Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

43pbwjg8s

Ezt most akkor magyarázzátok már el nekem az én 3V MAX 2A esetemre!

43pbwjg8s

bocs! 3V 2A/motor (6db max) esetemre.

43pbwjg8s

Egy kérdésem lenne még:
Ilyen kicsi robiknál, ha valaki hasonlót de jobbat szeretne készíteni, akkor milyen ki szervó vagy léptetőmotort alkalmazna?
Milyen feszültségigénnyel, és áramigénnyel?

Előjött az a dolog is, hogy lehetne abban gondolkodni, hogy valamelyest univerzálisra készítjük ezt az áramkört. A vezérlését persze a csatolt ARDUINO mellett/helyett igény szerint, LPT1-ről, közvetlenül a gépről is el lehetne végezni.

Azon gondolkodunk a segítségemre lévő kollégával, hogy milyen tápfeszhez  milyen motorfesz korlátozást kellene párosítani.
Ezek a korlátozó egységek is cserélhetőek lennének, kisebb nyákra téve, a nagy boardra felszúrható kivitelben.

43pbwjg8s

bocsánat!
Ennél a vezérlőnél a léptető alkalmazás kizárva.
Tehát milyen lenne az a legnagyobb, kicsinyke szervómotor ami ilyen picike robiba még elképzelhető lenne.
Tudom ez igy egy semmilyen kérdés, hiszen kinek mi a kicsi.
De mondjuk egy kicsi hobbyCNC-be való pakolgatáshoz, vagy szerszámcseréhez, vagy kisebb alkatrész behelyezéshez milyen motort használnátok egy kicsi robotkarban?

Be akarom határolni azt a tápszükségletet (fesz és áram) amit ezzel a boarddal még érdemes lefedni. Csak nagyjából, hiszen még mindig amolyan játék a kategória az egész!

Rabb Ferenc

43pbwjg8s

Aranyos! :)
Ennél azért bőven nagyobbat gondolnék a felső határnak. Elvileg 43-44V felső határt céloztam meg, amit még le lehetne vele vezérelni. Ezt az L298-nak el kell még kényelmesen bírnia.

De még sok infót kell szereznem hogy lássam tényleg mit szabad és mit nem. A héten nem, de a következő hétvégén összeülönk a kollégával és átszámolgatjuk milyen elemek kellenek, és mi az amit tényleg még elbírhatnak.

s7manbs8

L298 kell ? Rendelek nemsoká.

me3ua0a6

Mennyiért?[#miaz]

keri

Ez engem is érdekelne ugyanis netto 1000 forint fölött láttam, ez meg sok egy alig 2A-es hídért, főleg hogy nekem 18db kellene minimum + néhány tartalék.

s7manbs8

Jó, hogy mondod. Mást is fogok rendelni, ha esetleg szükségetek van valamire, írjatok a mail címemre és a pufis csomaggal valami 150-200 Ft-os csomaggal küldhetek, akinek kell. Ellenállásokat is akarok, SMD-t pl. 5000 db-ost megvenni mert úgy nem drága, 1206-os 0.35-0.4 Ft/darab, de csak akkor ha szét tudjuk osztani.

L298 pl. 540 Ft/db.   nettó árakat írtam.

me3ua0a6

500-600ft-s nettóért árulják. Ez a normál piaci ára. 10+esetén már csak 490ft
Ebayről 100db 440ft.

keri

Hol? Azt hittem a Lomex, normális áron forgalmaz.

s7manbs8

Van ami ott van jobb áron, van ami meg máshol.

s7manbs8

Ahogy mondod, 100 felett 492 Ft-ért van pl. kb.

s7manbs8

10 felett bocs.