Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Meg tudnád oldani ? Nagyon kellene tényleg.

me3ua0a6

Elektronikai bérvásárlással foglalkozom. Ez annyit tesz, hogy a (3-4 hetente) budapesti ~3 nagy üzletből, a  utamba akadó 3 kisboltból, és a naponta útba eső 1 kisboltból bármit meg tudok venni és reális áron, igényeidnek megfelelően postázva továbbküldöm neked. Ezzel van hogy 3-4 postaköltséget meg tudsz spórolni, főleg, hogy a nagy cégek csak futárral küldik a megrendelt árut, és van hogy minimális rendelési mennyiség is van. (Kisbolt drágább, de akár 1-1 alkatrész is kapható). 1 alkatrésznél jobban járhatsz a hivatalos rendeléssel, de 2-3 üzlet esetén... stb.
Épp tegnap vettem kémiai ónozót 800ft-ért.

Ilyen témában bárkinek szívesen segítek! Emailben elérhető vagyok.

s7manbs8

Arra gondoltam, hogy ezek a kis mérőműszerek kijelzőnek nem lennének jók, olyan 600-700 ért meg lehet venni, csak a bekötésük vajon egyszerű ?

Mondjuk pl. ilyen hőmérő előkét lehet hozzá csinálni, vagy frekvencia méréshez, meg ilyeneket is.

6fabbzvm

Sziasztok!
Hozzáértőknek egy kérdés... Kislányomnak vettünk egy bébi kompot, de az előző tulaj beleöntött valamit, szétszedtem kimostam, de az érintkező nem zár. Mit lehet ezzel a nyomógombbal csinálni, h működjön?? Az áramkör rendben leellenőriztem, csak itt a nyomógombnál nem ad át... Köszönöm előre is! [#wave]
http://cnctar.hobbycnc.hu/Gabesz/baby.jpg" border=0>

4um5b65d

Én régebben vettem grafit spray-t , aztán kifújtam belőle egy kólás kupakba, majd gyufaszállal beecseteltem több rétegben a kontakt felületet. Sajnos nem volt annyira tartós. Aztán próbálkoztam fémlemez ráragasztással. Működött rendben, de néha leesett a lemez. A legjobb megoldás, hogy veszel egy vacak PC billentyűzetet aminek érezhetően gumis tapintása van lenyomáskor, aztán szétszeded és kivágod az egész buborékot majd pillanatragasztóval rögzíted a panelen.

4um5b65d

800 Ft-os asztali számológép is van a világon, ha esetleg az könnyebben hozzáférhető.

000000000

Alkohollal le kell mosni a panelt és a nyomógombot is. Csodát nem lehet várni tőle, lehet hogy többé nem lesz 100%-os. A dolog úgy működik, hogy az érintkezőket a széntartalmú vezető gumi zárja rövidre. Akkor sem működik, ha vékony vezető filmréteg alakul ki az érintkezők között. Lehet próbálkozni ha az alapos tisztítás, zsírtalanítás nem működik grafitceruzával is ( a fekete felületeket lehet kissé felújítani vele), de vigyázni kell a grafitporral. Végső esetben lehet kapni panelra forrasztható kapcsolómembránt. Bár lehet az egész nem éri meg a macerát.

bicme92us

Amit vakeger irt, a fekete érintkezőket puha grafitceruzával satírozd át. Az panel érintkezőhelyeit,  pedig radírgumival radírozd tisztára.  A szennyeződéseket is így távolíthatod el.  
Ha csak ez a baja, működni fog.

6fabbzvm

Köszönöm Uraim![#worship]
Most összeraktam, mert izgult már a Kiscsaj[#smile]. Holnap ismét neki ugrok és megpróbálom a leírtak szerint! Köszönöm Nektek a gyors segítséget! [#wave]

besirkyjh

Szia Gabesz

Hát némi tapasztalatom van benne ( kb: 300 távirányito javitása havonta ,mind ezt 5 éven keresztül ).

Két dolog kell hozzá (a legjobb lenne a piros technocol de bevan tiltva ) Pálma tex vagy fix ( nemtudom de csak az eggyik jo a cipöragaszto) .

Müvelet: Le tisztitod a gumi felületét valami nem olajos szerrel ( cserko nagyon jo )és kicsi pöttyöt csinálsz a ragasztoval és utánna ( most jön a "tuti" , a kukábol kiszeded az üres cigis dobozt és vágsz kis négyszögeket a belöl találhato alufoliábol és az ujjaddal rányomod a még friss ragasztora .Persze a papiros oldala van a gumi felöl.

Garantáltan gyerek és cola állo ( a ragaszto a lényeg ) .Pillanat ragaszto és más tipusok felejtösek ( kiprobálva ) nem jok levállik.

Jo munkát .
[#integet2]

bicme92us

Te ezt komolyan gondoltad?

besirkyjh

A legkomolyabban .  

Miért?

6fabbzvm

No, a radírozást próbáltam elsőnek, mert ez a legegyszerűbb...[#hehe] Bejött [#smile] (!!THX!!) 1 kivétellel, de ott sajnos nincs kapcsolat a grafit és a réz között. Így 5-ből 4 működik. Gondolom a grfit-réz kontaktot helyre hozni reménytelen!? De végül is már ennek is örülök, mert eddig csak 1 volt jó. [#wink] Kíváncsiságból megnéztem a cigi papírral is, (mondjuk tegnap én is elsőnek alufóliával próbálkoztam, sikertelenül) de ebben az esetben ez nem segített rajta. +1x köszönöm Mindenkinek a segítséget a Kiscsaj nevében is!!![#law]
http://cnctar.hobbycnc.hu/Gabesz/Kiara.jpg" border=0>

s5f8tmfv3

Csak megerősíteni tudom: tuti módszer!
Ugyan ilyen sok távot nem javítottam, de a legendásan rossz hírű Videoton távokat is meg lehet csinálni így, túléli a TV-t.

000000000

Látom, hogy fiatalodik a fórumtagság, de erre nem számítottam:)))

Üdvözlöm a legszebb és legfiatalabb foromosunkat:)))
Sok, sok örömteli évet kívánok neki és szüleinek.