

[#rolleyes]

43pbwjg8s

Szia Zoli!
De lehet, viszont mr elindultam egy úton... Azt csak végig kellene járni.
Utána lehet másfelől is nézni majd.
Amilyen vagyok elsőre ugysem fog semmi működni. :)

keri

Melyik úton? FET, vagy az IC vonalon?

43pbwjg8s

Attúl függ. Egy 6205 hány motor kiszolgálására elég?

43pbwjg8s

De inkább hagyd!  
Az én agitálásomra ne csináld, mert itt van nekem ez a 298-as vonal és úgysem tudnám követni a kettőt együtt.
Mellette még umugy is mindig van más is. Nem akarom megpróbálni ujra, azt, hogy egyszerre mindennel akarnék foglalkozni és semmit sem értek meg, és semmit se csinálok meg.
Lassan sikerül végre megtanítanotok rá, hogy ez nem megy.

0gbwyh99

Úgyis van ! Csak egyesével a dolgokat !  
Megnézted az adatlapot amit belinkeltem ? NÉZD meg !! Vannak benne példák és olyan boardok amikhez van szoftver , és PC-vel tudod konfigurálni , vezérelni a mocikat (léptető , DC és még BLDC-ket is) . Minden van hozzá : Nyák terv , kapcs. rajz , alkatrész lista ,.. Meg kell csak építeni és máris lehet játszadozni a motorokkal !! Grafikus interfész által tudod szabályozni a feszültséget , áramot , sebességet , gyorsítást , lassítást !!
A link : http://www.st.com/stonline/products/literature/an/9944.pdf" TARGET=_fnew>L6205,L6206,L6207
http://www.st.com/stonline/products/families/motor_control/integrated_power_stages/evaluation_environment/pratic.htm" TARGET=_fnew>ENNEK az oldalnak az alján van 3 féle szoftver ami képes a mocikat (a megfelelő boardokkal) hajtani . Azért 3 féle mert 3 féle IC csoport hoz valók !! NÉZD MÁR MEG , és konzultálj a segítőkész emberkékkel akik az elektronikát csinálják neked !! [#nezze][#nezze][#nezze][#nezze][#nezze]

0gbwyh99

JAJ , B@SSSSZA MEG , NEM JÓ !!![#gun][#violent][#boxer]  Most látom csak hogy a board-ok elé kell még egy ST7-es alapú interfész board is , amit sajnos meg kell venni ahhoz hogy bírjad használni a board-okat !  
[#falbav][#falbav][#falbav][#falbav]
Kár , mert nagyon megtetszett a progi is és a boardok is . [#rinya][#szomoru1][#schmoll2]

43pbwjg8s

Szia István!

Nagyon nagyon köszönöm a tippet!
Lentebb írtam, hogy nem nagyon merek bekavarni most magamnak. Ha elolvasok valamit ami jobb (lehet), akkor elmehet a kedvem attól hogy végigvigyem ezt a most folyó volnalat.  
Már csak a tanulás szempontjából sem szeretném most ezt félbehagyni. Még akkor sem, ha rossz lesz az eredmény. Mert azt látom már, hogy milliónyi olyan dolgo van amit tényleg sokkal egyszerűbben meg lehetne oldani. De most ez van, erre haladok tovább a falig. :)

A linkeidet felvettem és a megnézendők között van most már, de csak akkor merem ténylegesen megnézni, ha ezen már túl vagyok.

Tudod....  
Nem is igazán az a lényeg hogy haj de jól menjen ez a kis robotkar, hanem az, hogy tanuljak. Ezért pedig ugye tanulópénzt kell fizetni tudom.