Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Az adatlapjában nincs benne ?

43pbwjg8s

Azt hittem megtanultad már, hogy azért kérdezek, mert nem értek annyira a dolgokhoz,és segítség kell. Nem mert lusta vagyok! :)

43pbwjg8s

Melyik lenne?:
Source Saturation Voltage
Sink Saturation Voltage

Esetleg egyszerűen a Total drop?
Az elég magas lenne.

s7manbs8

Csak most nézem mi van itt, megrajzoltam egy HIDAT holnap próba lesz lehet, már most nem maratom ki.

Total drop, az a kettő összege lesz, igencsak.

43pbwjg8s

Hát itt ez 1A-re vagy 2A-re van megadva.
Az a gondom, hogy nem tudom, hogy mekkora ráramot kíván a motor, ha a mozgását nem csak egyszerűen a fast break-kel akarom megfogni, hanem esetleg operálok egy elleirányú gerjesztéssel a fékezéshez.
Szerinted az nagyobb áramfelvételt produkál mintha simán fixre megfogom a motort? Mert ugye az volt olyan 2,4A igény.

A másik kérdésem a FAST RECOVERY diódák a kétirányú DC motor példakapcsolásnál.
Ott 1A-eseket ir. Ezekből nem kell nagyobb Árambírású, ha a fenti módon fékezek és az áramfelvétele a motornak nagyobb mint ez az 1A?
Sajnos ennek még nem értem a funkcióját és a működését.

43pbwjg8s

Akkor Te összerakod a hidat inkább az elején és nem L298-at használsz?

A total drop 2A-nél szép adag: 4.9V de a max érték van írva. Ez most lehet kevesebb, vagy ennyi és kész? Mert ha kevesebb is lehet, akkor a motor stabiul működéséhez ugye mégiscsak ugy kell valahogy megoldani a dolgokat, hogy annyi jöjjön le mindenképpen a hírdól, hogy utána valamilyen módon lekorlátozva mindig kijöjjön a 3V.
Rosszul mondom esetleg? Ha igen csak szólj rám. Én itt nem kijelentek, hanem kérdezek.

s7manbs8

Gondolom elég az 1A-es mer az nem megy annyit, mint a többi rész, az csak a csúcsokat vezeti le.

s7manbs8

Ez most egy 4x4 cm-es panelre ráfér a híd, de én nagyobbacska áramra csinálom. DC, szervó vezérlőnek is jó lesz.

43pbwjg8s

Típusajánlat esetleg?

s7manbs8

Mi van ? L298.

s7manbs8

BA157 szerintem jó oda. 8-10Ft/db

besirkyjh

A 298 nál az árammal tulajdon képpen a feszültséget is szabályzod ( ha a motorod nem melegszik tul akkor biztosan jo a feszültség is és az áram is ) .

s7manbs8

Ilyen a híd nyákterve:

http://belaworld.extra.hu/pcb_making/h_bridge.jpg" border=0>

s7manbs8

Ki is martam, jó lett. Holnap be kellene ültetni.

Szalai György

Jó volna látni rajta az alkatrészek helyét.