Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Ha kell valakinek valami írjon, bárki.

s7manbs8

74LS08 IC-je nincs valakinek, kellene valahány darab, SMD formájú, ha esetleg, valami panelen van, az is lehet jó lenne, pl. winchester elektronikákon szokott lenni régebbieken legalábbis.

s7manbs8

Sir-Nyeteg !

Nem szoktál a Lomex körül sétálgatni ? Ott úgy látom talán lehet venni.

0gbwyh99

Aa L298-assal csak óvatosan !! Egy ismerősöm a L297-L298-as párost használja léptetőmotorhoz , és az a tapasztalata hogy 36 Volton már gyakran ki szál a füst az L298-asbol ! Persze nem tudom a kapcsolási rajzot és hogy milyen technikákkal védi az elemeket .

0gbwyh99

Az L298 helyet nézzétek meg inkább http://www.st.com/stonline/products/literature/an/9944.pdf" TARGET=_fnew>EZT ! Az IC árát nem tudom , de ha letöltöd a dokumentumot meglátod van benne néhány érdekes board is különféle alkalmazásokhoz .

0gbwyh99

Sőt , nagyon is ajánlom hogy tanulmányozd át azt a dokumentumot (remélem az angol nem jelent nagy gondot) !!! [#nezze]

43pbwjg8s

Köszönöm az infót és a tanácsot!
Jó tudni a korlátokat!
A mostani 3V-hoz nem lesz gond. (DC vezérlés lesz csak)
Viszont akkor a felső határt lentebb kell meghúzni.

A másikat megnézem mindjárt.
És nagyon köszönöm!

43pbwjg8s

Semmi másért nem választottam a 298-at, csupán azért mert először ezt ajánlották a figyemembe. :)
De minden más megoldás is érdekel.

Ahhoz hogy jobban megismerkedjek a dolgokkal, és tanuljak, azért most az L298-at mindenképpen végigcsinálom.  
Közben megnézek minden mást amit ajánlotok és azokat is megpróbálom, és igyekszem tanulni róluk. Ha jobbnak fognak kinézni, akkr pedig akár később váltok is szívesen.

SquirrelTech

Az L620x 1500-2500 Ft/db - típustól és kereskedőtől függően.
Az L293 vetődött fel először, mint olcsó eszköz, ám ha elakad a motor az még könnyebben elszállhat... Az L298 szerintem jobban bírja. Az IC pedig azért jött szóba, hogy ne tranyókból/FET-ekből kelljen annyi hidat felépítgetni, de persze azokból is lehet.

43pbwjg8s

elektron!
Ha még nem ment el a rendelés akkor kellene még a 6 db L298 mellé, kettő db a  
74 HCT 4067N 16 CSATORNÁS MULTIPLEXER DIP24-ből is!
Kőne még mondjuk 10 db az  
LTV 847B 5.0 KV 4xOPCS/TRANZ. If=50mA CTR=130-400% TOK: DIP16 optocsatlóból
(vagy hasonlóból)

43pbwjg8s

Én most elsőre mindenképpen maradok az L298-nál!

Tomi!
Te milyen motorokkal tervezed a mozgatásodat?

43pbwjg8s

Elektron! Hogy ne ide szemeteljünk:
ha kérdésed van (vagy javaslatod) a lenti megrendelendőkkel kapcsolatban írj mélt légyszíves!
Azt gyakrabban megnézem idebenn. Köszönöm!

me3ua0a6

Sajnos sétálgatni nem szoktam arrafelé, néha a cég rendel onnan, olyankor én is becsatlakozok, és akkor megspórolható a szállítási költség is.

SquirrelTech

Amilyeneket a gyártók tesznek az RC szervókba. :)

43pbwjg8s

Akkor az hasonló méret mint ezek. :)