Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

keri

Nem érzékenyebb mint a többi panel, csak drágább ha elrontod :)
Ráadásul nagyon jó minőségű furatgalvanizált panel, tehát szerintem éppenhogy könnyebb vele dolgozni mint akár a saját NYÁK-jaimmal.

Ráadásul ha egyszer beforrasztasz egy aljzatot azzal nehéz tönkretenni.

Az aljzatot én forrasztottam az LCD-re az említett megfontolásból. De lehet még szallag kábel csatlakozót is rátenni.

Csak egy tipp, amivel egyszerüsítheted az áramkört: Én a háttér világítást rákötöttem a tápfeszre, ugyanis a LED ellenállásnak ott van a helye a panelon és csak be kell rakni.

43pbwjg8s

jajajajjj!
Ezt még később fogom. Majd egyszer!
Csak rákérdeztem most.
Most abszolute nem vagyok képben. Még arra a kevésre sem emléxem amit eddig néztem róla.
A TAVIR-on pedig eléggé ellenségesen álltak az én kérdezési stílusommal szemben.
Pedig igyekeztem még hülyébbnek mutatni magam mint amilyen vagyok...

keri

Tőlem kérdezhetsz nyugodtan. Engem nem zavarsz :)
Biztatás képpen elmondom hogy nem olyan bonyolult mint elsőre tűnik.

keri

Ha szabad megkérdeznem, mit tervezel vele?

43pbwjg8s

Valamit kijelezni. :)
Nincs konkrát cél. Az ARDUINO mellé vettem anno, hogy megnézzem hogyan lehet egy ilyet programozni.
Valószínűleg, (ha egyszer eljutok oda hogy megismerjem és hazsnálhatóvá változtassam) akkor valami HOBBYCNC-vel kapcsolatos kijelző lenne.
Mondjuk aktuális pozíciók kijelzése.

s7manbs8

Mutasd meg milyen az a kijelző, vagy a leírás PDF-jét hol találom meg. Először egy dugdosós panelen teszteltem én is a működését, utána miután láttam, hogy működik, akkor megrajzoltam hozzá a nyáktervet. Ezen, amit mutattam van 5 gomb, le, fel, jobb, bal, kiválasztás gombok, van program is hozzá kapásból.

43pbwjg8s

43pbwjg8s

Displaytech 204B a típus.
Képek:
http://cnctar.hobbycnc.hu/KisKZ/elektronika/DISPLAYTECH/DISPLAYTECH_1.JPG" border=0>
http://cnctar.hobbycnc.hu/KisKZ/elektronika/DISPLAYTECH/DISPLAYTECH_2.JPG" border=0>

Láthatjátok, ez még teljesen "nyers".

s7manbs8

Ez bekötés lábkiosztásilag pont olyan, mint a panelemen, amit mutattam.

s7manbs8

Jó nagy hűtőborda kell neki ! [#circling][#circling]

43pbwjg8s

Küldj akkor légyszíves némi infót, hogy Te mire használod, és hogyan!
Ha érdekes lesz akkor lehet plagizállak.

s7manbs8

Annyira új még, hogy nem sok mindenre használom. Kijelzésre akarom használni nyilván, kis vezérléseknél, hogy lássad mit csinálsz, a gombokkal meg kezeled a programot, menüpontok közt választol stb. Pl. önálló fúrógép hajtásnál, PC nélkül szabályozza mondjuk a fordulatot és látod is mennyi, meg tudod állítani digitálisan gombokkal mondjuk, csak hogy egy példát mondjak.  

43pbwjg8s

ARDUINO-ra kellene egy felkötési példa ha van. Mellé programmal.
Megköszönném!

43pbwjg8s

Bocsánat:
Szóval egyelőre csak annyival, hogy ki tudjak jelezni rajta mondjuk egy egy sor szöveget.
Igy konkrétabb.

s7manbs8

Tele van vele a net, mindjárt nézek neked valami linket.