Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

s7manbs8

Nekem rá,ment pár napom mire működni kezdett, persze mert bénáztam, ha van sok időd nézd meg...

s7manbs8

Mindjárt videózok neked, hogy legyen hozzá kedved, van egy LCDSmarty nevű program PC-re, azt tedd fel a gépre, meg töltsd rá az ARDUINO-ra és a LCD kijelzi a gépen mik vannak, az email-*edet hány új van , meg egy rakás mindenféle hülyeséget.

s7manbs8

s7manbs8

http://www.arduino.cc/playground/Code/LCD" TARGET=_fnew>LCD Smartie ARDUINO programkódok és könyvtárak

s7manbs8

43pbwjg8s

Köszönöm elektron,
Csak mindent sorjában.
Ha időm lesz lehet egy picit bütykölöm majd ezt is.

keri

Nem tudom azt tudod e, hogy az LCD vezérléshez szükséges egy mikrokontroller, mert önmagában elég buta.

PIC-re kb. 6 vezetéket kell rákötni, meg a tápfeszt, szóval írtó egyszerű áramkör szükséges hozzá, de ha kell nekem van NYÁKtervem rá.

Az LCD kezelő program is írtó egyszerű, mert külön parancs van a mikroC és mikroPascalban ennek az LCD-nek a kezelésére.  

Én egy frekvencia számlálót csináltam vele, hogy a radarunk forgási sebességét, enkóderét, meg a sebesség ingadozást analizálja, szóval ha kell a programban is tudok segíteni, csak határozd meg mit szeretnél pontosan.
http://peefdg.bay.livefilestore.com/y1peYPtNcRQ5d89aGyUEz4lPK1iSlYvTkWEr-h0B5MSLEtyh7YgNulYSyVM0BDvjUuEgvvt_ycw_7MpnvVsW-hP6BiRQmFdVmE2/DSC00009.JPG" border=0>

http://peefdg.bay.livefilestore.com/y1pFtxYw8yaNY3i1YvH8B22CEOR-qdaSCQhbQcoyn8bI4HVue3OLnylaLhcr9wjSsKfraTrnCoCwlQrMNq4wH1LTdEBiMig1iEg/DSC00010.JPG

keri

http://peefdg.bay.livefilestore.com/y1pFtxYw8yaNY3i1YvH8B22CEOR-qdaSCQhbQcoyn8bI4HVue3OLnylaLhcr9wjSsKfraTrnCoCwlQrMNq4wH1LTdEBiMig1iEg/DSC00010.JPG" border=0>

keri

Mi az az Arduino?

s7manbs8

Ez pont valami mérő műszer ? Az ARDUINO az egy fejlesztő hardver szoftver együttes Atmwel AVR AtMega8, 168, 328 processzorral.

keri

A radarunknak pontossági hibája volt és arra is gyanokodtunk hogy az enkóder hibázik. (hosszú vezeték összeszedhet zajt)
Azt figyeltettem ezzel, hogy két északjel között, hány enkóder impulzus jut a számítógépbe.
Kiegészítettem egy fordulatszám kijelzéssel, meg egy jitter méréssel, hogy lássuk a fordulatszám ingadozását.

Van méregdrága frekvencia számlálónk, de az nem működik ilyen alacsony frekvencián :)
Na meg ezt majd fixen be lehet építeni.

ARDIUNO: értem, ezek szerint totál egyszerű az LCD kezelése vele, mostmár csak azt nem értem mit problémázik KisKZ az LCD-vel :D

43pbwjg8s

Szia Keri!
:)
1. Idő, (van sok más dolgom szerencsére, csak hogy megláttam elektron paneljét kérdeztem a jövőre készülve)
2. Tapasztalatlanság, és egy régebben kapott erőteljes figyelmeztetés a panel érzékenységére.
(lehet nem valós, de figyelmeztettek)
3. A forrasztásaim az utolsó időben elég vacakul sikerültek valamiért. Nem zárnék majd össze egy lábat sem a bénaságom miatt)

Szóval igazándiból nincs semmi nagy probléma, hiszen ez nem egy sürgős dolog.

43pbwjg8s

Na kitoltatok velem, és gyorsan be is forrasztottam ta tüskesort.
Éppen porolom az ARDUINO-kat. :)

s7manbs8

Idő azért mindig kell, mert mire egy panelt megtervezel, kimaratod előhívod, programot nézel hozzá, meg az se biztos hogy úgy pont jó, tudom én, nekem is eltartott pár napot mire kész lett.

Nekem meg van egy olyan hülye szokásom, hogy ha már valami áramkört csinálok, és meg is van valamennyire neten vagy akárhol, akkor is inkább berajzolom nyákot csinálok, ugyanis úgy később is használható, és igaz valamivel több idő, de így gyűlik az anyag, ha valami komolyabbat kell csinálni később. Persze azért, mert általában olyan dolgokat próbálok ki, amiből valamit ki akarok hozni később, össze kombinálva a dolgokat egymással.